Samalla kun Turkuun tuli katsomaan mitä Silja Serenadelle kuuluu, niin pitihän sitä hyödyntää myös risteilymahdollisuus Baltic Princessillä ja käydä bongaamassa se toinen suosikkilaiva Tukholmassa. Matka toteutettiin yhteistyössä Silja Linen kanssa.
Tällä kertaa taisi kuitenkin olla juhlapäivä tavallista vapaammin.
Nykyään myös Turun laivoilla ja terminaalissa on kasvomaskin käyttö pakollista. Ihan koko aikaa kasvomaskia ei tarvitse käyttää, ja sen saa poistaa ainoastaan ruokailun ja juomisen ajaksi, sekä niissä tiloissa, joissa ei ole muita matkustajia. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää matkustajan omassa hytissä. Alle 12-vuotiaiden lapsien ei myöskään tarvitse käyttää kasvomaskia, eikä henkilöiden, jotka eivät terveydellisistä syistä tai muusta erityistarpeesta johtuen voi käyttää maskia.
Tällä hetkellä Silja Linen Turun laivat liikennöivät ns. rahtilaivoina, joka tarkoittaa että laivojen palveluita on supistettu reilusti. Tällä matkalla oli risteily- ja reittimatkustajia noin 100 / suunta.
Tällä matkalla pääsin testaamaan Baltic Princessin DeLuxe -hyttiä. Jollain sisarlaivoista olenkin DeLuxe -hytissä matkustanut, mutta hytti on sijainnut keulassa ja ollut hieman pienempi kuin sivuilla sijaitsevat hytit.
Koronasta huolimatta jääkapista löytyi perinteiset virvokkeet.
Ja vessan puolelta suihkugeelit, hammasharjat ja korvatulpat.
Kolme Siljan laivaa saman aikaisesti satamassa. Galaxyn vuoro oli peruttu aamulla teknisen vian vuoksi.
"Rahtilaivana" liikennöinti tarkoittaa, että ravintoloista avoinna on vain Fast Lane.
Tällaiselle matkustajamäärälle ravintolan kapasiteetti oli riittävä.
Mitään viihdettäkään ei rahtilaivalta löytynyt, vaikka hyvät puitteet sillekin olisi olemassa. Pitkän päivän jälkeen olikin aika siirtyä hyttiin, jotta aamulla olisi pirteänä Silja Symphonya bongaamassa.
Näitä maisemia onkin ollut ikävä. Helmikuun matkalla nämä maisemat jäi näkemättä, kun uni vei voiton.
Silja Symphonylla on sama kohtalo kuin sisaraluksella, odotella matkustuksen lisääntymistä, rajoitusten poistoa ja paluuta normaaliin liikenteeseen. Silja Symphonysta on huolehtimassa
16 henkinen miehistö ja siellä tehdään samoja töitä kuin Silja Serenadella Turussa.
Myös aamiainen tarjoiltiin Fast Lane -ravintolassa. Aamiaiskupongilla pystyi aamiaisen lunastamaan ja poikkeuksena buffetissa tarjottavaan aamiaisen täällä annosteltiin annokset toiveiden mukaisesti.
Kerralla kuitenkaan ei tarvinnut mahansa kapasitettia arvioida, sillä ruokaa ja juomia sai santsata kuten buffetissakin.
Maistuihan se aamiainen erilaisessa ympäristössäkin.
Koska palveluita on laivalla rajoitetusti ja aukioloajat poikkeavat normaalista, niin kannattaa hakea infosta ravintolan ja kauppojen aukioloajat. Näin voi helposti päivän rytmittää sen mukaan miten palvelut ovat avoinna.
Aamun Tax Free -ostosten jälkeen olikin hyvää aikaa nauttia aurinkoisista merimaisemista.
Tukholman saaristossa oli lämpötilojen puolesta melkein jo kesä.
Näihin maisemiin ei kyllästy ja kannella olisi voinut olla vaikka kuinka pitkään.
Kello alkoikin olemaan sen verran, että olisi mahdollista käydä ostoksilla.
Ja pitihän ne tuliaiset kotiin käydä ostamassa.
Toukokuun alussa pitäisi ravintolatarjontaan tulla lisäystä Grande Buffetin osalta.
Laivan ravintolakannella oli hiljaista. Hieman hassulle tuntui kulkea kasvomaski naamalla, kun vastaan ei tullut ketään.
Ravintoloita avataan sen mukaan miten matkustajamäärät alkavat kehittymään. Vielä taidetaan jokunen hetki saada odotella Happy Lobsterin tai Tavolátan avautumista.
Matkan aikana ei hyttikäytävälläkään tullut yhtään matkustajaa vastaan.
Kannella aika kului nopeasti ja pian lähestyimmekin jo Maarianhaminaa.
Galaxyn tekninen vika oli saatu korjattua ja laiva matkasi kovaa vauhti kohti Maarianhaminaa.
Myös Maarianhaminan satamasa on ruuhkaa, sillä normaalien satamassa vierailojoiden lisäksi siellä on kaksi laivaa makuutettuna odottelemassa parempia aikoja.
Pikaisen pysähdyksen jälkeen Galaxy suuntasi kohti Tukholmaa ja Baltic Princess kohti Turkua.
Lounaaksi maistui Fast Lanen salattpisteestä lohi-katkarapusalaatti. Salaatti on runsas ja 12,90 euron hintaan siihen saa peruslisukkeiden lisäksi valita kolme pääraaka-ainetta. Tarjolla oli mm. lohta, tonnikalaa, katkarapuja, kanaa, fetajuustoa ja mozzarellaa.
Matkalla oli myös aikaa pohtia millaista sitä on matkustaa taas, kun laivojen matkustajamäärät palaavat lähes entiselleen? Nyt kun kevään aikana on tottunut rauhallisiin lähtöihin, hiljaisuuteen ja kiireettömyyteen.
Vielä viimeiset ostokset laivan myymälöistä.
Nopeasti kello tuntui käyvän ja olikin aika siirtyä hyttiin pakkaamaan matkatavarat ja merihintaiset ostokset.
Turussa komean sään lisäksi odotti rajatarkastus. Näillä matkustajamäärillä se sujui nopeasti ja kun kertoi olleensa risteilyllä, pääsi kävelemään ohi terveysneuvonnan. Nyt sitä voikin odotella seuraavaa matkaa, toivottavasti keli on silloinkin yhtä suotuisa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti