Hyvä kun ehti ensimmäisen risteilyn jälkeen käydä kotona kääntymässä, kun maanantaina oli suunnaksi otettava Olympiaterminaali ja lähteä Tallink Siljan kutsumana Silja Serenadella risteilemään.
Silj Serenaden yön yli risteilyiden lähtöselvitys alkaa klo 14.45 ja päättyy klo 17.30. Laivaannousu alkaa klo 17.00 ja Commodoressa ja sviitissä matkustaville varttia aikaisemmin.
Hyvin sujuvasti pääsi tälläkin kertaan laivaan.
Tällä matkalla minulla oli DeLuxe-hytti. Jääkaapin virvokkeiden lisäksi hytin hintaan kuuluu erikoisaamiainen Tavolàtassa.
Tällä kertaa sää oli sen verran huono, että köysien irtoamista en jäänyt kannelle katsomaan.
Ei siihen olisi ollut aikaakaan, sillä laivan lähtiessä meillä alkoi pieni samppanjatasting Tavolàta -ravintolassa.
Pääsimme maistelemaan kahta erilaista samppanjaa joiden hintaluokka laivan myymälässä oli noin 50-60 euroa pullo. Itse en mikään samppanjoiden asiantuntija ole, mutta molemmat olivat hyvän makuisia.
Samppanjoiden maistelun jälkeen ohjelma jatkui Bon Vivantissa, missä pääsimme testaamaan uutta Menu Nordicin, jonka on suunnitellut Viron Bocuse d’Or 2021 kanditaatti keittiömestari Artur Kazaritski.
Menuuseen sopivat viinit meille oli valinnut laivan sommelier. Alkuun hieman lisää samppanjaa.
Norjalaista kuningasrapua, katajanmarjoja, juuriselleripyreetä ja shampanja-Beurre Blanc –kastiketta. Kuningasrapu oli laitettu kivasti "selleritacojen" väliin.
Seuraavan annoksen kanssa tarjoiltu riesling oli niin hyvää, että ruokailun jälkeen sitä piti käydä ostamassa yksi pullo Bon Vivantin viinimyymälästä kotiin. Bon Vivantin viinibaari on hyvä paikka tutustua erilaisiin viinehin asiantuntijoiden opastamana ja kun se omaan makuun sopiva viini löytyy, niin sitä voi merihintaan kotia ostaa.
Punaviini ei ollutkaan esimaistamalta yhtä helppo, kuin edellinen, mutta ruoan kanssa sen makukin muuttui.
Paahdettua ja sienillä täytettyä viiriäistä Järveotsan tilalta, tryffeli-perunapyreetä. Viiriäinen on erinomaisen makuista, mutta sen ollessa luullinen oli syöminen ehkä vähän hankalaa.
Jälkiruokaviinit ovat yleensä olleet sellaisia, että ne ovat jääneet juomatta, mutta tämä sopi erinomaisesti jälkiruoan kanssa ja ihan huomaamatta lasi tyhjeni. Taas tuli todettua, että ammattilaiset osaavat valita annokseen sopivat juomat, kannattaa kysyä jos ei tiedä mikä minkäkin kanssa sopisi.
Bon Vivantin Menu Nordin on tarjolla syyskuuhun asti ja se maksaa ilman juomia 70 euroa ja Club One -asiakkaille 65 euroa. p.s. menu on saatavilla myös vegaanisena.
Ruokailun ja shown välissä ehti käydä kannella ihailemassa auringonlaskua.
Ensimmäisellä matkalla illan show jäi näkemättä, mutta nyt onneki ehdin.
Menoiltana nähdään Dance Factoryn Rock On show. Ruuhkan välttämiseksi sama show esitetään Silja Serenaden risteilyillä kaksi kertaa illan aikana.
Aiemmin mainitsin, että en ole mikään samppanjoiden asiantuntija. Mutta laivan samppanjaan voi aina luottaa, jos esim. laivan myymälästä jotain samppanjaa pitäisi kotia ostaa. Laivan viineistä toinen suosikkini on roséviini, jota tulee aika usein kotiin ostettua.
Anniskeluhan laivalla loppuu klo 24.00 ja Starlight suljetaan klo 01.00. Kannattaa siis piipahtaa baaritiskin puolella ennen puolta yötä. Ja Starlightin sulkeuduttua voi juomat ottaa mukaan ja jatkaa iltaa muualla.
Jos nälkä yllättää, niin Fast Lanesta saa vielä yöruokaa.
Aamu Tallinnassa oli aurinkoinen ja hyvin nukutun yön jälkeen olikin aikaa käydä happihyppelyllä kannella ennen aamiaselle suuntaamista.
DeLuxe-hyttiinhän kuuluisi normaalisti erikoisaaminen, mutta koska ryhmämme oli osittain Commodore-luokassa ja DeLuxessa, oli kaikille järjestetty aamiainen Bon Vivantissa.
Edelleen yhtä hyvää kuin edellisellä matkallakin.
Tällä kertaa en ollut niin kaavoihin kangistunut, että olisi taas Bon Vivant Plate -annoksen tilannut.
Onneksi tarjoilijalla voi esittää toiveita listan mukaisesti ja tilasin pekonia ja paistettua lohta.
Vegevaihtoehto näytti myös hyvälle matkaseuralaisen lautasella, täytyy varmaan sitäkin päästä testaamaan.
Jälkkäri maistui myös tälläkin kertaa.
Ennen ohjelman jatkumista oli aikaa nauttia auringosta ja katsella (ja kuvata) laivoja aurinkokannella.
Lapsia ja lapsenmielisiä laivalla on ilahduttamassa Muumi ja Harri Hylje.
Kokousosastolla pääsimme tutustumaan myymälän uutuustuotteisiin Taxfree Superstoren huippumyyjän opastamana.
Karl Fazer Summer Selection on myynnissä vain laivoilla ja lentokentillä. Tallink Siljalla kaksi boksia on tarjouksessa tällä hetkellä 13,95 € (normihinta 17,80 €)
Toblerone on myös tarjouksessa 3 pussia (3 x 272 g) saa yhteishintaan 16,90 € (norm. 25,35 €) tai kolme isoa Tobleronea (3 x 360 g) yhteishintaan 14,90 € (norm.22,35 €)
Kosmetiikkapuolen tuotteista mieleeni jäi tämä Diorin ihmeitä tekevä seerumi, josta kannattaa kysyä lisää Diorin edustajalta tai kosmettiikkapuolen myyjältä laivalla.
Esittelyn jälkeen oli hyvää aikaa tutustua laivan myymälöihin ja tehdä tuliaisostoksia.
Lapset ilahtuvat aina makeista tuliaisista.
Paluumatkalla Grande Buffetissa on tarjolla lounasta klo 12 alkaen.
Buffetin lounas on hieman suppeampi kuin illalla, mutta hintakin on vain 26 euroa ennakkoon ostettuna tai 29 euroa laivalta ostettuna.
Komeassa säässä laiva lipui hiljalleen kohti Helsinkiä.
Pian oli aika poistua laivasta. Tällä matkalla oli noin 600 matkustajaa, joten tilaa oli reilusti. Ainoa huono puoli on matkan lyhyt kesto, mutta sen voi toki ratkaista tekemällä useamman risteilyn viikossa tai tuplaristeilyn. No kohta pääsee kahden yön risteilylle, kun Silja Europan palatessa briteistä aloittaa Silja Serenade risteilyt Maarianhaminaan.
Kiitokset Tallink Siljalle kutsusta ja ohjelmasta risteilyn aikana ja oli mukava taas olla merellä ja kohta onneksi taas pääsee uudelleen.
Nyt kun voi risteillä kunnon laivalla, niin onhan se risteiltävä! #kokokesäsiljalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti