Salmiakit ovat yksi suosikkimakeisistani ja niistä suosikkejani ovat pantterit ja turkinpippurit.
Salmiakkikaramelleja on helppo valmistaa kotonakin.
Kovia karamelleja voi valmistaa valmiisiin muotteihin tai muotoilemalla valmista massaa öljytyllä pellillä ja leikkaamalla massasta saksilla palasia. Minulta kun noita Silja Operalta saatuja jääpalamuotteja löytyy, niin sain käteväst tehtyä salmiakkihylkeitä.
Itse tehtyihin koviin karamelleihin tarvitset vain vettä, taloussokeria ja glukoosisiirappia. Voit maustaa ja värjätä karamellimassaa oman maun mukaan.
Sekoita sokeri, vesi ja glukoosisiirappi paksupohjaisessa kattilassa.
Keitä keskikovalla lämmöllä kunnes seoksen lämpötila on 152 °C. Jos sinulta ei löydy lämpömittaria, valuta pari tippaa kiehuvaa seosta lasilliseen kylmää vettä. Jos seos jähmettyy heti ja murtuu taitettaessa, on seos valmis.
Ota kattila liedeltä, sekoita mausteet ja elintarvikeväri joukkoon. Älä keitä enää, vaan valuta seosta muotteihin.
Muotteja ei kannata täyttää ihan täyteen, sillä ohuempia karamelleja on mukavampi syödä.
Jos salmiakki ei ole sinun juttusi, niin kaupoista lötyy runsaasti erilaisia värjejä ja aromeja.
Nämä siniset hylkeet ovat värjätty sinisellä elintarvikevärilla ja maustettu sitruuna-aromilla.
Karamellit kannattaa pyöritellä tomusokerissa tai lakritsijauheessa, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
Itse tehdyt karamellit on kiva lahjaidea.
Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, mikä on sinun mielestäsi paras myynnissä oleva salmiakki? Kommentoi viimeistään 22.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla.
Mistä tuollaisia hylje-muotteja saa?
VastaaPoistaAikoinaan oli ainakin Finnjetillä ja Silja Operalla "hyttilahjoina", nykyään voi löytää kirpputoreilta tai kierrätyskeskuksista.
Poista