Tallink Siljan laivojen buffet-ravintoloiden pöydät notkuvat jouluherkkuja 25.12. asti ja Tallink Shuttle-laivoilla 15.1.2022 asti. Kävin marraskuussa testaamassa Silja Symphonyn joulupöydän antimia, matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Siljan kanssa.
Helsinki - Tukholma-reitillä joulubuffetin hinta on aikuisilta 42/45 €*, 12-17 vuotiailta 16,50/17,50 €* ja 6-11 vuotiailta 11,50/12,50 €*. Lapset 0-5 vuotta syövät ilmaseksi maksavan aikuisen seurassa.
*) Hinta ennakkoon varattuna/laivalta ostettuna
Heti buffetin ovella on vastassa herkkuja pullollaan oleva jälkiruokapöytä, mikö on yksi neljästä herkkupöydistä.
Kalapöydän valikoima on runsas.
Kaikki sillit ja katkaravut ovat MSC-sertifioituja.
On kirjolohen ja siianmätiä sekä punaista ja mustaa merileväkaviaaria.
Silliä ja silakoita on yhdeksää eri laatua.
Jouluantimissa on reitistä riippuen huomioitu suomalaiset ja virolaiset perinneruoat, kansainvälistä keittiötä unohtamatta.
Ruotsalaisista jouluruuista tarjolla mm. haudutettua lohta sekä lohipiirakkaa.
Katkarapuskagenia ruisleivällä, kylmäsavulohta ja mustia linssejä ja silliä á la Russe.
Katkarapuskagenia ruisleivällä.
Kylmösavulohta ja mustia linssejä sekä haudutettua lohta.
Buffetissa kalapöytiä löytyy useampia, joten jonoja ei niihin ehdi syntyä.
Kasvispöydän antimet ihastuttivat värikkyydellään.
Tarjontaa kannattaa testata, vaikka olisikin sekasyöjä.
Joulukinkkuja oli tarjolla neljää erilaista. Harmaasuolattua suomalaiseen makuun löytyi kokonaisena ja viipaloituna sekä punasuolattua ruotsalaiseen makuun oli tarjolla myös kokonaisena ja viipaloituna.
Vasemmalla harmaasuolatua ja oikealla punasuolattua kinkkua.
Punasuolattua kinkkua.
Harmaasuolattua kinkkua.
Suosittelen leikkaamaan itse kokonaisesta kinkusta viipaleet, sillä maku on huomattavasti parempi kuin valmiiksi viipaloiduissa.
Kuumasavustettua ankkaa, Williams päärynöitä ja homejuustoa.
Vasikan sylttyä.
Kylmäsavustettua härkätartaria, marinoituja kantarelleja ja persiljamajoneesia.
Savuporomousse.
Joulupöytään kuuluu myös perinteiset salaatit.
Rosollia.
Sienisalaattia ja punajuurisalaattia. Myös Waldorfin salaattia oli tarjolla.
Lämpiminä ruokina tarjolla on suomalaisia ja ruotsalaisia joulupöydän pakollisia ruokia sekä tietysti myös valikoima vegaanisia ruokia.
Suomalaisia jouluruokia edustivat joululaatikot ja ruotsalaisia janssoninkiusaus, lihapullat ja nakit.
Lisäksi tarjolla on valikoima muita lämpimiä ruokia.
Alussa mainitsin, että jälkiruokapöytiä on neljä...
Kaksi niistä lötyy buffetpöytien päädyistä...
Lisäksi juustoille ja lisukkeille on oma pöytä.
Suklaamousse on yksi laivan buffetpöydän suosikeista.
Kakkuja ja leivoksia löytyy useampaa erilaista.
Suklaaraakakakkua.
Puolukkarahkaa ja piparkakkua.
Kannattaa jätää tilaa myös jälkiruoille.
Helsinki - Tukholma -reitillä kattauksia on neljä. Ensimmäiset kattaukset ovat suosituimpia (16.45 ja 17.30) ja viimeiset rauhallisempia (19.00 ja 19.30).
Joulubuffetin tunnelman luo myös se miten ravintola on koristeltu.
Ravintolan koristeluiden lisäksi Silja Symphonylla on panostettua myös ruokien ja tarjoilupöytien koristeluun.
Vaikka perinteiset jouluruoat kuuluvat buffetin tarjontaan, tehdään valikoimaan aina vuosittain pieniä muutoksia. Käy kurkkaamassa miltä näytti Silja Symphonym buffetissa joulukuussa 2019.
Jos et ole jouluruoan ystävä, niin suosittelen testaamaan Bon Vivantin Menu Västerbottenin.
Neljän ruokalajin menun viineineen maksaa 109 euroa ja Club One -asiakkaat saavat sen hintaan 105,80 euroa.
Menun on suunnitellut Silja Symphonyn keittiötiimi ja se on tarjolla Silja Symphonylla ja Serenadella 5.4.2022 asti.
Keittiön tervehdyksessä oli kylmäsavustettua härkätartaria ja marinoitua punasipulia.
Härnösand gini -graavattua hirvenfileetä, friteerattua kateenkorvaa, pikkelöityjä kanttarelleja ja kuusenkerkkäemulsio.
Savigny-les-Beaune Rouge, Pascal Clément, Bourgogne, France 12 cl
Halstrattua nieriäfileetä, puolukkamysli, murskattua perunaa ja hapokasta tillikastiketta.
Lenz Riesling, Emrich-Schönleber, Nahe, Germany 16 cl
Kokonaisena paistettua poronfileetä, voinen karpalo-riistaliemi, kukkakaalipyreetä ja friteerattua puikulaperunaa.
Petruccino Sangiovese, Podere Forte, Orcia, Tuscany, Italy 16 cl
Petruccino Sangiovese, Podere Forte, Orcia, Tuscany, Italy 16 cl
Lakkakeitto, jäätryffeliä ja valkosuklaata.
Angerhof Eiswein Gelber Muskateller, Tschida, Burgenland, Austria 8 cl
Angerhof Eiswein Gelber Muskateller, Tschida, Burgenland, Austria 8 cl
Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, mikä jouluruuista on sinun suosikkisi? Kommentoi viimeistään 1.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti