Kävimme koko perhe viikonloppuristeilyllä Silja Symphonyllä Tukholmassa elokuun alussa. Matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Siljan kanssa.
Tällä kertaa satamaan saapumisessa oli oikea ajoitus. Laivaan sai kävellä melkein suoraan eikä pysäköinnillekkään jäänyt hintaa kuin alle neljä euroa.
Risteilylle meille oli varattuna kaksi vierekkäistä promenade-luokan hyttiä, mitkä sijaitsivat 10. kannella.
Vielä oli kesää jäljellä ja lähtöä oli mukava odotella aurinkoisella kannella.
Meidän teinin pettymykseksi Sushi & Co-ravintolasta ei sushia saanut työvoimapulan vuoksi.
Onneksi vierestä löytyi toinen hyvä vaihtoehto ruokailulle.
Onnille maistui taas vaihteeksi lastenlistalta kananugetit. Siinä missä isosisko aikoinaan suostui syömään laivalla vaan nakki-lihapullavarrasta ja sitä mielellään ilman lihapullia on Onni löytänyt uudelta lasten listalta oman suosikkinsa.
Me muut päädyimme tilaamaan "päivän saaliin", mikä tällä kertaa oli siikaa katkarapujen ja ravunpyrstöjen kera. Annos oli maukas ja kaikki muutkin lisukkeet toimivat kalan kaverina.
Jälkiruoaksi maistui brownie.
Crème Brùlee.
Laivan jäätelöä ja sorbettia.
Ruoka oli taas kerran maistuvaa ja palvelu sujuvaa.
Perinteen mukaisesti, kun ruokailusta on selvitty reippaasti, lähdettiin tutustumaan lelukaupan valikoimiin.
Promenaden vilinää tuli pääasiassa taas seurattua Bon Vivantin terassilla ja samalla tuli aikaa vietettyä samalla reissulla olleiden tuttujen kanssa.
Myös Tax Free Superstoresta tuli hankittua tuliaisostokset jo menomatkan aikana.
Merimaisemiakin tuli ihailtua jokunen tovi.
Halit Hartsalle ja siitä sitten pikkuhiljaa nukkumaan.
Aamu alkoi mukavasti Tavolàtan erikoisaamiaisella...
ja jatkui Summer Centerissä.
Päivä tuli vietettyä Mall of Scandinaviassa.
Laivalle palasimme juuri ennen Tukholmasta lähtevien laivaannousun alkamista.
Lähdön tunnelmaa.
Lähdön jälkeen kutsui taas Bon Vivantin terassi ja myöhemmin illalla suuntasimme kohti Grill Housea.
Silja Symphonyn kätevän jonotussysteemin ansiosta ei vapaata paikkaa tarvinnut ravintolan edessä jonotella, vaan piippari hälyytti pöydän ollessa valmiina.
Ruoan suhteen valinta oli taas aika yksimielinen parit dry-aged entrecôtet, yksi dry-aged pihvi sekä yhdet kananugetit. Pihvit yllättivät tällä kertaa positviivisesti niin koon kuin maun puolesta. Täydestä ravintolasta huolimatta ruoat saapuivat pöytään nopeasti ja palvelu oli sujuvaa.
Ruoan jälkeen oli kiva kannella ihailla kesäistä saaristoa.
Näihin maisemiin ei vaan koskaan kyllästy.
Iltaa jatkui vielä hetken Bon Vivantin terassilla. Viinibaarissa palvelu pelasi ja oli oikein ystävällistä koko matkan ajan!
Ennen Helsinkiin saapumista kävimme vielä herkuttelemassa Tavolàtan erikoisaamiaisella. Vaikka Siljan Helsingin laivat ovat konseptiltaan samanlaiset on niissä myös pieniä eroja. Silja Symphonyn erikoisaamiaisella on katkarapuskagenia tarjolla, mutta Silja Serenadella ei. Eikä erikoisaamiaisen tarjonta muutenkaan ihan yhtenäinen ole.
Aamiaisen jälkeen oli vielä aikaa käydä kiertelemässä laivan myymälöissä.
Pian olimmekin jo takaisin Helsingissä ja yksi mukava matka oli taas tulossa päätökseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti