Lokakuun alussa oli Silja Serenaden vuoro ja samalla testattiin uusi Suomen kokkimaajoukkueen suunnittelema Menu Nordic. Risteilemään lähdettiin koko perhe ja matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Siljan kanssa.
Tämäkin matka meni aikalailla samalla kaavalla kuin yleensäkin risteily Helsingistä Tukholmaan, joten keskityn tässä postauksessa pääasiassa matkan kohokohtiin.
Menu Nordicin suunnitellut Suomen kokkimaajoukkue on tämän vuoden olympiavoittaja. Joukkue voitti ensimmäistä kertaa kultaa IKA Culinary Olympics -kisoissa keväällä 2024.
Viiden ruokalajin Menu Nordic maksaa 92 euroa, Menu Nordic Vegan 85 euroa. Club One -kanta-asiakkaat saavat menusta 10 % alennuksen.
Sommelierin valitsema viinipaketti maksaa 47 euroa.
Menu on saatavilla Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla, Helsinki-Tallinna-reitin Victoria I:llä sekä Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queenilla 11.9.2024-14.1.2025.
Kokki maajoukkua työsti kisamenua kaksi vuotta ja nyt sen on tarjolla hieman muokattuna myös Tallink Silja Linen laivamatkustajille. Laivoille suunniteltu Menu Nordic koostuu kisamenun parhaista paloista. Menun lähtökohtana on tarina suomalaisuudesta ja kotimaisuudesta. Tämän upean maistelumenun maut muodostuvat voittajamenun tavoin kurpitsasta, kuhasta, porosta ja omenasta.
Pumpkin & tomato
Pikkelöityä kurpitsaa ja kurpitsapyreetä, marinoituja kirsikkatomaatteja, sinapinsiemeniä, aromaattista tomaattilientä ja chiliöljyä.
Annoksessa oli kiva ja raikas maku. Erinomainen aloitus menulle.
Pikeperch & peas
Haudutettua kuhaa maustettuna tillillä ja sitruunalla, karhunlaukkaemulsio, hernemoussea sekä salaatti kyssäkaalilla ja herneillä
Kuha oli maukasta, hieman yllätyksenä tuli se että kaikki muut raaka-aineet lautasella olivat kylmiä.
Reindeer & celeriac
Paistettua porofileetä maustettuna fermentoidulla mustapippurilla, punaviinikastiketta, paistettuja sieniä ja sipulia, selleripyreetä, haudutettua porkkanaa ja porkkana-beurre monte -kastiketta
Poro ja kastikkeet sopivat hyvin yhteen. Selleri maistui annoksessa aika voimakkaasti.
Cheese platter
Suomalaista artesaanijuustoa, yuzu-punaherukkakompottia, seesami-quinoa-keksejä, kuusenkerkkämarmeladia
Kuusenkerkkämarmeladi sopi erittäin hyvin juuston kaveriksi.
Apple & almond
Omenamoussea, omena-aprikoosikompottia, karvasmantelikreemi, omenasorbettia ja mantelikakkua
Jälkiruoka oli yksi parhaista menun annoksista. Kivan omenainen ja raikas.
Paluumatkan ravintolaksi valikoitui Grill House. Kun edellisellä risteilyllä testasimme jo teema-menut, joten tilaus tehtiin normilistalta.
Aikoinaan tässä samassa tilassa, kun ravintolan nimi oli El Capitán, oli tarjolla "kapteenin miekka", joka koostui useammasta ei lihasta ja lisukkeista. Nykyään vastaavan tyyppinen annos on palannut listalle ilman sitä miekkaa
"Meat mix for sharing"-annoksessa on grillattua kanan fileetä, naudan sisäfileetä, rapeaa ankkaa, dry aged -kypsytettyä ruotsalaista porsaanniskaa, maalaisranskalaisia, salaattia ja kastikkeita. Annoksen hinta on 69 euroa ja Club One-asiakkaat saavat sen 10 prosenttia edullisemmin.
Yhdestä annoksesta syö kaksi tai useampi, riippuen siitä miten kova nälkä on ja tilaako alkuruoan ennen pääruokaa. Me (kaksi aikuista, 16 v. ja 9 v.) tilasimme kaksi annosta ja hyvin jaksoimme syödä yhdessä molemmat annokset. Meidän nuorimmaisen suosikki oli lihoista ankka, mikä tuli meille vanhemmille yllätyksenä.
Muuten risteily meni taas oikein mukavasti.
Tukholmassa kävimme vain kävelyllä Gärdetin ja Karlaplanin alueella.
Beat Boat Festival Italy jatkuu Helsinki - Tukholma -reitin laivoilla 31.10.2024 asti.
Viihteen osalta kokemukset jäivät tälläkin kertaa vain promenaden tarjontaan. Tenorit olivat edelleen vakuuttavia.
Akrobatiaa oli kiva seurata Bon Vivantin terassilta.
Kiitos Silja Serenaden henkilökunnalle mukavasta risteilystä - nähdään taas!