Tämä kesä meni poikkeuksellisesti ilman matkoja Tallink Silja Linen laivoilla, mutta syyskuussa lähdettiin koko perhe testailemaan Italian makuja Silja Symphonylle. Matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Siljan kanssa.
Tallink Silja Linen Helsinki - Tukholma laivojen teemana syys-lokakuussa on Italia. Kun laivamatkat meillä menee nykyään saman kaavan mukaan, niin tässä postauksesta on jätetty kaikki normi laivamatkaan kuuluva pois ja keskitytään pääasiassa Beat Boat Festival Italy -teeman ruokatarjontaan, jota testasimme Grill Housessa ja Happy Lobsterissa.
Teema näkyy kivasti promenadella, on mm. viirejä, valoja, oliivi- sekä sitruunapuita.
Happy Lobsterissa ja Grill Housessa on tarjolla kolmen ruokalajin Italia-menu ja näiden lisäksi Grande Buffet -ravintolasta löytyy teemapöytä ja Tavolàtassa Italia on teemana aina.
Kiva kun teemoihin taas nykyään panostetaan myös somisteiden osalta.'
Menomatkalla testiin päätyi Grill Housen menu.
Kolmen ruokalajin menun maksaa 57 euroa ja Club One -asiakkaat saavat koko menun hinnasta 10 prosenttia alennusta. Menun annoksia voi tietysti ostaa myös erikseen,
CARPACCIO | Naudanliha-carpacciota, rucolaa, balsamivinegretteä, kapriksia, pinjansiemeniä,
parmesaania
Alkuruoka oli maukas ja maut sopivat hyvin yhteen.
FILETTO DI MANZO | Naudan sisäfilee, punaviinikastiketta, paistettua broccolinia, yrttiperunoita
Maukas kastike ja mediumiksi paistettu pihvi olivat hyvä yhdistelmä. Juuri sopivan kokoinen annos.
GELATO DEL GIORNO | Päivän gelato
Päivän gelaton makuina oli vanilja ja pistaari. Mukavan raikas lopetus tälle menulle. Kokonaisuudessaan menu oli makujen puolesta onnistunut erinomaisesti, voisin syödä uudestaankin.
Paluumatkalla oli Happy Lobsterin menun vuoro päästä testiin.
Happy Lobsterissa tarjolla oleva kolmen ruokalajin menu maksaa 54 euroa ja tästäkin Club One -asiakkaat saavat kymmenen prosenttia alennusta. Myös näitä annoksia voi tilata erikseen.
TARTARE DI TONNO | Tonnikalatartar, stracciatella-juustokastiketta, paahdettua ciabattaa,
basilikaöljy-vinegretteä
Maultaan tonnikala oli oikein hyvää. Mielikuva annoksesta oli hieman erilainen ja ainoa miinus oli (omaan makuun) liian iso palakoko tonnikalassa.
RISOTTO ALL'ASTICE | Hummeri-sitruunarisottoa, babyporkkanoita, parmesaania
Risotto oli juuri sellaista kuin odotin tai oikeastaan vielä parempaa. Hummeri oli reilusti ja risoton rakenne ja maku oli täydellistä. Suosittelen testaamaan!
TIRAMISU AL LIMONCELLO | Perinteinen limoncello-tiramisu
Tiramisu on aina hyvää ja niin oli nytkin! Myös tämä menu oli sellainen, minkä voisi toistekin syödä.
Italia-menut on tarjolla 31.10.2024 asti.
Viihteen osalta katsoimme meno- ja paluumatkalla promenaden akrobatiaesitykset. Peräosasta päin katsoessa liian kirkkaat ja erikoisesti suunnatut spottivalot veivät kaiken huomion itse esitykseltä. Aikaisemmin tälläista ei ole ollut ja esityksiä on voinut seurata molemmin puolin promenadea.
Tenoritrion lauluesityksiä oli mukava kuunnella Bon Vivantin terassilla.
Ja koska Silja Symphonylla olimme, oli iltapalalla käytävä Sushi & Co -ravintolassa.
Itse en ole mikään suuri sushin ystävä ollut, mutta kesän lomamatkalla Tokiossa opin myös sushia syömään ja sitä siellä syötiinkin monena päivänä.
Sen jälkeen onkin ollut vaikea löytää hyvää sushia, mutta Silja Symphonyn sushi oli melkein yhtä hyvää kuin se mitä Tokiossa syötiin.
Oli sen niin hyvää, että sushia piti saada myös paluumatkalla.
Merimaisemiin en koskaan kyllästy.
Taas oli ilo käydä risteilyllä! Silja Symphonylla asiakaspalvelu toimi ja ruoka oli erinomaista - mitä sitä muuta risteilyllä tarvitseekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti