Tänään vietetään Lucian päivää pyhän Lucian muistoksi. Mikä sen parempi herkku kahvin tai glögin kanssa olisi kuin Lucia-pullat eli lussekatter.
Lucia-pullat saavat keltaisen värin sahramista, joka symboloi Lucian tuomaa valoa.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon munat ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeä pullataikina ja anna sen kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa pullataikina kahtia ja vaivaa paloista ilmakuplat. Leikkaa taikina pieniksi paloiksi, noin 25 kpl. Leivo palat säikeiksi ja muovaa niistä perinteisiä, kierteisiä lucia-pullia.
Perinteisesti pullat kierretään s-kirjaimen muotoon, mutta myös muita malleja pullalle löytyy, kuten pukin pää ja tienvarsilta tuttu Hannun vaakuna.
Taikinasta voi muotoilla vaikka hylkeitä. Nämä hylkeet on saatu kaulitusta taikinasta piparkakkumuotin avulla. Kohota lucia-pulla pellillä. Voitele kohonneet pullat munalla ja painele koristeeksi rusinoita.
Paista pullat uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Hyvää Lucian päivää kaikille!
Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, milloin olet viimeksi syönyt tai leiponut lucia-pullia? Kommentoi viimeistään 13.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti