Jouluun kuuluu erilaiset maustekakut, kuten tiikerikakku, englantilainen hedelmäkakku tai piimäkakku.
Oma suosikkini on mehevä banaanikakku, minkä reseptin olen saanut 20 vuotta sitten entiseltä työkaveriltani, joka puolestaan oli saanut se vielä aikaisemmin. Reseptillä on alunperin leivottu Fazerilla ja alla oleva ohje on pienennetty alkuperäisestä.
Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti ja lisää joukkoon pilkottu banaani ja valutettu ananasmurska.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Lisää taikinaan kuivat aineet ja jäähtynyt sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 165 asteessa 10 minuuttia ja jatka paistamista 150 asteessa kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Paistoaika riippuu käytetyn kakkuvuoan koosta ja on noin 30-50 minuuttia.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä ilman kakkuvuokaa.
Kakku säilyy jääkaapissa ja maku vaan paranee mitä kauemmin sen antaa jääkaapissa olla. Kakun voi myös pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti