Silja Linen juhlavuoden kunniaksi Silja Linen laivoilla & Tallinkin Silja Europalla on tarjolla Silja 65 -menu 4.10.2022 saakka. Lähdin testaamaan vaimoni kanssa Silja 65-menua ja Bon Vivantin Menu Nordicia yhteistyössä Silja Linen kanssa.
Matkaan lähdimme Silja Serenadella perjantaina 17.6.2022. Matka katkaisi hyvin pari viikkoa aikaisemmin aloitetun muutorumban. Vaikka hieman väsymystä oli terminaalin saapuessa, niin aurinko ja meri-ilma piristivät mukavasti.
Koska lähtöselvitystiskit eivät olleet vielä avoinna, niin oli liput noudettava automaatista. Kai tähänkin joskus tottuu, sillä itse tykkään mielummin lähtöselvittää matkani tiskillä.
Tällä matkalla majoittauduimme De Luxe -luokan hyttiin.
Jääkaapin virvokkeet kuuluvat matkan hintaan, vielä ei päässyt matkaa aloittamaan uudella laivan kuohvuviinillä.
Pienet saippuapullot oli korvattu uusilla saippua-annostelijoilla ja hammasharjatkin ovat poistumassa hyttien valikoimasta. Tällä kertaa oli hammasharjat odottamassa hytissä, mutta jatkossa niitä voi kysellä infosta.
Ennen ruokailua oli hyvää aikaa nauttia auringosta ja virvokkeista aurinkokannella sekä viettää aikaa tuttujen kanssa.
Silja 65-menun suunnittelussa on kunnioitettu risteilyperinteitä, ja menusta löytyykin vuosikymmenien ajan suosionsa säilyttäneitä elementtejä. Menu on tarjolla Silja Serenadella ja Silja Symphonylla Tavoláta-ravintolassa ja Baltic Princessillä, Galaxylla ja Silja Europalla Grill House -ravintolassa. Jos satut matkustamaan Baltic Queenilla Tallinnasta Tukholmaan, niin Grill Housesta löytyy vastaava menu, mutta eri nimellä. Menun hinta on 49 €/hlö ja se on saatavilla myös vegaanisena hintaan 45 €/hlö
Alkuruoaksi tarjoiltiin valkosipulilla maustettuja jättikatkarapuja, avokadoa, siianmätiä ja cocktailkastiketta. Annos oli kivan kokoinen, näköinen ja makuinen, vaikka itse olisin kaivannut enemmän valkosipulin makua jättikatkarapuihin. Viiniksi annoksen kanssa sopi hyvin laivan uusi valkoviini.
Pääruoan kanssa meille suositeltiin Captain’s Choice -valikoiman punaviiniä. Ja nappiinhan tuo suositus osui taas kerran.
Pääruokana oli naudan sisäfileetä, paahdettuja perunoita ja vihanneksia, béarnaise- ja madeirakastiketta. Liha oli aivan erinomaista ja samoin béarnaisekastike, mutta madeirakastikkeen maku hukkui hieman noiden muiden vahvojen makujen alle. Hieno idea käyttää Silja Serenaden alkuperäisiä lautasia juhlamenun annoksille.
Jälkiruoka oli tuttu ja turvallinen. Tuoreita mansikoita, paahdettua valkosuklaata, limetin kuorta ja kermavaahtoa. Asiakaspalvelusta myös täydet pisteet, sillä kiireestä huolimatta palveluun käytettiin aikaa, se oli ystävällistä ja kaikki palautteet kuunneltiin ja luvattiin kertoa eteenpäin myös keittiöön.
Siljan 65-vuotisjuhla näkyy laivojen kahviloissa. Turkulainen leipomo MBakery valmistaa Silja 65 -leivoksen, jossa maistuu mustikka, mustaherukka ja suklaa. Leivoksen kruunaa valkosuklaalle painettu Silja 65 -logo.
Laivojen myymälät saavat oman Silja 65 -valikoiman erilaisia juhlatuotteita. Valikoimassa on esimerkiksi Fazer- ja Kalev-suklaata juhlalogolla varustettuna sekä viinejä, samppanjaa ja giniä.
Oletko jo maistanut Silja 65-suklaata?
Ilta jatkui mukavasti promenadella aina siihen saakka kunnes työviikosta ja muutosta johtunut väsymys alkoi painaa.
DeLuxe hytin hintaan kuuluva erikoisaamiainen tuo oman luksuksen matkaan.
Vaikka sää Tukholmassa ei ollut niin aurinkoinen kuin Helsingistä lähtiessä, niin pitihän sitä pienellä kävelyllä käydä. Aina ei tarvitse keskustaan asti lähteä, sillä sataman ympäristöstäkin löytyy paikkoja missä käydä.
Tällä kertaa piipahdimme mm. Myrorna -kirpputorilla (Kolargatan 2)
Outletbutikenissa vaihtuu valikoima säännöllisesti (Öregrundsgatan 3).
Värtanin ICAssa on kiva käydä ihmettelemässä kaupan valikoimia ja aina sieltä jotain ostettavaa kotiinkin löytyy. (Malmvägen 13). Nälän yllättessä Scandic Arianden alakerrasta löytyy erinomainen Pizzeria Värtan.
Parin tunnin kävelylenkin jälkeen pienet päikkärit hytissä teki hyvää.
Lähdön hetkellä aurinkokin oli tullut esiin pilvien takaa.
Silja Serenaden Marimekko-myymälässä oli myynnissä mm. Siljan 60-vuotisjuhlien kunniaksi suunniteltuja tuotteita sekä uutuutena ainoastaan Tallinkin ja Silja Linen laivoilla myynnissä olevia tuotteita.
Tukholman saaristoa voisi ihailla vaikka koko matkan ajan.
Mutta ruokailu vei voiton tällä kertaa. Paluumatkalla pääsimme testaamaan Bon Vivantin uuden Menu Nordicin.
5-ruokalajin Menu Nordic sekä Menu Nordic Vegan ovat Silja Symphonyn keittiömestari Jonas Niklassonin tiimeineen suunnittelemia. Menu Nordic hinta 79 €/hlö, viinipaketilla 124 €/hlö ja Menu Nordic Vegan 75 €/hlö, viinipaketilla 120 €/hlö.
Paistettuja kampasimpukoita, friteerattuja kelta- ja punajuurta, pinjansiemeniä, fenkolia, kurkkua ja appelsiinilla maustettua ruskistettua voita
Kaunis annos ja kivoja makuja lautasella.
Haudutettua turskanseläkettä ja simpukka-sinappivelouté, keitettyjä ja friteerattuja sinisimpukoita,
paistettu perunapannukakku maustettuna tillillä ja pinaatilla
Ehdottomasti menun paras annos. Turskan kypsyys ja maku erinomaisia ja friteeratut sinisimpukat olivat maukkaita.
Hauhalan tilan hanhea kolmella tavalla, voinen hanhiliemi ja lehtipersiljaa, raparperi ja inkiväärichutney, murskattua perunaa.
Fileetä, wallebergiä ja nyhtöhanhea, paras noista kolmesta oli filee. Aika "rasvainen" kokonaisuus, minkä pelasti raparperi-inkiväärichutneyn raikkaus.
Pala pitkään kypsytettyä Präst-juustoa Falköpingistä.
Siemennäkkileivän ja hillokkeen kanssa oikein maukas annos.
Mansikkatartaletti ja vaahdotettu vaniljapannacotta, tuoreita mansikoita ja hillottua raparperia.
Kivoja kesäisiä makuja, joista omaksi suosikisi nousi hillottu raparperi.
Paras seura, kivoja makua, hyviä viinejä, kauniita annoksia sekä asiantuntevaa asiakaspalvelua - mitä sitä muuta illallisella kaipaa.
Loppuilta menikin taas nopeasti promenadella ja kaupoissa kierrellessä sekä tietysti kesäisistä merimaisemista nauttien.
Aamiaisen jälkeen sitä oli vielä hyvin aikaa nauttia auringosta ja merimaisemista.
Harmajan jälkeen olikin jo aika lähteä hyttiin laittamaan ostokset ja matkatavarat kasaan.
Jälleen yksi mukava reissu Silja Serenadella mukavassa seurassa oli päättymässä. Tällä matkalla Silja Special -juhlacocktail jäi testaamatta, mutta sehän onkin hyvä syy alkaa miettiä uutta risteilyä.
Kiitokset mukavasta matkasta Silja Serenaden mukavalle henkilökunnalle, Silja Linelle järjestelyistä sekä tietysti matkassa mukana olleille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti