Terminaalissa olin hyvissä ajoin, eikä ruuhkaa vielä ollut.
Osana vastuullista matkustamista on terminaalissa hyvä pitää turvaväliä ja käyttää kasvomaskia.
Hyvällä säällä laivaannousun alkamista voi odotella vaikka terminaalin ulkopuolella. Mukavampaahan siellä ulkona on kuin jonossa seistessä, missä turvavälit kuulutuksista huolimatta saataa monilta jäädä huomioimatta.
Aika moni laivaanpääsyä ulkona tai uuden ravintolan terassilla odottikin, sillä siinä vaiheessa kun pääsin laivaan, ei vielä tungosta terminaalissa ollut.
Fiilis oli mahtava, kun pääsi pitkän tauon jälkeen promenadelle.
Hyttinä minulla tällä matkalla oli Commodore-luokan hytti laivan keulassa. Laivaannousu tällä reitillä sviiteissä tai Commodoressa matkustaville alkaa 16.45, eli 15 minuuttia muita aikaisemmin.
Commodore Lounge palvelee illalla klo 23 asti ja saunat on varattavissa yksityiskäyttöön klo 20 alkaen.
Jääkaapista löytyi sinne kuuluuvat virvokkeet.
Risteilykesälle!
Keli ensimmäisellä risteilyllä oli mahtava ja kannella olisi viihtynyt pidempäänkin, mutta päätin tehdä kierroksen laivalla.
Pääsin kurkkaaman miltä Grande Buffetissa näytti.
Osana vastuullista matkustamista, kaikkien matkustajien on pestävä tai desinfioitava kätensä joka kerta saapuessaan ravintoloiden tai kahviloiden ruokailualueille. Buffetin ulkopuolelle on rakennettu ylimääräinen käsipesupiste. Desinfiointipisteitä on kahvi- ja juoma-asemien vieressä ja lisäksi käsidesiä on saatavilla riittävästi joka puolella laivaa. Buffet-ravintoloissa on lisäksi saatavilla kertakäyttöhanskoja. Laivayhtiön toiveena on, että jokainen desinfioisi kätensä useasti ruokailun aikana. Henkilökunta puhdistaa koneita ja kosketuspintoja usein ja säännöllisesti sekä vaihtaa ottimia tiuhaan tahtiin.
Tavolátasta tutuilla herkuilla pääsee tänä kesänä nauttimaan myös buffetissa.
Täytyy testata buffetin tarjonta jollain tulevalla risteilyllä.
Koko kevään risteillessä, kun on päässyt ruokailemaan vain FastLaneen, oli illallisravintolan valitseminen vaikeaa. Olin ennen risteilyä ajatellut, että päätyisin ruokailemaan Grill Houseen.
Happy Lobsterin merenelävät näyttivät hyvälle, mutta ihan vielä ei ollut äyriäisvadin aika.
Bon Vivantin kesän Menu Nordic testataan seuraavalla kerralla.
Fast Lanessa tulee myös ruokailtua jollain risteilyllä, mutta ei tällä.
Onneksi laivan lähtöön oli vielä aikaa ja ehdin rauhassa miettiä mihin ruokailemaan päätyisin. Harri Hylje suositteli silakoita ja salmiakkia...
Osana vastuullista matkustamista on hyvä myös huomioida, että terminaalin lisäksi laivalla on vahva suositus kasvomaskin käytölle, muutamilta se oli päässyt jo unohtumaan, mutta laivalla asiasta kuuluteltiin säännöllisin väliajoin. Omalla käytöksellä ja ohjeistuksia noudattamalla on siis iso vaikutus miten turvallista matkustaminen on. Tällä matkalla oli noin 1 100 matkustajaa, joten tilaa laivalla oli.
Se tunne, kun köydet irtosivat ja sai kyydissä olla pitkän tauon jälkeen oli hieno.
Happy Lobsteriin päädyin tällä kertaa ja alkuruuaksi maistui katkarapuskagen.
Pubissa viihdyttää trubaduuri, Starlightissa houseband ja Dance Factory. Menoiltana nähdään Dance Factoryn Rock On show ja paluumatkalla Sunny Tunes show (risteilyllä näet kaksi eri esitystä). Ruuhkan välttämiseksi sama show esitetään Silja Serenaden risteilyillä kaksi kertaa päivän aikana. Tanssiminen ja karaoke on toistaiseksi vielä kiellettyä.
Ja perille päästyä piti Tallinaa käydä kannelta katselemassa. Maihin ei näillä risteilyillä pääse, minkä vuoksi ne ovatkin karanteenivapaita ja kyydissä on vain Suomesta kyytiin nousseita.
Illan saunavuorolla maisemat oli erilaiset mihin näillä lauteilla istuessa on tottunut, mutta hyvä löylyt kompensoivat maisemaa.
Saunavuoron jälkeen oli vielä aikaa piipahtaa maisemia ihailemassa. Pubissa ja Starlightissa näkyi kaikilla olevan iloinen risteilyfiilis.
Hyvin nukutun yön jälkeen ja pienen happihyppelyn jälkeen maistuikin jo aamupala
Bon Vivantin aamainen on kerta toisensa jälkeen paras aloitus päivälle.
Valikoimaa on runsaasti ja rauhallisessa ympäristössä nauttii aamiaisesta niin eri tavalla kuin esimerkiksi buffetin hulinassa.
Noutopöydän lisäksi listalta voi tilata annoksia. Aika usein tulee tilattua Bon Vivant plate, ilman munakokkelia ja niin myös tällä kertaa.
Jälkiruokaa unohtamatta.
Aurinkokannella tuli nautittua kesäisestä säästä.
Aamulla myymälät aukesivat jo klo 10.00, joten ostosten tekemiseen oli hyvin aikaa ennen laivan lähtöä
Star matkalla kohti Helsinkiä.
Pian oli myös meidän vuoro lähteä.
Commodoren saunat ovat käytettävissä klo 12 asti ja hyvin ehti käydä saunomassa merimaisemien kera ennen lounaan alkua.
Maisemia ehti ihailemaan myös kannelta.
Lounasaikaan Tavolátassa on hieman suppeampi valikoima, mutta hinnoittelu on selkeä. Alku- pää- ja jälkiruoan saa 25 eurolla, alkuruoan ja pääruoan tai pääruoan ja jälkiruoan hintaan 19,50 €.
Itse päädyin vaihtoehtoon pääruoka ja jälkiruoka. Pääruoaksi noista vaihtoehdoista päädyin valitsemaan lohta.
Loppumatka menikin kannella merimaisemista nauttien.
Risteilykesän startti Silja Serenadella alkoi erinomaisesti. Mukava oli nähdä iloiset sereläiset työntouhussa pitkän lomautuksen jälkeen. Kaikilla oli iloinen mieli ja iloista mieltä löytyi myös matkustajilta! Viime kesänä kesän paras yhdistelmä oli Silja Serenade ja Riika, mutta tänä kesänä se on Silja Serenade. Kohteella ei ole välilä kunhan puitteet ovat kohdallaan! Onneksi seuraavaa matkaa Silja Serenadella ei tarvitse kovin kauaa odotella!
Silja Serenade liikennöi 4.-22.6.2021 karanteenivapaita Yön yli risteilyjä Helsingistä (ei maihinnousua Tallinnassa).
24.6.-11.8.2021 Silja Serenade liikennöi Helsngistä Maarianhaminaan. Ahvenanmaalle vinkkejä voit lukea aikaisemmista postauksista: "Ååå! Ahvenanmaa - kotimaassa ulkåmailla / Mat-Åland 6.5.-7.5.2021", "Tutustu merelliseen Maarianhaminaan kävellen" sekä "Nähtävää ja koettavaa Ahvenanmaalla"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti