Meille oli varattu DeLuxe Promenade-luokan hytti. Merenpuoleisesta hytistä tämä erosi näköalan osalta, eikä promenaden puolella olevissa hyteissä ole lisävuodemahdollisuutta.
Kun tavarat oli saatu jätettyä hyttiin lähdimme Bon Vivantiin nauttimaan Club One Gold -asiakkaiden tervetulojuomat.
Kannellakin tuli piipahdettua ennen lähtöä ja bongattua sateenkaari. Vaikka sateenkaaren pää ei meihin osunutkaan, niin jonkinlaista "onnea" se toi, sillä hieman ennen lähtöä saimme tietää, että edessä olisi hytin vaihto.
Uusi hytti löytyi 10. kannen keulasta ja se olikin astetta parempi, kuncommodore-luokassa matkustavilla on käytettävissä oma lounge ja saunat. Ja onhan sitä hytissäkin reilu 10 neliötä enemmän tilaa.
Commodoressa oli muuten samat virvokkeet jääkaapissa kuin DeLuxessa, paitsi kuohuviiniä oli iso pulloa kahden piccolopullon sijaan. Lisäksi jääkaappi täytetään vielä Tukholman päässä oluella, virvoitusjuomilla ja vesipulloilla.
Suomenlinnan jäädessä taakse oli jo aika lähteä syömään.
Itse en mikään sushien suuri ystävä ole, mutta kun tyttäreni niistä tykkää ja hänet olin laivalle saanut houkuteltua, niin olihan se mentävä syömään Sushi & Co. -ravintolaan.
Onneksi ravintolasta saa kuitenkin muutakin syötävää, kuten tällaisen valtavan voileivän katkarapujen ja jokirapujen kera. Hintaa leivällä on 18 euroa, mutta on siinä syömistäkin.
Susheja on saatavilla yksittäin tai valmiina annoksina. Kuvassa Special Platter, 30 kappaleen sushi- ja sashimivalikoima (35 €).
Jokunen tovi meni näitä syödessä ja hyvää oli.
Ruokailun jälkeen hieman merimaisemia ja huilaamista hytissä.
Saunassakin ehti hyvin käydä....
...merimaisemia lauteilla ihailemassa.
Taas oli komeat maisemat auringonlaskun aikaan.
Hyttiin mentiin jo hyvissä ajoin ja pikkuhiljaa käytiin nukkumaan.
Aamu alkoi aamiasella Tavolàtassa.
Pian oltiinkin jo perillä Tukholmassa.
Päivän aikana meillä oli ajatuksena käydä Mall of Scandinaviassa. Matka aloitettin Gärdetin Tunnelbana-asemalta. Nykyään laivalla ei enää SL:n lippuja myydä, mutta asemalta niitä saa tiskiltä tai automaatista. Lippuja voi ostaa myös SL:n sovelluksella.
Gärdetin ja T-Centralenin välissä on pari asemaa.
T-Centralenin asemalla postuimme Tunnelbanasta ja lähdimme seuraamaan "Pendeltåg"-opasteita.
Neljät liukuportaat alas ja siinä välissä vähän kävelyä ja oltiin oikealla raiteella (raiteet 1 tai 2) odottamasssa junaa.
Mall of Scandinaviaan sijaitsee ihan Solnan aseman vieressä ja sinne pääsee junilla 40, 41 ja 42, jotka menevät Uppsalan tai Märstan suuntaan. Ennen Solnaa juna pysähtyy Stockholm Odenplan-asemalla.
Gärdetin asemalta Solnan asemalle matka kesti noin 25 minuuttia.
Hieman oli koronapandemia vaikuttanut myös Mall of Scandinavian liikkeisiin. Useat liikkeet olivat lopettaneet ja tyhjiä liiketiloja oli odottamassa uusia vuokralaisia. Joitain uusia liikkeitä oli myös avattu.
Disney Store oli lopetettu, mutta Legon myymälä oli vielä olemassa. Nyt ei vaan tarvetta ollut palikoille, kun rakennusprojektin sain valmiiksi keväällä.
Ravintoloiden määrä oli pysynyt suunnileen samana ja teeman mukaisesti käytiin sushilla Budda Khan Teppanyaki -ravintolassa.
Ravintolassa oli sushin liukuhihnan lisäksi tarjolla mm. buffetissa aasialaisia ruokia ja kaikki tarjolla olevat ruoat kuuluivat samaan hintaan 189 SEK / aikuinen.
Ruokailun jälkeen kiertelimme vielä hetken myymälöissä ennen laivalle paluuta.
Paluu Solnasta Gärdetiin sujui aivan yhtä helposti. Nyt vaan noustiin kolmet liukuportaat ylös ja seurattiin "Röd linje"-opasteita.
Suunnilleen sama aika meni myös paluumatkalla ja siihen vielä kävelymatka Gärdetistä terminaaliin.
Pieni huilihetki teki hyvää laivalle päästyä.
Ja saunahetki laivan lähtiessä piristi mukavasti.
Risteilyaluskin tuli bongattua.
Tyttäreni on matkustanut laivoilla kolmen kuukauden ikäisestä lähtien ja vuosien saatossa on aika monet nakki-lihapullavartaat, yleensä pelkillä nakeilla, tilattu lasten listalta. Pikkuhiljaa on maku alkanut kehittymään ja nyt päästiin testaamaan ensimmäisen kerran yhdessä Bon Vivantin tarjontaan. Silja Symphonyn Bon Vivantissa on vielä hetken tarjolla eri lista kuin Silja Serenadella.
Keittiön tervehdyksessä oli paahdettua selleriä ja ankanmaksamoussea.
Pääruuiksi valittiin ruijanpallasta, keisarihummeri-perunapyreetä, ruskistettua voita, fenkolia ja piparjuurta.
sekä vasikan ulkofileetä, yrttikastiketta, friteerattua perunaa ja savustettua tomaatti-sipulisalaattia.
Sekä raparperikeittoa seljankukkajäätelön kera. Annokset olivat maistuvia ja palvelu pelasti erittäin hyvin.
Ruokailun jälkeen oli kiva heti olla kannella näissä maisemissa.
Muuten ilta meni taas promenaden varrella sekä hytissä & loungessa.
Iltapalaksi tyttäreni halusi vielä sushia. Kuvassa "Small Combo", mihin kuului 8 sushia ja lisukkeet ja hintaa annoksella oli 10,50 €.
Laivan saapuessa Maarianhaminaan oli aika käydä nukkumaan.
Aamulla oli ajatuksena käydä aamusaunassa, mutta unet vei voiton. Aamiaisella kävimme taas Tavolàtassa.
Vielä ennen Helsinkiin saapumista ehti käydä pikakierroksen promenaden myymälöissä.
Maihinnousu Helsingissä sujui nopeaan, vaikka keltaisella kaistalla oli taas se pisin jono. Kiitokset taas Silja Symphonyn henkilökunnalla mukavasta merimatkasta ja maistuvasta ruoasta! Nähdään taas!