perjantai 27. tammikuuta 2017

Tällainen on uusi Tallinkin m/s Megastar - lehdistötilaisuus Tallinnassa 27.1.2017

Sain Tallink Siljalta kutsun Tallinnaan Megastarin lehdistötilaisuuteen.


Laivamatkat Helsingistä Tallinnaan sujuivat mukavasti mennen tullen vielä Superstarin kyydissä
Menomatkan aikana kuulimme Megastarin pääsuunnittelija Samuli Hintikan ja sisustusarkkitehti Vertti Kiven ajatuksia laivasta.

"Tallinkin Megastar siirtää Tallinnan laivamatkailun uuteen elämysvetoiseen aikakauteen. Sen ravintoloiden ja aulatilojen sisustukset on suunnitellut tunnelmallisesta tilasuunnittelusta tunnettu dSign Vertti Kivi & Co. Laiva aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna välillä 29.1.2017.

Tallink halusi nostaa lähimatkailun profiilia ja valitsi Megastarin näkyvimpien osien suunnittelijaksi sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n. Suunnittelutoimisto sai tehtäväkseen kehittää vahvan Megastar-elämyksen Tallinkin asiakkailta kerättyihin toiveisiin perustuen.

Laivan suunnittelu aloitettiin tammikuussa 2015 ja se on rakennettu Meyerin telakalla Turussa. Toteutussuunnittelussa on hyödynnetty suomalaista osaamista, esimerkiksi uniikit valaisimet ja kiintohuonekalut on valmistettu Turun seudulla.

Sisustukseltaan Megastar on uniikeista design-elementeistä ja tunnettujen nimivalmistajien huipputuotteista koostettu tiivistunnelmainen kokonaisuus. Matkustusmukavuuden optimoimiseksi suunnittelussa on kiinnitetty paljon huomiota asiakasvirtojen sujuvuuteen.

- Lähdimme tässäkin projektissa suunnittelemaan sisustusta elämys edellä, kertoo sisustusarkkitehti Vertti Kivi. Tavoitteena oli, että aikuinenkin saataisiin laivalla odottelun sijasta seikkailemaan ja kokemaan löytämisen iloa. Tätä silmällä pitäen laivaan luotiin erityyppisiä keidasmaisia tiloja ja pitkiä, houkuttelevia näkymiä, jotka johdattavat tunnelmasta toiseen.

Asiakkaat olivat toivoneet laivalle vähemmän hyttejä ja enemmän istumapaikkoja, mikä antoi tavallista enemmän tilaa ravintoloille. Nyt istumapaikkoja on 2800, ja erityyppisiä ravintoloita ja kahviloita yhteensä seitsemän. Ravintolatarjontaa on Burger Kingin hampurilaisravintolasta á la carte -ravintolaan asti.

dSignin suunnittelemiin alueisiin kuuluvat sisääntuloaulan tilat, Comfort ja Business Lounget, lasten leikkihuone sekä kaikki laivan ravintolat: Victory Bar, Sea Pub, Fast Lane, Delight Buffet, Chef’s Kitchen ja Burger King. dSign on suunnitellut myös Victory Barin ja Chef’s Kitchenin graafiset ilmeet.

Suunnittelun tavoitteena on ollut luoda miellyttävät elämykselliset tilat eri kohderyhmille perheistä liikematkustajiin. Sisustussuunnittelun pohjana toimivat laivamatkailun tulevaisuuden visiot, joissa rentoutuminen, työnteko ja kulinaariset elämykset yhdistyvät ideaaleihin ostosmahdollisuuksiin Itämeren suurimmassa myymälässä.
 
Työmatkalaiset on huomioitu työskentely-ystävällisillä huonekaluvalinnoilla ja kätevästi sijoiteltujen mobiililaitteiden latauspisteillä. Laivan rauhallisimmissa tiloissa on usean tyyppisiä työskentelyyn optimoituja huonekaluryhmiä. Parhaat ryhmätyöskentelymahdollisuudet löytyvät lounge-tiloista, joihin on suunniteltu erikokoisille tiimeille sopivia työskentelykokonaisuuksia sekä tilat kokoustamiselle. Upeimmat työskentelytilat löytyvät Business Loungen puolelta.
 
Perhematkailijoiden iloksi lasten leikkihuone on tuotu laivan keskeisimpiin osiin kätevästi laivan perheystävällisimpien ravintoloiden yhteyteen. Asiakkaiden toivomuksesta niihin on pääsy myös sujuvasti suoraan käytäviltä. Laivan helposti lähestyttäviin, lapsiystävällisimpiin ravintoloihin kuuluvat mm. Fast Lane ja Delight Buffet, joista löytyy myös lasten mitoille suunniteltuja pöytäryhmiä. Myymälästä on suora yhteys autokannelle."
Superstarin saavuttua Tallinnaan siirryimme suoraan Megastarin kyytiin.


Lehdistötilaisuus alkuun AS Tallink Gruppin toimitusjohtaja Janek Stalmeister, Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer, Eesti Gaasin toimitusjohtaja Ants Noot sekä AS Tallink Gruppin Head of Shipmanagement Tarvi-Carlos Tuulik pitivät puheet.
Puheiden jälkeen pääsimme tutustumaan laivaan.
Sisääntuloaulaan on pyritty luomaan odotuksia nostattava ilmapiiri ja tunnelmiltaan erityyppisiin tiloihin johdattavia näkymiä. Aulan suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomio valaistukseen ja asiakasvirtojen ohjautuvuuden sujuvuuteen. Tilan suuria diginäyttöjä hyödynnetään sekä tunnelmanluonnissa että informaation jakamisessa. Aulan Info-tiskin vierestä löytyvät matkatavarasäilytyslokerot.Aulan yhteydestä sijaitsee modernni Coffee & Co. -kahvila, jossa nautit laatukahvia, virkistäviä juomia, suussa sulavia kakkuja, muita makeita ja suolaisia herkkuja.Aulassa sijaitsevassa Lobby Shop -kioskissa myydään ruoka- ja juomatuotteiden lisäksi lehtiä ja matkamuistoja. Lobby Shop -kioskista voit myös ostaa Kerää ja säästä -keräilykampanjan palkintoja.
Aulan tilat ovat kooltaan 1230 m².

Sitting Lounge.Varatessasi Star-luokan, voit nauttia ravintola- ja kahvilapalveluista sekä shoppailusta. Voit myös oleskella hintaan kuuluvassa Sitting Loungessa, joka on täysin uusi matkustusmuoto Shuttlella – hiljainen ja suljettu tila mukavine nojatuoleineen, aivan kuten lentokoneen business-luokassa.

Sitting Lounge sijaitsee kannella 8 ja siellä on sähkölaitteiden latauspisteitä sekä säilytyslokeroita matkatavaroille (paikkoja rajoitetusti). Voit myös katsella TV:tä, joten nojaa taaksepäin ja nauti merimatkasta!


Comfort Lounge (404 m² / 205 paikkaa)Comfort Lounge on kannella 8 sijaitseva mukava erillinen alue, jossa on tarjolla valikoima välipaloja, alkoholittomia juomia ja sanomalehtiä. Comfort Loungessa on myös mahdollisuus katsoa TV:tä sekä käyttää wifiä ja sähkölaitteiden latauspisteitä. Pienestä lisämaksusta nautit rauhallisen Comfort Loungen mukavuuksista. Comfort Loungen lisämaksu on 20 €/hlö/suunta

Comfort Loungen vaalea miljöö on viimeistelty hopean hohtoisilla yksityiskohdilla.


Comfort Loungesta on mahdollista erottaa 22-paikkainen ja 32-paikkainen ryhmätila. Tilamaksu on 200 €/suunta ja tilan voi varata jo ryhmässä on vähintään. 10 matkustajaa. Tilamaksu tulee ko. matkan Comfort Lounge -lippuhintojen lisäksi ja varaaminen edellyttää, että lisäksi kaikille varataan yksi kokoustarjoiluvaihtoehdoista tai juomista (minimiostos 5 €/hlö kokoustarjoilu/juoma). Comfort-luokan hintaan sisältyy kahvi/tee, virvokkeita ja pientä naposteltavaa.


Business Lounge (536 m² / 205 paikkaa)


Business Lounge on hiljainen, tyylikäs ja kauniisti suunniteltu alue liikematkustajille kannella 8. Premium wifi -palvelun lisäksi siellä on sanomalehtiä, kylmien ja lämpimien ruokien tarjoilu ja laaja valikoima juomia sekä sähkölaitteiden latauspisteitä. Business Loungen palveluista nautit 65 €/hlö/suunta lisämaksusta.


Business Loungen tummempaa helmikullalla väritettyä sisustusta rytmittävät voimakkaat vertikaalit linjat. Business Loungen huonekaluvalinnoissa on kiinnitetty erityishuomio työnteon sujuvuuteen.
Business Loungessa matkustaessa voi varata ryhmän käyttöön 10 hengen erillisen Vip Room -kokoustilan. Tilamaksu on 100 €/suunta ja tilan voi varata, jos seurueessa on enintään 10 matkustajaa. Tilamaksu veloitetaan ko. matkan Business Lounge -lippuhintojen lisäksi.


Laivan 11. kannella sijaitsee Drivers’ Club, erillinen alue kuorma-autonkuljettajille. Palvelut sisältyvät lipun hintaan.


Delight Buffet (843 m² / 374 paikkaa)


Delight buffetin tähän päivään päivitetty seisovapöytäkonsepti tarjoaa kaikille sopivan laadukkaan ruokailukokemuksen laivan keulaosassa.


Täällä nautit runsaan buffetin herkuista valiten eri ruokasaarekkeista ruokia, joista voit yhdistellä itsellesi haluamasi. Lounaalla ja illallisella virvoitusjuomat, kahvi, tee, olut ja viini hanoista sisältyy hintaan. Delight Buffet -ravintolassa nautit myös runsaan Buffet-aamiaisen.Lämminhenkistä puupintaa hyödyntävää sisustusta piristävät mattografiikoissa toistuva purppura ja turkoosi. Ravintolasalia rytmittävät erikokoisille seurueille suunnitellut korkeudeltaan vaihtelevat, yhteisöllisyyttä korostavat pöytäryhmät. Keularavintolan upeiden merinäkymien lisäksi herkullista silmänruokaa tarjoilevat sisustuksen runsaat yksityiskohdat kuten seiniä kehystävät vitriinit harkittuine styling-elementteineen.Delight buffetin kainalosta löytyy laivan á la carte –ravintola Chef’s Kitchen. Ravintolassa on rentoutunut ilmapiiri ja kohtuulliset hinnat. Kokit valmistelevat lämpimiä ruokia avokeittiössä asiakkaiden nähtävillä. Täältä löytyy varmasti jokaisen makuun sopivaa herkuteltavaa. Ravintolan intiimi ja ylellisempi tunnelma on luotu harkitulla, pöytäpintoihin kohdistetulla valaistuksella ja hillityllä värityksellä. Tilassa käytetyistä materiaaleista pääosassa ovat kupari, tummat puupinnat ja savulasi. (94 m² / 60 paikkaa)


Lasten leikkihuone (94 m² / 15 paikkaa)


Lasten värikäs, uniikilla seinägrafiikalla piristetty leikkihuone on sijoitettu laivan keskeisimpiin osiin kätevästi laivan perheystävällisimpien ravintoloiden yhteyteen. Leikkihuoneessa voi leikkiä erilaisilla leluilla, katsoa piirroselokuvia tai pelata Play Station -pelejä.

Megastarin ravintolamaailman raikas ja energinen Fast Lane tarjoilee monipuolisesta avokeittiöstä ruoan kiireiselle matkustajalle. Fast Lane -ravintola on paras valinta niille, jotka haluavat jotain herkullista nopeasti. Täällä nautit helposti raikkaat salaatit, maukkaat lihapullat tai luksus-hodarit, iltamyöhään asti. Vaalea, helposti lähestyttävä street-henkinen miljöö saa lisäpotkua värikkäistä mattografiikoista, valokirjaimista, kuviolaatoista ja kokonaisuutta virkistävistä viherkasveista. Tilajaottelussa on hyödynnetty neljää eri väriteemaa. Fast Lanen pinta-ala on 416 m²


Burger King -ravintola (240 m²)
Supersuositun ravintolaketjun herkkuja saa siis uudelta Megastar-laivaltaKING! Entistä raikkaamman oloinen ravintola sijaitsee Fast Lanen yhteydessä. Edelleenkään Burger King -ravintolan ostoksista ei kerry Club One -bonuspisteitä, eikä maksuvälineenä ateriakupongit, juomakupongit, laivaraha, American Express/Diners Club -luottokortit eikä Burger King -ravintolan omat lahjakortit tai asiakaskortit.
Victory Bar on laivan urheilun ympärille rakennettu, tunnelmaltaan rento kohtaamispaikka, johon on helppo tulla niin yksin kuin kavereiden kanssa. Kodikkaassa tilassa voi nauttia erilaisia juomia, lämpimiä voileipiä sekä pieniä välipaloja. (572 m² / 365 paikkaa)
Barin raamikas sisustus on koostettu klassisten urheiluelementtien ja robustien trendimateriaalien yhdistelmistä. Pääosassa ovat keskilattiaa hallitseva hevosvalaisin, tilaa jakavat urheiluhenkiset cut-out-seinäkkeet ja uniikit mittasuhteilla leikittelevät seinävalaisimet. Karaktääriset valmisvalaisimet on valittu alan kärkivalmistajilta kuten Moooi, Wever & Ducré ja Buster & Punch.


Victory Baarissa on myös isot TV-näytöt, peliautomaatteja sekä pelihuone, jossa maksullisia pelejä.


Sea Pub on laivan tunnelmallinen ja moderni laatupubi, joka on oikea paikka kohottaa lasi kuohuvaa näyttäviä Itämeri-näkymiä ihaillen. Sen tummanharmoninen, petrooliin vivahtava sisustus on saanut innoituksensa meriaiheista ja taidemaailmasta. (480 m² / 277 paikkaa)
Pubin on suuressa ja avoimessa tilassa nautit kylmistä ja kuumista juomista sekä hyvästä valikoimasta kylmiä ja lämpimiä naposteltavia, kuten herkullisia panineja. Pubissa on myös pieni esiintymislava, jossa näet mm. trubaduureja.


Pubista pääsee myös katetulle ulkokannelle.Traveller Superstore

Peräosan kansien 7 ja 8 Itämeren suurimmasta 2 800 m² Traveller Superstore -myymälästä löytyy kerralla kaikki tarvittava!


 
 


Myymälässä panostetaan nopeaan palveluun, kassoja on runsaasti ja myyjät esittelevät tuotteita, antavat ostosvinkkejä sekä auttavat asiakkaita ostosten tekemisessä. Täältä löydät niin juomat, tupakkatuotteet, makeiset, vaatteet ja asusteet kuin huippubrändien tuoksut ja kosmetiikatkin. Uutuutena mm. New Yorkista lähtöisin oleva Kiehl's -kosmetiikka! Voit myös hyödyntää kätevää Q-Shopping -palvelua (skannaa maihinnousukortti, ostettavat tuotteet ja maksa itsepalvelukassalla).Autokannella on 150 autolle erillinen maksullinen ”myymäläparkki”, jossa on mahdollista käydä myös matkan aikana. Myymäläparkista on suora pääsy myymälän ylempään kerrokseen, mikä antaa mukavan mahdollisuuden viedä ostoksia suoraan autoon jo matkan aikana.


Hytit 2-4 hengelle sijaitsevat kannella 10. Laivassa on 47 hyttiä matkustajille ja autonkuljettajille. Kaikissa hyteissä on wc ja suihku. Laivalla on myös erikoishyttejä: 1 invahytti (B-luokan 2-hengen), 2 allergiahyttiä (B-luokan 4-hengen) sekä 5 hyttiä (A-luokan 4-hengen) lemmikkieläinten kanssa matkustaville.

Aluksen ohjaamo on Itämeren nykyaikaisin, mikä auttaa kapteenia ja muuta laivan henkilökuntaa navigoimaan alusta kaikissa sääolosuhteissa. Komentosillan ulkoasu on perinteinen, mikä tarjoaa paljon tilaa ja valoa ympäröivien ikkunoiden kautta.Ajoneuvot voidaan lastata laivaan kahdelta eri tasolta, mikä nopeuttaa huomattavasti ajoneuvojen lastaukseen ja purkamiseen käytettävää aikaa.
Megastar on ympäristöystävällinen alus, joka käyttää useita energiaa säästäviä tekniikoita ja polttaa puhdasta polttoainetta LNG:tä. Se on varustettu erittäin moderneilla sähkön tuottamiseen tarkoitetuilla kahden polttoaineen moottoreilla.Maakaasun käyttö polttoaineena vähentää melua ja pakokaasupäästöjä. Kahden polttoaineen moottorit tuottavat 25 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä, 85 % vähemmän typen oksideja ja käytännössä ei lainkaan rikkidioksidia tai hiukkasta verrattuna perinteisiin diesel- tai raskaspolttoainemoottoreihin. Lisäksi laivan bruttovetoisuus on 49 000 tonnia ja matkanopeus 27 solmua, mikä parantaa merkittävästi energiatehokkuutta.


Megastarin kansikartat


Megastar on 212 metriä pitkä ja siihen mahtuu 2800 matkustajaa. Laivan operointinopeus on 27 solmua. Megastar käyttää LNG:tä polttoaineenaan, mutta toimii myös meridieselillä. LNG:n käytön ansiosta laivan päästöissä ei ole lainkaan rikkiä, ja sen typpi- sekä hiilidioksidipäästöt ovat huomattavan pienet. Megastar on suunniteltu Helsinki-Tallinna-reitille, ja se noudattaa nykyisiä ja tulevia ECA:n (Emission Control Area)päästönormeja Itämeren alueelle. Megastar on Euroopan Unionin osittain rahoittama hanke ja se on osa Euroopan laajuista liikenneverkkoa (TEN-T).

2 kommenttia:

  1. Innolla odotan sunnuntaista matkaa Megastarilla Helsingistä Tallinnaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kansikartoista! Niistä on apua huomisen matkalle.

    VastaaPoista