maanantai 26. elokuuta 2013

Päivä Tukholmassa risteilyllä m/s Silja Serenadella 23.8. - 25.8.2013

Alkukesästä tuli tehtyä varaus elokuun lopulle m/s Silja Serenaden päivä Tukholmassa risteilylle, joka olikin mukava "irtiotto arjesta".Club One Gold -kortilla saatava hintaetu on Commodore-luokan matkassa huomattava.


Lähtöselvitys sujui nopeasti Olympiaterminaalissa. Mukava etu on myös Commodore-luokassa sekä sviitissä matkustavien aikaisempi pääsy laivaan, joka alkoi klo 15.00.


Terminaalissa ja laivalle saavuttua tuli huomattua, että laivalla oli Kunnon Laiva -tapahtuma ja laivalla oli paljon tapahtuman vuoksi matkalle lähteneitä.


Hyttiin saavuttua kävin tekemässä pöytävarauksen Buffet Serenadeen Commodore-emännältä ja  varasin samalla myös saunan illaksi. Hyttimme löytyi 11. kannelta ja siellä olikin vuodesohvalla odottamassa petivaatteet nuorinta matkustajaa varten.

Commodore hytti parvekkeella (11104).


Ennen ruokailua suuntasimme 5-vuotiaan toiveiden mukaisesti Silja Landiin.Silja Serenaden Silja Land on edelleen toimiva, vaikka on ollut suunnilleen samanlainen jo 23 vuoden ajan.


Buffet Serenadessa oli poikkeuksellisesti kolme kattausta, joista ensimmäinen alkoi jo 16.45.


Buffetin antimet maistuivat hyvin ja mukava oli seurata ruokailun ohessa laivan lähtöä Helsingistä.


Laivaamme seurasi 18 vesiskootterin seurue, jotka jatkoivat matkaa Linda Linen Merilinin peräaalloissa.


Ruokailun jälkeen menimme Commodore Loungeen kahville.Promenadella esiintyi Up Leon ryhmä.Akrobaattiesityksen jälkeen oli ostoskierroksen vuoro. Silja Serenadella on mukava tehdä ostoksia, kun laivalla on monta kauppaa, eikä kaikkia ostoksia tarvitse tehdä yhdestä kaupasta. Plussaa oli myös että Club One asiakkaana sain kaikista laivaostoksista pisteet 1,5 kertaisina, kun laivalla vietettiin Club One -kuukautta.
Tallink Siljalla oli keräilykampanja, jossa tarroja keräämällä sai ostaa mm. Iittalan tai Finlaysonin tuotteita edullisesti. Jokaisesta 10 euron ostoksesta sai yhden tarran. Tulihan sitä tarroja kerättyä kolmen kupongin verran ja jäi vielä ylikin. Muumi-pussilakanan, Kastehelmi-kakkuvadin ja wokkipannun ostin keräämilläni tarroilla. Myös jokaisesta 50 euron ostoksesta sai arvan, jolla voi voittaa risteilyn tai muita palkintoja.


Jumppaajia aurinkokannen molemmilla puolilla.

Lapsen kanssa laivalla ollessa pakollisiin ohjelmanumeroihin kuuluu Muumidisco, joka jaksaa ilahduttaa pientä matkustajaa kerta toisensa jälkeen.

Muumidisco oli poikkeuksellisesti New York Club & Loungessa 13. kannella.


Muumidiscon jälkeen alkoi Atlantis Palacessa Up Leonin akrobatiashow, jota menimme katsomaan.


Promenade iltavalaistuksessa.


Sitten olikin jo aika mennä saunomaan. Komeat olivat maisemat saunasta.


Parvekkeella nautitun iltapalan jälkeen olikin aika käydä nukkumaan. Lapsen kanssa matkustaessa ei ainakaan illat veny aamuun asti.


Aamulla oli pakko päästä käymään saunassa ja edelleen oli komeat maisemat..


Aurinkoinen aamu saaristossa...

Kannella oli lämmin odotella Tukholmasta lähteneen Baltic Princessin kohtaamista.


m/s Baltic Princess.


Baltic Princessin kuvaamisen jälkeen suuntasimme aamiaiselle Bon Vivant -ravintolaan.Bon Vivantissa tilataan lämpimät annokset listalta. Tilasin taas aikasemmilta matkoiltani hyväksi toteamani aamiaislautasen ilman munakokkelia.


Tukholmaan lähdimme melkein heti laivan satamaan saapumisen jälkeen. SL:n liput ostimme edellisenä iltana laivan infosta - näin säästimme jonotukselta aamulla. Ja lipuista sai myös Club One -pisteitä.


Suuntasimme Tunnelbanalla Gärdetistä Gamla Stadin asemalle, jossa vaihdoimme junaa ja jatkoimme matkaa Gullmarsplanille.  Gullmarsplanin asemalla vaihdoimme Tvärbanan kyytiin.


Jäimme pois Luman pysäkillä.


Luman pysäkin läheisyydessä sijaitsee Adidaksen Outlet -myymälä, josta olemme tehneet hyviä löytöjä aina siellä käydessämme. Myös Suomessa on Adidaksen Outlet Vantaalla, mutta Tukholman outletissa on erilainen valikoima.


Lumasta palasimme Tvärbanan kyydillä Gullmarsplanin asemalle, jossa vaihdoimme Tunnelbanaan ja jäimme pois Slussenin asemalla. Slussenilta lähdimme kävelemään Skeppsbronille.


Skeppsbronilla on nykyään Ånedin Hostel. Siljan liikenteestäkin tuttu vanha Olympialaiva Birger Jarl on poistettu liikenteestä ja siitä on tehty hotellilaiva.Kävin kysymässä sisältä olisiko laivalla ollut ravintolaa tai kahvilaa - ei ollut.


Matkamme jatkui kuninkaanlinnan ohi...


...Helgeandsholmenin kautta ooperatalon ohi...


...kohti Gallerian ostoskeskuksessa, jonka vieressä olevassa McDonalds´sissa kävimme pikaisesti syömässä.Gallerian ostoskeskuksessa sijaitsevassa BR-Leksaker -myymälässä käynti kuuluu jo perinteisiin lapsen kanssa Tukholmassa ollessa.


Seuraavaaksi suuntasimme Sergelintorin kautta Högtorgetille, poiketen välillä muutamassa kaupassa. Högtorgetin reunalta, Kungsgatanilta nousimme linja-auton kyytiin ja matkustimme takaisin Gärdetiin.


Laivaterminaalit ovat saaneet uudet opastekyltit.
Ensimmäistä kertaa pysähdyimme terminaalin läheisyydessä sijaitsevassa Suomipuistossa, kun yleensä sen ohi tulee vaan käveltyä nopeasti.


Terminaalissa olimme hyvissä ajoin ennen laivan lastaamisen alkamista...


...eikä ollut onneksi vielä ruuhkaa laivalle kävellessä :)


Laivalle saavuttua tekikin mieli vähän välipalaa ja kahvia, jota oli tarjolla Commodore loungessa.


Välipalan jälkeen suuntasimme Sunflower Oasikseen. Voi sitä riemua kun vihdoin ja viimein 5-vuotiaalla riitti rohkeutta laskea vesiliukumäestä alas ja sen jälkeen sitä ei muualla oltukaan kun liukumäessä.


Uinnin jälkeen tulikin sopivasti nälkä ja suuntasimme El Capitániin ruokailemaan... Ipanalle hampurilainen lasten listalta ja me päädyimme tilaamaan karitsan sisäseläkettä ja sen kanssa sopi hyvin laivan punaviini.


Up Leon ryhmä esiintymässä promenadella.


Esityksen jälkeen suunnaksi Silja Land ja sieltä promenaden lavalla "Let´s Dance" tanssikoulun esitystä seuraamaan.

Aurinkoinen ilta Tukholman saaristossa.

Kello olikin jo sen verran että oli taas Muumidiscon aika...


Muumi ja Pikku Myy tanssittivat lapsia tuttujen laulujen tahdissa.

Heti Muumidiscon jälkeen alkoi Up Leonin akrobatiashow Atlantis Palacessa...

Eturivin paikoilla istuessa pääsin myös osalliseksi esitykseen (ensimmäistä kertaa koskaan) hyppimään hyppynaurua gorilloiden kanssa Atlantiksen lavalle - no nyt on sekin koettu ;)

Esityksen jälkeen kävimme pelaamassa Atlantis Casinolla perinteistä Gold Liner hedelmäpeliä, jonka jälkeen tuli vielä tehtyä kierros laivan myymälöissä.


Commodore Loungessa tuli vietettyä iltaa sulkemisaikaan asti, jonka jälkeen olikin aika siirtyä hyttiin ja käydä pikkuhiljaa nukkumaan...


Aamu alkoi aurinkokanella kävelyn jälkeen saunomalla...


...jonka jälkeen suuntasimme Bon Vivantiin aamiaiselle. Tällä kertaa tilasin "ohi listan" pelkkää pekonia.


Aamiaisen jälkeen olimmekin jo melkein perillä ja risteily läheni loppuaan.


Takana oli parhaimpia tämän vuoden puolella tehdyistä risteilyistä, kaikki sujui matkalla paremmin kuin hyvin ja ruoka oli maittavaa jokaisessa ravintolassa missä kävimme. On se taas todettava, että kohta 23 vuotta siten valmistunut laiva voittaa mennen tullen 2000 -luvulla rakennetut laivat :)


Club One - pisteitäkin kertyi reissulta ihan mukavasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti