lauantai 28. joulukuuta 2013

Päiväristeilyllä m/s Superstarilla ja m/s Silja Europalla 26.12.2013


Lähdimme koko perhe Tapaninpäivänä päiväristeilylle Tallinnan suuntaan.

m/s Superstar lähti Helsingistä  klo 7.30 kohti Tallinnaa.


Laivalla ei ollut paljon matkustajia, joten tilaa oli.


m/s Superstarin opastekyltti


Pizza Roma -ravintola.


m/s Superstarin pelastusrengas.Pikaisen aamiaisen jälkeen lähdimme käymään laivan myymälöissä, lähinnä katselemassa valikoimia.Aallot keinuttivat laivaa.

Tallinnaan saavuimme aikataulun mukaisesti.

m/s Silja Europa Tallinnassa.Tallinnassa siirryimme suoraan m/s Silja Europan kyytiin, kun olimme saaneet paluumatkan liput jo Helsingissä.


m/s Superstar omalla laituripaikallaan.


m/s Silja Europan miehistö.


Infotaulu 8. kannella.


Silja Europalla oli pääasiassa 24.12. Helsingistä jouluristeilylle läheteitä matkustajia, mutta Tallinnastakin kyytiin tuli useita matkustajia mm. Tallinnassa hotellimatkalla olleita.

m/s Silja Europan jouluristeilyohjelma.


Joulukoristeita laivalla.


Hissiaula.


m/s Silja Europalla olikin aikaa kierrellä myymälöissä ihan rauhassa, kun laivan ruokaravintolat ja leikkihuoneet olivat suljettuina lähtöön saakka.Silja Europa on liikennöinyt Tallinkin liikennöimänä Helsingistä Tallinnaan noin kymmenen kuukautta, mutta edelleenkin laivan myymälöissä on tuotteet hinnoiteltu Silja Line -hintalapuilla, myös Silja Linen logotuotteita on myynnissä, eivätkä ne kaikki edes ole olleet Turun linjalla myynnissä.

Tallink Siljan Cobi-rakennussarjan laivakin oli kasattuna laivan myymälään esille ja siihen oli laitettu Silja Linen logot, vaikka pakkauksessa olisi ollut mukana myös Tallink -teksit ja logot ;)


Jäin miettimään halutaanko Tallinkilla antaa matkustajille mielikuva siitä että m/s Silja Europa olisi myös "Siljan laiva", eikä ainoastaan Tallink, kuten se ulkoisesti ja henkilöstön osalta on -> wannabe Silja Line?


Suurin osa opasteista on vaihdettu uusiin, mutta jotain vanhaa löytyi vielä 6. kannelta :)


m/s Silja Europan pelastusvene.


Olin sattumalta aurinkokannella käymässä, kun huomasin että m/s Silja Festival oli saapumassa hinaajien avustamana kohti satamaa. Laiva oli ollut Välimereltä paluun jälkeen Paljassaaressa odottamassa venäläisten vuodenvaihteen risteilyjä.


m/s Silja Festival saapumassa satamaan hinaajien avustamana.


m/s Silja Festival ja m/s Victoria I.m/s Silja Festival ja m/s Victoria I.m/s Victoria I:n ja m/s Silja Festivalin korsteenit.


m/s Silja Festival, m/s Victoria I ja m/s Superstar.


m/s Silja Festival.


Ennen ruokailua piipahdimme mm. Windjammer Barissa sekä Joe´s Place Pubissa.


Lounaalla kävimme Tauruksessa...


...jonka jälkeen leikkihuoneessa menikin jokunen tovi.


Kävimme myös Ocean Clubissa katselemassa "tapanintansseja", samalla kun reissussa väsähtänyt pikkuneiti otti pienet päiväunet musiikin pauhatessa taustalla.


Loppumatka menikin mukavasti 12. kannella istuskellen ja satamaan tuloa katsellen.


Kun laiva oli kiinni laiturissa haimme vielä takit ja ostokset säilytyslokerosta ja suuntasimme kohti terminaalia.


Ja taas oli yksi mukava reissu takanapäin, seuraava odotellessa :)

3 kommenttia:

 1. Kiva nähdä, että Tallink ymmärtää mikä on Silja-laatu ollut, ja mitä Silja merkitsee, tai on merkinnyt Suomalaisille. Kiva että pitävät Silja Europasta huolta, vaikkakin olen edelleen sitämieltä, että tuollainen maisemalaiva menee hukkaan seistessään Tallinnan satamassa. Turku olisi sille paras reitti, jos koneet remontoitaisiin, ja pidettäisi huolta paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kun sen koneet vaan repataa ni sitte olis hyvä mutta kunse seisok tallinnassa ni näkee ainakin paljon muita laivoja joita suomessa ei käy.

   Poista
 2. "Wannabe SILJA"....-No mikä ettei? Se voisikin olla parempi, että Tallink profiloituisi tuottamaan matkoja Helsingistä ja Tallinnasta nopeilla aluksilla "shuttle" ja Europa olisikin Silja brandin alla.

  VastaaPoista