perjantai 6. kesäkuuta 2014

Luksusta kesälomaristeilylle!
Sain kutsun Tallink Siljalta Menu Signaturen ennakkomaistiaisiin Silja Symphonylle 6.6.2014.


Silja Symphonylle sisään astuessa tuli hieman nostalginen fiilis.


Sitä kun on viimeiset matkat Helsingistä tehnyt Silja Serenadella, niin tuntui oudolta konkreettisesti nähdä että Symphonylla onkin kaikki kuten ennenkin.


Silja Linen Helsingin laivojen Bon Vivant –ravintoloissa tarjoillaan tänä kesänä seitsemän ruokalajin makuiloittelu Menu Signature, jonka on suunnitellut Master of Wine Tuomas Meriluoto yhdessä Silja Symphonyn keittiötiimin kanssa.


Tilaisuudessa puhuivat viiniasiantuntija Tuomas Meriluoto, Cono Surin pääviinintekijä Adolfo Hurtado sekä Silja Symphonyn keittiöpäällikkö.


Saimme aterian aikana runsaasti tietoa menun ruokalajien ja viinien valinnoista.


Makuiloittelu alkoi Amuse Bouchella, joka on hyvin pieni suupala, kaikille ruokailijoille sama "pieni tervehdys keittiöstä". Se syödään aina ennen varsinaista ateriaa ja ilman erillistä ruokajuomaa.


Ensimmäinen varsinainen ruokalaji oli halstrattu kampasimpukka, valkoista parsaa ja paahdettua tomaattisalsaa. Annoksen kanssa tarjoiltiin Cono Surin pirteää ja kirpeää kuohuviiniä.


Kevyesti savustetun kyykynrinnan, puy-linssien ja karpalochutneyn kanssa tarjoiltiin australialaista kuohuvaa Shirazia, eli kuohuvaa punaviiniä. Tämä oli uusi tuttavuus minulle ja taidankin ostaa sitä seuraavalla laivamatkalla pullollisen tai pari. Kaikkia menuun kuuluvia viinejä myydään kotiin ostettavaksi, Tax Free -hintaan, Bon Vivantin Wine Shopissa.


Suosikkini annoksista oli tillivoissa paistettu ahvenen, muhennettujen huhtasienien, kesävihanneksien ja uuden perunan kera. Sienet ovat aina olleet minulle vieraampi raaka-aine ja yleensä olen siirtänyt ne lautasella sivuun, mutta tällä kertaa rohkenin syödä kaikki ja hyviä olivat. Viininä ahvenen kanssa maisteltiin tammitynnyrissä kypsytettyä Chardonnayta Etelä-Ranskasta.Pääruokien välissä tarjoiltiin raikasta seljankukkagranitéta.


Suun raikastamisen jälkeen ruokailu jatkui vasikan entrecotella chèvre-oliivi-tomaattihöystön ja madeirakastikkeen kera. Vasikan kanssa viiniksi oli valittu chileläinen Pinot Noir.


Comté-juustojen päällä oli viikunamarmeladia ja saksanpähkinöitä ja sen kanssa tarjoiltiin Madeiraa, joka sopi erinomaisesti juustojen kaveriksi.


Viimeisenä, muttei vähäisenä annoksena oli minttumarinoidut mansikat ja itävaltalaisista rotgipfler-rypäleistä valmistettu jälkiruokaviini.

Menu Signature viineineen maksaa 139 euroa ja Club One -asiakkaat pääsevät herkuttelemaan edullisemmin, 125 eurolla. Mikäs sen mukavampaa kesälomalla, kun istua alas valmiiseen pöytään ja nauttia  loppuun asti mietitty menukokonaisuus pitkällä illallisella. Suosittelen testaamaan!


Olen ensimmäisen kerran syönyt seitsemän ruokalajin Menu Signaturen Bon Vivantissa syksyllä 2005 ja sen jälkeen ainakin kerran vuodessa. Menussa on myös se hyvä puoli että olen uskaltanut maistelemaan erilaisia raaka-aineita, joita en välttämättä muuten söisi, kun ruoka-aineallergiani ovat enimmäkseen "henkisiä" ;)

Täydellä vatsalla olikin hyvä suunnata kotia kohden valmistautumaan huomista risteilyä varten. Laivana Silja Serenade ja suuntana Tukholma :)Kiitokset vielä Tallink Siljalle kutsusta ja tilaisuuden järjestämisestä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti