perjantai 9. tammikuuta 2015

Ostosmatkalla Tallinnassa 5.1.-6.1.2015


Lähdimme maanantaina koko perhe Baltic Queenilla Helsingistä Tallinnaan, meillä oli varattuna reittimatka yöpymisen kera. Näin saimme maksimoitua Tallinnassa oloajan niin ettei perheen pienin olisi ihan uupunut reissun jälkeen - tai niin ainakin luulin.


Baltic Queen kuvattuna Verkkokauppa.comin näköalatasanteelta.


Baltic Queenin korsteeni.


Länsisatama kuvattuna Verkkokauppa.comin näköalatasanteelta.


Lähtöselvitys sujui nopeasti ja saimme samalla myös liput paluumatkalle. Niin ja ei taideta Alkossa tietää, että Helsingin ja Tallinnan välinen myynti laivan myymälöissä on verollista - eli Tax Paid myös laivatuliaisista ;)

Laivaannousu alkoi klo 17.15. Ainoa miinus laivaan mennessä oli putken tukkiva valokuvaaja lavasteportteineen. Toisin kun Siljan Helsingin laivoille mentäessä, tätä valokuvaajaa ei voinut kiertää. Kaikki laivaan menijät joutuivat kulkemaan valokuvaajan ohi, mikä hidasti laivaan menoa.


A-luokan hyttimme sijaitsi 5. kannen peräosasssa. Hyttien siivous oli vielä kesken saapuessamme laivaan. Jätimme tavarat hyttiin ja lähdimme tutustumaan laivaan.


Kierroksen jälkeen oli hyttimme jo saatu siivottua.Ikkunasta pystyi seuraaman laivan bunkrausta. Vuoden alusta lähtien Tallink Gruppin Suomesta liikennöivät laivat on bunkrattu Helsingissä Neste Oilin vähärikkisellä laivapolttoaineella.


Olen aikaisemmin matkustanut pariin kertaan Baltic Queenilla Tallinna - Tukholma -linjalla, mutta Helsinki - Tallinna -linjalla tämä oli ensimmäinen kerta.


Baltic Queen on pois liikenteestä ajalla 11.1.-22.1.2015, jolloin laivaan tehdään määräaikaishuoltoa, avataan Boutiquen tilalle Gifts&Toys -myymälä ja Sevilla Pubin tilalle rakennetaan Fashion Street -myymälä. Fashion Street -myymälä on ilmeisesti todettu hyväksi konseptiksi sisarlaivoilla Baltic Princessillä ja Galaxylla, kun Baltic Queenillekin se on tulossa.


Sevilla Barin purkutyöt oli jo aloitettu.


Samoin Children´s Shop saa väistyä uudistusten tieltä. Tuleekohan tähän tupakkakauppa kuten sisaraluksillakin vai sijoitetaanko videopelit tänne?


Tango Lounge oli jo sisustettu ja nimetty uudelleen Iskelmä Baariksi.


Illallisella kävimme Russian a la Carte Aleksanda -ravintolassa.


Sisaraluksistaan poiketen Baltic Queenin venäläinen ravintola on rakennettu lähemmäksi keulaportaikkoa, kun Galaxylla ja Baltic Princessillä se oli Piano Barin läheisyydessä. Galaxyn ja Baltic Princessin venäläiset ravintolat uudistettiin italialaistyylisiksi bistroiksi.

Ensimmäinen asiakaspalvelukohtaaminen ravintolan ovella olevan hovimestarin kanssa, ei vielä vakuuttanut, että ravintolassa olisi ystävällinen palvelu. Kuitenkin tarjoilijanamme ollut mies hoiti työnsä erinomaisesti ja ystävällisesti, kiitokset hänelle mukavasta illallishetkestä!


Eikä pidä unohtaa keittiössä työskenteleviä, annokset olivat maukkaita ja visuaalisesti kauniita.


Annokset tulivat nopeasti keittiöstä.


Jälkiruoat olivat suussa sulavia...


Kokonaisuudessaan onnistunut illallinen, niin palvelun kuin ruoan suhteen. Suosittelen testaamaan!


Illallisen jälkeen kävin tyttäreni kanssa leikkihuoneessa, kun vaimoni tutustui myymälöiden valikoimaan.


Ja vuoron vaihtuessä lähdin puolestani katselemaan löytyisikö myymälöistä mitään ostettavaa.


Boutique.


Boutique.


Suomenlahdella taivaalla täysikuu loisti komeasti.


Info-aula.


Info.


Piano Barissa.


Kokousosastolla oli esillä valokuvanäyttely Tallinkin 25-vuotisen historian kunniaksi ja tietysti myös Baltic Queenin pienoismalli.


Starlight Palace.Laivan saapuessa Tallinnaan olikin aika käydä nukkumaan, sillä seuraava päivä Tallinnassa tulisi olemaan pitkä.


Aamulla kävimme aamiaisella Cafeteriassa ennen poistumista laivasta.Satamassa ei vielä ollut mikään avoinna, kun olimme niin ajoissa liikenteessä.


Tallinnan satamassa sijaitseva Sadama Market Outlet oli inventaarion vuoksi suljettu, vaikka netissä olevien aukioloaikojen mukaan sen olisi pitänyt aueta klo 9.00.


Myöskään Sadama Ilusalogissa ei ihan aukioloajat pitäneet paikkaansa. Paikan piti aueta klo 9.00 ja työntekijä saapui viitisen minuuttia myöhässä ja ennen kuin oli valmis kaikkine aamutoimineen kello olikin jo vartin yli. No kaikesta huolimatta vaimoni pääsi leikkauttamaan hiuksensa.


Jatkoimme matkaa Rocca al Maren kauppakeskukseen, jonne oli ilmainen bussikuljetus terminaalilta.Rocca al Mareen saavuttua kävin kuvaamassa Tukholmasta saapuvaa Victoriaa ja telakalla olevaa Wasa Expressiä.


Näkymä Rocca al Maren rannalta Koplin telakalle.


Tallinnassa oli kirkas pakkaspäivä.


Valokuvaamisen jälkeen olikin hyvä lähteä sisälle ostoskeskukseen lämmittelemään.


Rocca Al Maren kauppakeskus.


Rocca Al Maren kauppakeskus.


Rocca Al Maren Prismassa oli myynnissä virolaisen Kalev-makeistehtaan valmistamia karkkeja, jotka olivat saaneet nimekseen Kiss-Kiss ja pussiin koristamaan leikkisät kissat. Pientä plagiointia tuotemerkin suhteen? Fazerin Kiss-Kiss on yksi suomen vanhimmista tuotemerkeistä ja sitä on valmistettu vuodesta 1897 lähtien. Kalevin Kiss-Kiss toffeen resepti on taas vuodelta 1954.


Rocca al Maresta jatkoimme samalla ilmaisella bussilla Kristiine Keskukseen. Bussin aikataulu ei paikkaansa pitänyt. Bussi tuli kymmenen minuuttia myöhässä.


Kristiine Keskuksessa kävimme ensimmäisenä välipalalla, jonka jälkeen kiertelimme kaupoissa.
Näin suomalaisena oli huvittavaa, kun kaupoissa oli vielä niin joulutunnelma ja joulukoristeet myynnissä. Me kun olemme joulun jo pari viikkoa aikaisemmin viettäneet.


Ostoskierroksen jälkeen jatkoimme matkaa taksilla keskustaan. Taksimatka oli edullinen, ainoastaan kuusi euroa maksoi matka Viru -hotellille.


Muutamassa kaupassa tuli vielä keskustassa käytyä. Rotermanni Keskuksessa sijaitsevassa Adellissa oli mm. edullisia lastenvaatteita myynnissä.


Vaimoni tekikin kaupoista hyviä löytöjä, vaikka enimmäkseen alennuspronsentit olivat vielä pieniä.


Raatihuoneenaukiolla oli vielä joulumarkkinat menossa ja kun aikaa oli lähdimme vielä muistelemaan joulua.


Matkalla joulumarkkinoille.


Olde Hansa -ravintolan näkyessä olimme melkein perillä.


Joulumarkkinoilla.


Joulumarkkinoilla.


Joulumarkkinoilla.Joulumarkkinoilla.


Joulumarkkinoilla.Markkinoilta matkamme jatkui terminaalille.


m/s Starin lastaus alkoi jo 16.40.


Testasimme ensimmäistä kertaa Star Comfort Class -matkustusluokan.


Comfort Classin lisämaksuhintaan (20 €/hlö/suunta) sisältyy istumapaikka omassa osastossa, virvokkeet, kahvit ja pientä purtavaa.


Star Comfort Class.Starilla Comfort Class oli rakennettu 9. kannen keulaan, jossa aikoinaan sijaitsi Sunset Bar.


Laiva lähti Tallinnasta muutaman minuutin etuajassa aikataulusta.
Ja niin on keula kääntynyt kohti Helsinkiä.
Laivalla tuli vielä tehtyä vähän ostoksia.


Ostoksilla Supermarketissa.


Näitä löytyy jo useampi kotoa :)


Parfymeriaa vastapäätä oli rakennettu uusi Trend Shop.Pitkän päivän jälkeen oli oikein rentouttavaa matkustaa rauhallisella osastolla, varsinkin kun laiva tuntui olevan melkein täynnä. Tai siltä se ainakin tuntui, kun osastolta poistui yleisiin tiloihin.Star saapui aikataulun mukaisesti Helsinkiin ja minilomamme oli ohi. Kovin rentouttava loma ei ollut, Tallinnassa kun tuli koko päivän oltua liikkeellä. Mutta kaikesta huolimatta laivamatkat mennen tullen sujuivat mukavasti. Kiitokset Tallinkille mukavista merimatkoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti