torstai 23. helmikuuta 2017

Lomalla Ruotsissa 18.2. - 23.2.2017


Lähdimme tänä vuonna viettämään talvilomaamme Ruotsiin. Matkassa mukana meillä oli myös Tuulin kaveri Emmi.


Menomatkalle lähdettiin lauantaina 19.2. Silja Symphonyn kyydissä ja autokentällä oli muutama muukin lomansa aloittanut. Pienen odottelun jälkeen pääsimme ajamaan laivaan.
Meille oli varattuna Promenade-luokan hytti. Pääsimme samalla testaamaan uudistettua hyttiä. Ainoa miinus hytissä oli sen sijainti, lavarakennelma peitti osittain näkymän, trubaduurin laulu pubista kuului selvästi hyttiin ja laivan saapuessa Maarianhaminaan tärinä/melu hytissä oli melkoinen.

Talvilomakauden vuoksi laiva tupaten täynnä matkustajia (n. 2700), mutta Moonlight Promeandella oli pikkumiehellä tilaa juosta.


Ruokailemassa kävimme El Capitanissa.


Lapset tilasivat lihapullia ja ranskalaisia.


...ja me aikuiset testasimme pitkän tauon jälkeen klassikkoannosta nimeltään kapteenin miekkaa. Kiireestä huolimatta palvelu sujui hyvin ja ruoka maistui.


Lelukaupassa vierähti jokunen tovi.


Onnin käydessä nukkumaan tytöt halusivat Atlantikseen, missä olikin alkamassa Muumibingo.


Ennen nukkumaan menoa kävimme vielä piipahtamassa New York Clubilla.
Aamulla kävimme testaamassa Grande Buffetin uudistuneen meriaamiaisen ja täytyykin kehua, että uudistus on onnistunut. Valikoimaa on laajennettu ja tarjonta on monipuolista, raikasta ja terveellistä. Moneen makuun löytyy varmasti syötävää. Ainoa miinuspuoli buffetin aamiaisessa on sen joukkoruokailutunnelma.


Baltic Princessiä piti myös käydä katsomassa, tällä kertaa ikkunan takaa.
Vielä ennen autokannelle siirtymistä ehti pikkumies purkaa energiaa juoksemalla käytävillä. Tytöt tyytyivät katselemaan promenaden vilinää.Autokannelta pääsimem ajamaan ensimmäisten joukossa ulos laivasta, kiitos Club One Gold -kortin.

Satamasta suuntasimme Mall of Scandinaviaan ostoksille. Autolla matkaan kului vajaa kymmenen minuuttia. Myös julkisilla kuluneuvoilla Värtahamnenista ehtii risteilyn aikana hyvin käydä tutustumassa ostoskeskuksen tarjontaan. Tunnelbanalla ja junalla matka sujuu helposti ja nopeasti.


Varsinaisena kohteena Ruotsissa oli Finspångin kunta, lähellä Norrköpingiä, missä vaimoni sisko perheineen asustaa.


Loma meni kaikkien osalta flunssaa sairastaessa, joten mitään ihmeellistä ohjelmaa ei meillä ollut.
Ostoksilla Norrköpingissä jaksettiin kuitenkin tiistaina käydä.


Keskiviikkona puolestaan oli jo aika lähteä ajelemaan kohti Tukholmaa.
Värtahameniin saavuimme hyvissä ajoin ja saimmekin odotella autokentällä jokusen tovin.Aika hidastempoista on Helsingin laivojen lastaaminen verrattuna Turun laivoihin.Myös paluumatkalla meillä oli Promenade-luokan hytti varattuna. Hytti oli ihan viimeinen hytti ja miinukset olivat samoja kun menomatkallakin: näkymä promenadella oli oikeastaan vaan pubin katto, trubaduurin laulu ja soitto kuului hyvin hyttiin ja Maarianhaminaan saapuessa hytissä melu ja tärinä oli melkoista.


Ruokailemassa kävimme Tavolàtassa.
Lapset löysivät omat herkkunsa noutopöydästä.


Minä tilasin Filet Mignonin latva-artisokan ja marsalakastikkeen kera. Esteettisesti en mitään kaunista annosta saanut, vaikka maku olikin hyvä. Verrattuna Silja Symphonyn vastaavaan annokseen Silja Serenaden annos olisi kaivannut hieman nätimpää esillelaittoa, nyt tuo näytti sille että se oli kiireessä lätkäisty lautaselle. Kastikkeetkin olivat väriltään ja koostumukseltaan ihan erilaisia. Ihme, että saman konseptin ravintoloissa lopputulos on noinkin erilainen.


Vaimoni tilasi listalta Kanaa Saltimbocca  tuoretta pinaatin ja salviakastikeen kera. Annos oli pieni pettymys, sillä salviakastike muistutti ulkonäöltä ja maultaan kanalientä, parsakaalit olivat raakoja eikä annos muutenkaan ollut sitä tasoa mitä Tavolàtassa olemme yleensä saaneet.


Ja kyllä mainitsimme asiasta tarjoilijalla, joka lupasi viedä terveiset keittiöön ja olisi tarjonnut jälkiruuaksi kahvit. Emme kuitenkaan enää jälkiruoalle jääneet, kun pikkumiehellä oli kova kiire päästä jatkamaan matkaa.

Promenaden vilinää.
Hyviä Super Sale -löytöjä tuli vielä tehtyä ja Visa-kortti vinkui ehkä vähän liikaakin.


Illan ohjelmassa oli vielä Harri Hylkeen Talvisuunnistusta......ja New York Clubilla käynti, ennen nukkumaan menoa.
Energinen pikkumies rauhottui katselemaan merta.

Aamiaisella kävimme Grande Buffetissa. Täällä tarjonta oli suunnilleen sama kuin sisaraluksellakin. Ja kyllä huomasi, että oli lomakausi. Istumapaikkoja oli haasteellista löytää. Silja Serenadella ei ollut meriaamiaista katettuna kokousosastolle, kuten Silja Symphonylla menomatkalla oli.


Aamiaisen jälkeen oli aika lähteä hyttiin laittamaan tavaroita kasaan ja kuljettamaan niitä pikkuhiljaa autolle.


Laivasta ulos pääsimme Helsingissäkin ajamaan ensimmäisten joukossa.


Kiitokset Silja Serenaden ja Silja Symphonyn miehistöille mukavista merimatkoista ja hyvästä palvelusta kaiken kiireen keskellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti