sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Suomi 100 -kesälounas m/s Silja Symphonylla 10.6.2017


Sain kutsun Tallink Siljalta  Suomi 100 -kesälounaalle m/s Silja Symphonylle.
Harri Hyljekin oli vastaanottamassa vieraita laivalla.
Tapahtuman aluksi pääsimme näkemään vauhdikkaita makupaloja kesän showsta Atlantis Palacessa.Kesällä 1.6.-31.8.2017 Helsinki-Tukholma-reitin laivat, Silja Symphonyn ja Silja Serenaden, valtaa Quantum XXL Grand opening sekä Midnight show. Kokenut ja myös Unkarin Talent -kisan finaalissa ollut Quantum XXL -poikaryhmä johdattaa katsojat mm. rap- ja katutanssin pariin. Musiikki herää henkiin ja sitä höystetään huumorilla, joka soveltuu niin nuorille kuin vanhemmillekin. Lisäksi nuoret pääsevät kokeilemaan taitojaan tanssin parissa kun ryhmä opastaa heitä.


Shown jälkeen siirryimme syömään Grande Buffet -ravintolaan Silja Linen laivojen Suomi 100 -kesäbuffetin antia. Kesäbuffetin suunnittelussa on kuunneltu asiakkaiden toiveita ja tarjontaan on tuotu aiempien kattausten suosikkiruokia.


Suomi 100 -buffetista  toteutuu laivamatkustajien omat ehdotukset. Club One kanta-asiakkailta kysyttiin heidän suosikkejaan, joiden pohjalta Silja Linen ravintolatoimenjohtaja Matti Jämsén sekä laivojen keittiöpäälliköt toteuttivat toiveita.


Runsas kalapöytä, voileipäkakut, lihamureke, lakka eri muodoissaan ja suklaamousse nousivat toiveista esille hyvin vahvoina.

Laivamatkustajat pääsevät nauttimaan Suomi 100 -buffetpöydässä muun muassa Pielisen savumuikuista, Heimon kalan kylmäsavuhauesta, kalastaja Vento Aallon silakoista sekä Itämeren rantakalapyöryköistä.


Pääsimme myös maistamaan buffetin sisältämiä vegaaniruokavaihtoehtoja osana Vegepaatti-kehitysprojektia.


Vegaani- ja kasvisruoan kysyntä on kasvanut asiakkaiden keskuudessa ja toiveet nousevat entistä vahvemmin esille.Keväällä käynnistynyt somevaikuttajien projekti #vegepaatti sekä matkustajilta saadut toiveet tuovat Suomi 100 -buffetvalikoimaan mukaan huikean määrän vegaanituotteita, joista mainittakoon falafel, hummus, kasvisvartaat, kasviscurry ja grillattu munakoiso. Tavoitteena Siljalla on tehdä hyvää vegaaniruokaa, joka maistuu kaikille asiakkaille.


Siljan loppuvuoden ruokasuunnitelmissa on tulossa runsaasti uudistuksia, jotka varmasti ilahduttavat erityisesti vegaaniruokailijoita, mutta myös muita matkustajia.

Tiestikö, että kaikki vegaaniset ruoat on merkitty buffetissa viherällä nimilapulla?


Myös pääruokia muokattiin toiveiden pohjalta ja mukaan otettiin muun muassa silakkapihvit, laivalla itse tehty lihamureke sekä loimulohi korvasienimuhennoksella.


Tortilloita voi täytyttää omien makumieltymysten mukaan.

Paljon toivottu lakka-juustokakku on tuusulalaisen Konditoria PH7 -yrityksen valmistama ja karpalokiisseli valmistetaan itse laivoilla kotimaisista karpaloista.
Olit sitten vegaani tai lihansyöjä, niin Suomi 100 -buffetista löytyy ruokalajeja jokaiseen makuun - 100 erilaista. Suosittelen testaamaan myös vegaanivaihtoehtoja, tällaisen perinteisen lihansyöjänkin makuun löytyi monia uusia maukkaita vegaaniruokia.

Suomi 100 -buffet on tarjolla kaikilla Silja Linen laivoilla sekä Tallinkin Europalla kesän alusta alkaen aina pitkälle syksyyn asti. Lokakuun puolivälissä valikoimaa päivitetään kauden tuotteilla ja 16.11. alkaen tarjolla on joulubuffet. Illallisbuffetin hinta vaihtelee reitistä riippuen 33 eurosta 38,50 euroon (aikuisen hinta ennakkoon ostettuna). Tarkemmat hintatiedot löytyvät Tallink Siljan nettisivuilta.Kiitokset Tallink Siljalle kutsusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti