lauantai 10. maaliskuuta 2018

Testissä uudistunut m/s Baltic Princess 8.3. - 9.3.2018Lehdistötilaisuuden jälkeen lähdin testaamaan uudistuneen m/s Baltic Princessin risteilyn merkeissä.
Heti lehdistötilaisuuden jälkeen piti käyttää tilaisuus hyväksi ja menin testaamaan Siljalandin pallomeren.


Siljalandin virallisen testaamisen jätän jälkikasvun hoidettavaksi.


Mutta omasta mielestä uusi Siljaland on huomattavasti viihtyisämpi ja monipuolisempi kuin vanha. Myös leikkihuoneen siirto 5. kannelle on hyvä, koska kesäaikoina viereiselle kokousosastolle rakennetaan SummerCenter lapsille ja uuden Siljalandin peräosassa on ovet, jotka avaamalla Siljalandin ja SummerCenterin saa kätevästi yhdistettyä.
p.s. kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi.

Matkalle minulla oli varattuna A Premium -hytti, mikä sijaitsi 9. kannen keulassa.


A Premium -hyttiluokkaan sisältyy erikoisaamiainen ja juomakuponki (lasillinen kuohuviiniä aikuisille ja virvoitusjuoma lapsille).


Ennen laivan lastaamisen aloittamista oli aika tutustua vielä muihin laivalla tehtyihin uudistuksiin. Pääasiallisista uudistuksista matkustajatiloissa voit käydä katsomassa aikaisemmasta postauksesta.

 Discon luona oleva ulkokansi oli telakoinnin aikana päällystetty uudelleen.


Mielestäni lopputulos oli huomattavasti parempi kuin alkuperäinen.


Starlight Palacen tanssilattia oli uusittu.Samoin sohvat oli päällystetty uudelleen.Yökerhon uudistetut sohvat näyttivät hyvälle, mutta niiden vieressä olleet nojatuolit näyttivät puolestaan nuhjuisilta vanhassa verhoilussaan.  Kokonaisuus olisi ollut mielestäni tyylikkäämpi jos myös nojatuolit olisivat saaneet uuden verhoilun.


Kiinnitin myös huomiota pieneen alueeseen 7. kannella, missä sohvien verhoilu oli erilainen kuin muualla yökerhossa.


Laivalla vaihdettiin telakoinnin aikana 5000 neliömetriä mattoja.


Kuitenkaan kaikkia mattoja ei uusittu. Hieman tilkkutäkkimäinen vaikutelma tuli, kun vain osaan laivan portaikkoihin ja hyttikäytäviin matot oli vaihdettu ja osaan ei. Vaikka kyseessä on vain matot, joihin tavallinen matkustaja tuskin huomioitaan kiinnittää, niin itse jäin kaipaamaan yhteinäistä uutta ja raikasta ilmettä.Toisena laivan uudistetuista palveluista testiin joutui Grande Buffet.


Itse en mikään buffet-ruokailun ystävä ole, joten odotukset buffetin suhteen eivät kovin korkealla olleet. Lisäksi Baltic Princessin buffetin tarjoilulinjastot olivat ennen telakointia aikamoisia sumppuja ja ruoan jonottaminen oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Nyt uudistetuista linjastoista ruoan sai enimmäkseen jonottamatta, ainoa jono oli kalapöytään ja ravintola oli melkein täynnä.

Se miten ruoka on laitettu esille on tärkeää myös ravintolakokemuksen kannalta. Uudessa Grande Buffetissa ruoka oli laitettu nätisi tarjolle uusiin tarjoiluastioihin.
Sen lisäksi, että ruoka näytti hyvälle, niin se myös maistui hyvälle.
Lämmin ruoka on yleensä omalla kohdalla ollut pettymys jokaisessa buffetissa, mutta tällä kertaa sekin yllätti positiivisesti.
Uudesta jälkiruokapöydästä oli ilo valita herkullisia jälkiruokia lautaselle. Ainoa asia mikä jäi mietityttämään oli kertakäyttöastioiden käytön tarpeellisuus. Onhan nuo, pikaisesti katsottuna Aalto-maljakolta näyttävät, annoskupit kivan näköiset, mutta olisiko niiden tilalla voinut käyttää esim. pestäviä pieniä juomalaseja?


Buffet Silja Linen päivitys Grande Buffetiksi oli onnistunut uudistus. Uusi sisutus ja tarjoilulinjastojen uudelleen järjestys olivat molemmat onnistuneita. Kiva myös, että vanhat hyväkuntoiset tuolit oli säästetty ja verhoiltu uudelleen sen sijaan, että niiden tilalle olisi hankittu uudet tuolit. Ruoka buffetissa oli parhaimmasta päästä, kun vertailukohteena on viime aikaiset ruokailuni Tallinkin ja Silja Linen laivojen buffeteissa. Suositteleman testaamaan, vaikka et buffetin ystävä olisikaan - voit yllättyä positiivisesti. p.s. klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

Ruokailun jälkeen alkoi jo väsymys painamaan, mutta yhden vaahtopään jaksoi juuri ja juuri vielä nauttia. Laivalla oli myös risteilemässä Kships-blogin Kalle, jonka blogipostauksen m/s Baltic Princessin uudistuksista voit käydä lukemassa täältä.Aamulla sisäinen kelloni herätti minut laivan saapuessa Tukholmaan, mutta onneksi ei tarvinnut vielä sängystä ylös nousta.

Helsingin laivalla risteillessäni perinteisiin kuuluu vastaan tulevan m/s Baltic Princessin kuvaaminen, mutta tällä kertaa oli mahdollisuus kuvata m/s Silja Serenade.
Vaikka keli oli huono, niin päätin kannella jääräpäisesti odottaa m/s Silja Serenaden kohtaamista.Laivat kohtaavat n. klo 9.15 Suomen aikaa / klo 8.15 Ruotsin aikaa.
Valokuvaamisen jälkeen maistuikin Grill Housessa tarjolla ollut erikoisaaminen. Valikoimaltaan erikoisaamiainen oli samaa tasoa kuin muillakin Silja Linen laivoilla, mutta palvelun osalta ehdottomasti parhainta.
Täydellä vastalla olikin hyvä mennä sovittelemaan laajennettuun Fashion Street -myymälään vaatteita.
Usein m/s Silja Serenadella/Symphonylla matkustavana harvemmin löydän niiden Fashion -myymälöistä mitään ostettavaa. Promenadella sijaitsevien Fashion -myymälöiden ahtaus on varmaan yksi syy miksi sieltä harvemmin ostettavaa löydän. Turun linjan ja Silja Europan isoista vaatemyymälöistä joka matkalla jotain ostettavaa löytyy.


Tälläkin kertaa ostoskassiin päätyi enemmän kuin mitä alunperin olin suunnitellut ostavani.
p.s. kuvaa klikkaamaalla saat sen isommaksi.


Muut tuliaisostokset löytyivät Gifts & Toys ja Cosmetic Boutique -myymälöistä.Ostosten jälkeen oli kiva käydä pienille päikkäreille. Unta riitti melkein Maarianhaminaan asti.
Maarianhaminaan saavuttaessa oli käytävä kannella m/s Galaxya kuvaamassa.


Ruuhkaa Maarianhaminassa.Maarianhaminasta kyytiin nousi yksi laivaharrastaja lisää ja siirryimme pubin puolelle vaihtamaan kuulumisia.
Viimeisempänä, muttei vähäisimpänä, testiin joutui uusi Fast Lane -ravintola.

Fast Lanen tarjonta oli erittäin hyvännäköistä ja monipuolista.


Päädyin pitkän harkinnan jälkeen testaamaan kanawokkia. Annos tilattiin kassalta ja pienen odottelun jälkeen annos oli valmiina.Fast Lanen sisutuksessa on käytetyt yrtit ja viherkasvit näyttävät hyvälle, vaikka eivät aitoja olekaan.


Jos vertaa ravintolaa sisutukseltaan ja valikoimaltaan vanhaan kahvilaan, niin muutos on todella suuri ja ainoastaan positiiviseen suuntaan. m/s Silja Europan poistuessa Turun linjalta jäin kaipaamaan FoodMarketia ja nyt vihdoinkin samantyyppinen ravintola on taas reitillä käytettävissä, päivitetyllä konseptilla. Jos uudistuksista pitäisi paras valita, niin suosikkini on ehdottomasti Fast Lane.
p.s. klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.


Matka jatkui saaristossa kohti Turkua.
Mukavassa seurassa aika meni nopeasti ja m/s Baltic Princessin saapuessa Turkuun oli aika poistua laivasta ja lähteä kotia kohden. Kiitokset matkaseuralaisille mukavasta merimatkasta.Kiitokset myös m/s Baltic Princessin miehistölle mukavasta matkasta uudistuneella laivalla, nähdään huhtikuussa taas ja silloin testataan vihdoin ja viimein Happy Lobsterin brunssia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti