torstai 7. maaliskuuta 2019

Hotellimatkalla Tallinnassa 2.3. - 3.3.2019


Maaliskuun alussa minulla ja vaimollani oli mahdollisuus lähteä "lapsivapaalle" reissulle ja pitihän se hyödyntää.


Matkakohteen valintaa ja lähtöä helpotti vielä 40-vuotissynttärilahjaksi saamani matkalahjakortti Tallinkille.
Matkalle lähdettiin Länsiterminaali 2:sta lauantaina 2.3.2019, Megastarin 10.30 lähdöllä.Kun olimme hyvissä ajoin terminaalilla, jouduimme jokusen tovin odottelemaan laivaannousun alkamista.Laivamatka Tallinnaan sujui mukavasti Business Loungessa.Matkan hintaan Business Loungessa sisältyy mm. ruoka- ja juomatarjoilu.Matka Business Loungessa meni niin mukavasti, että ehdimme käydä ainostaan Traveller Superstoressa. Erityiskiitokset Kiehl´sin osastolle asiantuntevista neuvoista ja avusta tuotteiden valinnassa.
Kiitokset myös Megastarin miehistölle mukavasta menomatkasta Tallinnaan.


Kokemukset Tallinnan hotelleista ovat rajoittuneet lähinnä Tallinkin ja S-ryhmän hotelleihin ja pitkän pohdinnan jälkeen tämän reissun hotellivarauksen tein Swissôteliin. Luksushotelli sijaitsee aivan Tallinnan Stockmannin vieressä.


Swissôtel on yksi ranskalaisen Accor Hotels -yrityksen hotelliketjuista ja Accorin hotellit ovat meille hyvinkin tuttuja Saksan reissuiltamme. Aikoinaan tuli liityttyä Accor Hotelsin kanta-asiakkaaksi, mistä oli myös etua Swissôtelin varausta tehdessä.Huonevaihtoehtojen kanssa pohdin pitkään ja lopulta päädyin varaamaan Swiss Advantage huoneen merinäköalalla. 17. kerroksessa sijaitseva huone oli oikein mukava ja riitti tälle reissulle oikein hyvin.
Näköala huoneemme ikkunasta oli komea.


Kävimme ensimmäiseksi hotellin vieressä sijaitsevassa Stockmannin tavaratalossa. Muistan vielä ajan kun Tallinnan Stockmannilla oli laaja valikoima ja tarjolla oli sellaista mitä ei esim. Helsinigin Stockmannilta löytynyt. Nyt valikoima oli lähinnä onneton ja osa tavaratalosta oli muiden yritysten käytössä tai tyhjänä, kuten Helsingin keskustan Stokkalla.No ylimmästä kerroksesta sai kuitenkin kevyttä lounasta nopeasti ja edullisesti.


Herkusta vielä jälkiruokaa ja kohti seuraavaa kohdetta.Pienen kävelymatkan (n. 2- 2,7 km) päässä sijaistee useampi ostoskeskus, joista suosikkimme on ollut Ülemiste keskus ja useimmiten olemme vierailleet Sikupillin ostokeskuksessa.
Näiden kahden ostoskeskuksen välissä sijaitsee uusi T1 Mall of Tallinn, mikä on avattu viime vuoden loppupuolella.


Odotus uutta ostoskeskusta kohtaan oli isot ja kovasti odotimme Ülemiste keskuksen tasoista paikkaa.
Jo sisälle astuessa keskus vaikutti hieman sekavalle ja kerrosten välillä liikkuminen oli välillä haasteellista.Muutamassa kaupassa tuli pyörähdettyä, mutta mitään ostettavaa ei kuitenkaan löytynyt.Ravintoloita 4. kerroksesta löytyi useampi ja päädyimme testaamaan IT-ravintolaa.


Ravintolan interaktiivisten pöytien kautta sai tilauksen tehtyä kätevästi.


Eikä kauan tilauksen teon jälkeen kulunut kun juomat jo saapuivat pöytään.


Myös avokeittiössä valmistetut  annokset tulivat nopeasti pöytään.


Laskun tilaaminenkin onnistui kätevästi pöytää klikkailemalla.


Muilta osin ostoskeskus oli suuri pettymys, paljon tyhjää liiketilaa. Näinköhän saavat edes kaikki koskaan täytettyä.
Seuraavaksi suuntasimme jo hieman elämää nähneeseen Sikupilliin ja sieltä löytyikin vähän enemmän ostettavaa.Viimeinen pysähdys ennen hotellille palaamista oli Stockmannin ravintolamaailma ja siellä nautitun parin oluen jälkeen oli aika lähteä hotellihuonetta kohti.


Onneksi matka hotelliin ei ollut pitkä. Hienosti hissiaulaan oli laitettu palamaan kymmeniä kynttilöitä tuomaan tunnelmaa.
Hotellihuonetta varatessa kannattaa tarkistaa, että huoneen hintaan kuuluu aamiainen, jos sellaisen haluaa nauttia. Erinomainen ja runsas aamiainen, ystävällisen palvelun kera, tarjoiltiin 8. kerroksessa sijaitsevassa The Quarter -ravintolassa.Aamiaisen jälkeen oli vielä reilusi aikaa nauttia maisemista.Swissôtel oli erinomainen valinta ja varmasti tullaan toistekin. Erinomainen palvelu ja mukava huone, mitä sitä muuta tarvitsee.Vielä ennen satamaan saapumista, pysähdyimme Nautica -keskuksessa ostoksilla.Paluumatka Helsinkiin tehtiin Megastarin 13.30 lähdöllä.
Paluumatka meni myös mukavasti Business Loungessa.Tällä kertaa keskityimme enemmän ruokatarjoiluun.


Lapsille tuliaiset löytyi Traveller Superstoresta.


Tämä se taitaa olla matkan tylsin vaihe, kun terminaali jo ikkunasta näkyy.


Kiitokset Megastarin miehistölle mukavasta kotimatkasta!

2 kommenttia:

 1. Me taasen palasimme Tallinasta 2.3. T1:ssä kävimme myös. Ostettavaa emme mekään löytäneet, mitä nyt muutama paita Terranovasta, joskin nekin olisi saanut Ülemistestä. Pagaripoisidin valikoima suppeampi kuin Nunne-kadulla. Selverin olisi saanut korvata Rimillä, mielestäni.
  Suurin elämys tällä reissulla oli lipuntarkastaja trammissa.

  Osaatko muuten sanoa, miten toimitaan, kun samalla Ühiskaartilla on ostettu useampi lippu ja halutaan käyttää vaihto-oikeutta? Yhdellä matkustajallahan kortti viedään lukijalle, mutta kuinka se toimii useammalla matkustajalla?


  Loppuun vielä valitettakoon siitä, että Starin uudistuksen myötä lihapulla-annoksen oli noussut 8,9 -> 13,9 euroa. Liki neljätoista euroa on mielestäni aika paljon lihapullista. Vertailukohdat ovat toki epäreilut, mutta kun maksapihvi perunamuusilla maksaa Lidossa 3,15 euroa, en viitsi maksaa toistakymmentä euroa enempää vastaavasta annoksesta.

  VastaaPoista
 2. Odotukset oli kovemmat T1:n suhteen. Olisi pitänyt mennä vaan Ülemisteen.

  Tallinnan joukkoliikenne on mulle mysteeri, siihen en ole vielä perehtynyt. Mielummin kävellään tai mennään taksilla.

  Aika kova korotus tuolla lihapulla-annoksella. Siihen vähän päälle, niin saa buffetista ruokaa ja juomaa rajattomasti. Toisaalta noiden Shuttle-laivojen buffet ei ainakaan omasta mielestä kovin laadukas ole. Itse suosin ruokailun osalta Starilla/Megastarilla joko Business Loungea, A la Cartea tai Burger Kingiä - ne ei petä koskaan.

  VastaaPoista