maanantai 28. syyskuuta 2020

Päiväristeily Tallinnaan ja kelluva kauppakeskus 27.9.2020


Tallink oli ilmoittanut järjestävänsä ostosviikonlopun Tallinnan satamassa olevalla Silja Europalla 25.9.-27.9.2020, joten olihan se lähdettävä käymään Tallinnassa. Sopivasti sattui matka vielä osumaan viimeiselle päivälle, jolloin ei tarvinnut jäädä karanteeniin matkalta palatessa. 
Matkalle lähdettiin sunnuntain ensimmäisellä vuorolla Helsingistä.


Matkan olisi voinut lähtöselvittää mobiilisti, mutta halusin kuitenkin oikeat laivaliput ja tein lähtöselvityksen automaatilla. Tällä matkalla joutuikin ensimmäistä kertaa pärjäämään ilman muovista Club One -korttia.
Terminaalissa oli väljää, eikä turvavälien pitäminen ollut vaikeaa.


Ainoastaan laivaan noustessa hieman jonot pakkaantuivat ja turvavälit unohtuivat.

Lasten kanssa matkatessa paikat Megastarilla tulee valittua aika usein Fast Lanen puolelta Burger Kingin läheisyydestä, kuten myös tällä kertaa.
Näin sai näppärästi haettu ruokaa moneen makuun joko Burger Kingin tai Fast Lanen puolelta.
Merellä tuulettumassa.


Hieman hankalaa olisi ollut käsienpesu paperilla, joten suosin tänä vuonna kovasti esillä olleita käsienpesuohjeita.

Megastarin myymälässä saa mukavasti aikaa kulumaan ja aina löytyy jotain ostettavaa.
Loppumatka menikin mukavasti istuskellen ja merimaisemia katsellen.


Megastarilta poistuttuamme seurasimme kylttejä Silja Europalle. Terminaalista ja laivalta olisi saanut veloituksetta kasvomaskin ostostapahtumaan, jätimme kuitenkin maskit ottamatta, sillä Suomessa sitä ei suositella alle 15 vuotiaille, koska väärin käytettynä maski levittää helpommin tauteja. Me aikuiset taas päätimme pitää etäisyyttä muihin laivalla olleisiin. Hienosti monella oli maskit naamalla, mutta väärin puettuna. Milloin maski oli kaulalla, otsalla tai sitä räpelöitiin muuten vaan. 
Laivalla oli kaikki myymälät avoinna ja ravintoloista Grande Buffet, Tavoláta, Coffee & Co, Sea Pub, Starlight, Corner, Sauna Bar ja kokousosaston baari.


Tarjoustuotteet oli kasattu 7. kannen infoaulaan ja Perfume & Fashion -myymälän edessä olevalle käytävälle. Tarjoustuotteissa oli hyviä alennuksia, mutta valikoima oli sellainen, että ostettavaa ei oikein löytynyt.


Kaupoissa oli satunnaiset tuotteet tarjouksessa, mutta muuten hintataso oli samaa kuin laivalla yleensä.Aurinkokannella oli heti aikaa nauttia auringon lämmöstä.


Kokousosastolla nautittujen virvokkeiden jälkeen piti käydä ihailemassa Kapellskär -kokoushuonetta.


Vanhan Windjammer Barin ruori oli päätynyt kokousosastolle.


Lapset viihtyivät pelikoneiden parissa.


Myös Hera Salongid kauneushoitolassa oli myyntituotteet alennuksessa.

Vielä ennen paluulaivan lähtöä ehdimme käydä piipahtamassa ostoksilla Nauticassa ja terminaalin myymälöissä.


Paluumatkalle lähdettiin Starin 16.30 vuorolla, mikä olikin huomattavasti täydempi kuin menomatkan vuoro.Istumapaikat löytyi leikkipaikan ja Burger Kingin läheisyydestä.Loput ostokset Starin Supermarketista ja niin on taas varmuusvarastot täytetty, jos hetkelleen ei risteilylle pääse.


Pelikoneet viihdyttivät lapsia myös paluumatkalla.Itse nautin enemmän merimaisemista.

Saa nähdä jäikö tämä päiväristeily viimeiseksi ulkomaanmatkaksi tänä vuonna. Matkat lokakuulta on peruttu tai siirretty hamaan tulevaisuuteen, mutta vielä me risteilemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti