maanantai 8. helmikuuta 2021

Viikonloppu Turussa Borella ja Saaristoristeily Siljalla 5.2. - 7.2.2021

Lähdimme koko perhe viikonlopun viettoon Turkuun ja samalla tuli piipahdettua Silja Linen karanteenivapaalla saaristoristeilyllä.


Lähdimme perjantaina töiden jälkeen ajelemaan kohti Turkua.Olin varannut meille Laivahostel Boresta kaksi kahden hengen hyttiä perjantaista sunnuntaihin. Borella on hyttejä eri hintaluokissa. Etukoodilla "CITYBREAK", sai kahden hengen hytin perjantaista sunnuntaihin 90 eurolla, sisältäen aamusaunan ja aamiaiset molempina aamuina (voimassa 30.4.2021 asti). Lisäksi pysäköinti Borella yöpyjille on Forum Marinumin pihalla ilmaista, pysäköintiluvan saa vastaanotosta.


Borella on tullut yövyttyä aiemminkin ja itse olen tykännyt vanhan ajan laivatunnelmasta. Lapset puolestaan eivät arvostaneet vanhan ajan laivatunnelmaa yhtä paljon.


Edullisimmillaa Borella yöpyy vanhoissa miehistönhyteissä (suihku ja vessa käytävällä). Yhden hengen miehistöhytissä yöpyy 30.4.2021 asti koodilla "MERIMIESHINTA" 29 eurolla / yö, hinta sisältää aamiaisen ja aamusaunan. Kaikki hinnat löytyvät hostellin omalta sivulta ja sieltä varattuna yön Borella saa varattua halvimman hinnan takuulla.


Hytit sijaitsivat 3.kannella.Hyttin hintaan kuuluu vuodevaatteet, mutta sängyt on pedattava itse.
Mutta koska Bore toimii myös koululaivana, voi sängyt olla pedattuna opiskelijan toimesta, kuten toisessa varaamassamme hytissä oli.Kovin myöhään ei tullut valvottua, sillä aamulla oli suunnattava aamiaiselle heti ravintolan avauduttua.

Viikonloppuisin aamiaista tarjoillaan klo 6.30 - 10.30 (arkisin klo 10 asti) Buffet Kristina -ravintolassa. Aamusauna puolestaan on käytettävissä joka päivä  klo 6.00 - 10.00


Aamiaisen jälkeen lähdimme kävellen koti Silja Linen terminaalia, minne Borelta on matkaa n. 800 metriä.


Opasteita koronatestin näytteenottopaikalle oli sijoitettu autokentän uloskäynnin luokse.
Galaxy oli palannut edellisenä aamuna telakalta. Telakointi oli niin nopea, ettei uutta maalia ehditty pintaan vetämään, vaikka tarvetta ehkä olisi ollut.Satamassa oli myös opasteet koronatestin näytteenottopaikalle. Turusta lähtevät 23 tunnin risteilyt (ei maihinnousua), saaristoristeily ja matkat Ahvenanmaalle/lta ovat karanteenivapaita, eikä näiden jälkeen tarvitse omaehtoiseen karanteeniin jäädä. Halutessaan voi käydä koronatestissa laivalta saapuessa, jos sen aiheelliseksi kokee.

Matkan varasin Club One -bonuspisteillä, jolloin matkalle jäi hintaa 26 euroa A-hytissä. Menomatkalla hintaan sisältyi vielä Club Onen tervetulojuomat neljälle hengelle.


Silja Serenade odottelemassa parempia aikoja.

Lähtöä tuli seurattua pirtsakassa pakkassäässä ulkokannella.


Jos auringonlaskut merellä on komeaa katseltavaa, niin on myös auringonnousu pakkasella.Galaxylla myymälät olivat avoinna limittäin tunnista kahteen tuntiin. Tax Free Shop oli avoinna klo 9 - 11 (Ruotsin aikaa) ja muut myymälät kuten kylteissä oli ilmoitettu.Mitään ruuhkaa ei kaupoissa ollut Tax Free Shopin nuuskahyllyjä lukuunottamatta ja sinnekin päästettiin kerralla rajoitettu määrä asiakkaita. Ostokset sai tehdä väljästi ja turvavälien noudattaminen oli helpompaa kuin lähimarketissa.Aikaa oli ihailla myös merimaisemia.


Grande Buffet oli avoinna ainoastaan aamiaiskattauksen ajan.Grill House puolestaan olisi ollut avoinna illallisen ajan, kun laiva lähtee Tukholmasta.Happy Lobster oli suljettu ja Tavolátasta oli tehty kuljettajien ruokailutila.

Casino oli suljettu samoin Piano Bar.


Sea Pub oli avoinna.Starlight oli suljettuna, ainoastaan pelikoneille asti oli pääsy.

Kaikki saaristoristeilyn ohjelma tapahtui Moonlight Barissa.Fast Lane oli avoinna ja muiden tuotteiden lisäksi tarjolla olisi ollut myös lounasta.


Galaxylla noudatetaan Ruotsin sääntökä alkoholimyynnin osalta ja se päättyy huomattavasti aiemmin kuin Baltic Princessillä. 
Skandian ihmettelyä infoaulassa.Å-tarra saatin jo lähtöselvityksessä.


Siljalandista oli siivottu kaikki lelut varastoon, silläpä siellä ei lapsia näkynyt.

Pian oltiin jo perillä Maarianhaminassa.


Baltic Princessa saapumassa Maarianhaminaan.
Laivanvaihto Maarianhaminassa sujui nopeasti ja ilman mitään suurempaa ruuhkaa putkessa.Baltic Princessille meillä oli myös varattu A-hytti.Sen verran oli jo nälkä päässyt yllättämään, että ensimmäiseksi piti suunnata Fast Laneen lounaalle.

Ruokailun jälkeen oli aikaa käydä ostoksilla......ja ihailla merimaisemia.

Loppumatka menikin Starligtissa ohjelman ja bingon parissa mukavasti.

Aikaa oli myös käydä toisella myymäläkierroksella.


Å-tarraa ei tarvittu, kun pääismme tuttavinen kyydissä autolla laivalta Borelle. Rajavartiosto tarkisti matkustusasiakirjat ja kysyi olimmeko risteilyllä ja kertoi, että jos haluaa käydä koronatestissä, niin sekin on mahdollista terminaalin luona. Eipä sille tarvetta ollut, kun ei mitään koronaan viittaavia oireitakaan ollut. 


Borella ei kovin myöhään jaksettu valvoa, sillä aamulla oli suunnitelmissa käydä Ruissalossa kuvaamassa Galaxyn lähtö Turusta.


Niinhän sitä suunnitelma oli toteutettava ja aamulla kello soi hyvissä ajoin ja lähdin autolla kohti Ruissaloa.

Aikainen herääminen kannatti, sillä pirtsakassa pakkassäässä kuvat onnistuivat hyvin.
Galaxyn kuvaamisen jälkeen oli aika suunnata autolle ja takaisin Borelle.


Aamusauna lämmitti mukavasti valokuvausreissun jälkeen.Aamusaunat (miehille ja naisille omat) sijaisevat laivan peräosassa 2. kannella ja ne ovat ennen ollet miehistön saunoja. Naisten pukuhuoneessa oli hieno taulu laivasta Kristina Reginana.

Saunomisen jälkeen maistuikin jo aamiainen.


Ennen kotiinlähtöä tuli tehtyä pieni kierros laivan sisätiloissa.


Manoeuvre Barissa on tyyliä, harmi ettei se ole koskaan ollut avoinna, kun Borella olen käynyt.Borella voi tehdä myös museokierroksen ja liput siihen voi ostaa hostellin vastaanotosta tai Forum Marinumista. Osan kierrokseen kuuluvista tiloista tosin pääsee näkemään ilman lippua.


Anchor Bar.

Ravintola Kotka.

Borella tulee hyvin todennäköisesti yövyttyä seuraavallakin kerralla, kun Turussa meinaa yötä olla.


Ennen kotia päin suuntaamista piti käydä vielä toisella puolella jokea ottamassa muutama kuva.

Meillä oli oikein mukava viikonlopun irtiotto arjesta, kolmella laivalla kotimaassa! Täytyy ehkä toistekin vastaavanlainen reissu tehdä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti