torstai 15. syyskuuta 2022

Testissä syksyn 2022 Menu Nordic

Silja Linen Menu Nordic

Silja Linen Menu Nordic on laivojen fine dining-ravintoloiden erikoisuus ja se vaihtuu kahdesti vuodessa. Menun pääsin maistelemaan Tallink Siljan kutsumana.

Silja Linen Menu Nordic

Silja Serenaden Chef de Cuisine Sami Leino on tiiminsä kanssa suunnitellut uuden syksyisen Menu Nordicin, jossa on ripaus aasialaista twistiä. Menu on tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa sekä Baltic Queenin Gourmet-ravintolassa. Menusta on saatavilla myös viiden ruokalajin vegaaniversio.

Silja Linen Menu Nordic

Keittiöpäällikkö Sami Leino nimitettiin tehtäväänsä huhtikuussa ja menu on hänen ja tiimin ensimmäinen taidonnäyte nimityksensä jälkeen.

”Tavoitteenani oli yhdistää meidän laivan keittiön suomalaista tekniikkaa pienellä aasialaisella twistillä. Syksyä kohti mukana on raikkautta ja piristystä, mutta raaka-aineet eivät ole kuitenkaan liian syksyisiä”, Sami Leino kertoo. 

”Menu Nordic on monelle matkustajalle matkan tarkoitus ja kohokohta. Olen työskennellyt useiden laivojen keittiöissä, ja huomannut, että asiakkaamme pitävät perinteisesti esimerkiksi kuhasta, mutta myös aasialaisista mauista. Ruotsalaiset pitävät erityisesti porsaasta. Nyt pääsin suunnittelemaan näitä kaikkia tähän upeaan uuteen menukokonaisuuteen”, Sami iloitsee. 


Silja Linen Menu Nordic

Bon Vivant -ravintoloiden ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Uudessa Menu Nordicissa on kuhaa, suppilovahveroita ja porsaanposkea Ruotsista ja tuhkajuustoa Suomesta. Tarjolla oleva tonnikala on MSC-sertifioitua. Financier-leivokset ja popcornjäätelö on laivalla valmistettua.

Silja Linen Menu Nordic

Menun hinta on 79 euroa ilman juomia. Sommelierin valitseman viinipaketin hinta on 45 euroa. Vegaanimenuun on saatavana sommelierin erikseen suosittelemat viinit.

Silja Linen Menu Nordic

Ensimmäinen viini oli italialaisen Torre Moran "Scalunera Etna Bianco 2020".

Silja Linen Menu Nordic

Viinissä on hedelmäinen, keltaista omenaa, persikkaa, yrttisyyttä ja hentoa savuakin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromeja.

Silja Linen Menu Nordic

Tuna & Mushroom.

Silja Linen Menu Nordic

Seesami tonnikalaa, suppilovahveroa ja yuzumajoneesia.

Silja Linen Menu Nordic

Mukavia makuja saatu annokseen ja mustat seesaminsiemenet tonnikalan päällä toivat kivan lisän annokseen ja yuzymajoneesi kivaa raikkautta.

Silja Linen Menu Nordic

Toinen viini oli saksalaisen Juliane Ellerin "Juwel Silvaner 2019".

Silja Linen Menu Nordic

Viini oli huomattavasti "helpompi" kuin ensimmäinen, maussa oli aistittavissa omenaa ja päärynää.

Silja Linen Menu Nordic

Pike Perch & Jerusalem Artichoke.

Silja Linen Menu Nordic

Kevyesti savustettua kuhaa, maa-artisokkapyrettä ja sitruunaruohokastiketta.

Silja Linen Menu Nordic

Kuha oli erinomaisen makuista ja kaikki annoksen raaka-aineet sopivat saumattomasti yhteen. Tämä oli myös oma suosikkini menun annoksista.

Silja Linen Menu Nordic

Kolmas viini oli espanjalaisen Altos de Riojan "Altos R Pigeage 2016".

Silja Linen Menu Nordic

Maultaan viini oli erittäin täyteläinen, tanniininen ja tumman kirsikkainen.

Silja Linen Menu Nordic

Pork & Ginger.

Silja Linen Menu Nordic

Inkivääriglaseerattua porsaanposkea, siitakesienirisottoa. Annoksessa oli kiva inkiväärin maku ja risotossa hyvä suutuntuma.

Silja Linen Menu Nordic

Ash Cheese & Papaya.

Silja Linen Menu Nordic

Suomalainen TuhkaHeidi valkohomejuusto ja papaija-chutney. Menun ehkä jännittävin annos minulle, kun homejuustot ovat kuuluneet henkisten allergioiden listalle jo pitkään, mutta tämä kyseinen valkohomejuusto oli positiivinen kokemus ja tuon täyteläisen punaviinin kera sitä olisi mennyt useampikin pala.

Silja Linen Menu Nordic

Viimeisenä viininä oli italialaisen Le Marien "Doux de Lissart". 

Silja Linen Menu Nordic

Jälkiruokaviinit on minulta usein jäänyt juomatta niiden makeuden vuoksi, mutta tässä viinissä se ei ollut niin hyökkäävä ja annos tätä kauniin väristä viiniä tuli nautittua ihan kokonaan.

Silja Linen Menu Nordic

Corn & Caramel.

Silja Linen Menu Nordic

Popcornjäätelöä, Financier-leivos ja suola-kinuskikastiketta.

Silja Linen Menu Nordic

Popcornjäätelöön oli saatu hyvä popcornin maku ilman, että jäätelössä olisi ollut "sattumia". Kuivasta ulkonäöstä huolimatta Financierleivos oli mehevä. Laivan keittiöpäällikkö halusi myös jakaa leivoksen ohjeen meille menua maistelemassa olleille.

Silja Linen Menu Nordic

Leivokseen tarvitaan 250 g ruskistettua voita, 280 g sokeria, 100 g mantelijauhoa, 100 g vehnäjauhoa sekä 8 pienen kananmunan valkuaista. 

Ensin ruskistetaan voi pannulla ja samalla sekoitetaan mantelijauho vehnäjauhoihin. Valkuaiset ja sokeri vaahdotetaan kevyeksi vaahdoksi, niin ettei vaahto putoa kulhosta, jos kulhon kääntää ympäri. Jauhot siivilöidään vaahtoon ja sekoitetaan nuolijalla pyörittäen seos yhtenäiseksi. Lopuksi lisätään joukkoon hieman jäähtynyt ruskistettu voi. Taikina kaadetaan voideltuihin muotteihin/vuokaan ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. 

Silja Linen Menu Nordic

Menu Nordic on tarjolla Silja Serenadella, Silja Symphonylla ja Baltic Queenilla 15.9.2022-2.4.2023. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti