Lähdimme pääsiäisenä aikuisten kesken hotellimatkalle Tallinnaan. Matkalla tuli samalla vietettyä yhden matkassa mukana olleen synttäreitä ja sitä varten piti hieman kehitellä reissuun ohjelmaa.
Ensimmäisen luksuksen matkaan sai varaamalla MyStarin kastajaisista saadulla etukupongilla matkat Tallinnaan ja takaisin MyStarin Business Loungessa. Muut matkassa mukana olleet hyödynsivät Club One -pisteitä matkan maksun yhteydessä.
Pääsiäisen vuoksi Satamaparkista oli ennakkoon myytävät paikat jo täyteen varattu ja vaikka sisäänkäynnin luona valomainos näytti, että parkkitalossa vapaita paikkoja olisi, niin koko talo oli tupaten täynnä. Siinä sitten tuli pieni hätä, että mihin auto parkkiin ja ihan sattumalta tuli bongattua Palmian pysäköintialue, jonne sai kätevästi kännykällä ostettua pysäköintiluvan. Jätkäsaaressa alueita on useampi. Viikon pysäköintilupa maksoi 28 euroa ja se tuli huomattavaksi halvemmaksi kuin mitä pysäköintimme olisi Satamaparkissa, jos siellä tilaa olisi ollut.
Lähtöselvitys sujui kätevästi automaatilla ja olisi myös onnistunut Tallink Siljan -sovelluksessa.
Heti terminaalin yläkertaan päästyämme alkoi laivan lastaaminen. Laiva oli ihan täyteen varattu ja väkeä oli terminaalissa aika reippaasti.
Täydellä laivalla matka Business Loungessa on luksusta, ei ruuhkia eikä jonoja. Business Loungesta edullisempi vaihtoehto on Comfort Lounge, jossa matkustaminen on mukavapaa. Business- ja Comfort -lounget sekä laivan hytit on esitelty aiemmissa postauksissa.
Parin tunnin matka meni nopeasti Business Loungen tarjoiluista nauttien.
Täydellä laivalla mahdollisuus maihinnousuun ensimmäisenä on myös luksusta, saa kävellä putkea pitkin terminaaliin ilman tungosta tai pujottelua.
Yöpymisen olimme varanneet Tallinkin City Hotellista.
Tallink City Hotel huoneineen on esitelty myös aiemmassa postauksessa.
Koska hieman myöhään olimme liikkeellä hotellivarauksen kanssa, jouduimme tyytymään ihan perushuoneisiin. Toisaalta hotellihuoneessa ei ollut tarkoitus aikaa viettää, niin tämä perushuone oli ihan hyvä tätä matkaa varten.
Huoneeseen asettautumisen jälkeen oli aika lähteä hieman kiertelemään Viru-keskuksen kauppoihin.
Illaksi olin meille ohjelmaksi järjestänyt tunnin kiertoajelun Luxlimun-limusiinilla. Koska Tallinkin hotellin edessä oli tie poikki lähdimme matkaan Viru-hotellin edestä, jolloin yllätys synttärisankarillekaan ei ihan heti paljastunut.
Limusiiniajelun bongasin Tallinna Tutuksi -sivun kautta ja sivun lukijat saavat vuokrattua limusiinin tunniksi 85 eurolla (norm. 100 euroa). Kyytiin mahtuu maksimissaan kahdeksan henkilöä, joten jos maksimimäärä matkassa on mukana, niin hinta ei todellakaan ole mikään älytön.
Juomat eivät kuulu vuokrauksen hintaan, mutta autosta löytyy kuohuviinilasit ja autoon voi ottaa mukaan mieluiset juomat. Tähän hetkee sopi erinomaisesti Tallink Siljan laivan samppanja.
Limusiiniajelu sopii esim. polttariseurueille, synttäreitä juhliville tai ihan vaan pientä luksusta hakeville.
Huhtikuun 2023 loppuun asti Tallinna Tutuksi Facebook-sivuilla on käynnissä kilpailu, johon vastaamalla voit voittaa joko tunnin ajelun Limusiinilla kuohuviinin kera (arvo yli 100€) tai upean kiertoajelupaketin (arvo yli 240€)! Kannattaa käydä osallistumassa!
Myöhemmin kotimatkalla, kun synttärisankarilta tiedustelin, mikä reissussa oli parasta, niin voiton vei ehdottomasti limusiiniajelu. Olihan se sellainen ainutlaatuinen kokemus ja limusiinin varaus oli helppoa ja vaivatonta. Kaikki onnistui vielä sujuvasti suomenkielellä, joten sitäkään ei tarvitse jännittää.
Kiertoajelu päättyi meidän osalta Telliskiveen, missä meillä oli pöytävaraus One Sixty -ravintolaan.
One Sixty on on rento amerikkalaistyyppinen BBQ- ja slowcooking -ravintola. Ravintolan kanssa samassa tilassa on kustomoituja moottoripyöriä valmistava Renard Speed Shop. Ravintola sijaitsee Depoo-ruokakadulla.
Nimi One Sixty viittaa ihanteelliseen lämpötilaan (160 °F). Kypsennys tässä lämpötilassa mahdollistaa lihan savustamisen hitaasti matalalla lämpötilalla vähintään 8 tunnin ajan. Hidas kypsennys antaa lihalle täydellisen pehmeän koostumuksen ja savuisen maun.
Ruokalistalta löytyy nautaa, possua, makkaraa sekä kanaa eri muodoissa. Juomalistalta löytyy varmasti vaihtoehtoja moneen makuun,
"Southern Style Grilled ''Texas Rub'' Piece of Beef, Chips, Bourbon Gravy, Ketchup"
Annoksen liha oli erittäin mureaa ja maukasta, kastike ja muut lisukkeet sopivat hyvin sen kaveriksi.
"Dirty Cheeseburger with Vermouth Caramelised Onions"
Juustohampurilainen todella maukas ja ehdottomasti hintansa arvoinen.
Palvelu pelasi ja annoksiakaan ei tarvinnut kauan odotella.Voisin sanoa, että parasta ruokaa mitä hetkelleen Tallinnassa on tullut syötyä. Hauskana yksityiskohtana lasku tuotiin pöytään vanhassa VHS-kotelossa.
Depoo ruokakadulla on erilaisia kahviloita ja perinneruoan tarjoajia, jotka toimivat merikonteissa, aidoissa junavaunuissa, joilla on kirjava historiallinen tausta, sekä entisellä tsaarinaikaisella veturivarikolla
Alueella oli paljon kivan näköisiä ravintoloita, joten pitääpä ensi kerrallakin suunnata tänne testaamaan jotain toista ravintolaa.
Matka jatkui rautatieaseman Tallink Express-myymälän kautta kohti vanhaakaupunkia.
Ei muuta kuin portaat ylös ja suunnaksi Toompean kukkula.
Kohtuotsa-näköalatasanteelta on komeat maisemat vanhaankaupunkiin.
Juomatauko Virun portin luona sijaitsevassa Shamrockissa, olipa samalla ensimmäinen visiitti tässäkin baarissa.
Matka jatkui hotellin aulabaariin missä ilta jatkui mukavassa seurassa.
Koska hotellin aulabaarista ei enää evästä saanut, piti vielä piipahtaa Burger Kingin kautta,
Iltapalan jälkeen olikin jo aika käydä nukkumaan.
Aamu alkoi aamiaiselle jonottamalla ja pienen jonotuksen jälkeen pääsimmekin nauttimaan aamiaista. Aamiaisen jälkeen oli aika luovuttaa huone ja lähteä kohti terminaalia.
Nauticassa tuli vielä piipahdettua, kun aikaa oli.
Terminaalin 3. kerroksessa sijaitseva Tallink Lounge on Business Loungessa matkustavien käytettävissä ennen laivaannousua.
Tarjolla on mm. mehua, vesipulloja, kahvia ja suklaata. Paras etu on ehkä laivaan pääseminen ennen muita matkustajia. Harmi kun Helsingissä ei ole tälläista palvelua saatavilla.
Paluulähtö MyStarin 13.30 vuorolla tuntui myös olevan täynnä, joten mielellään taas Business Loungen puolelle suuntasimme.
Matka alkoi mukavasti Business Loungen tarjoiluista nauttien.
Ruokailun jälkeen oli hyvin aikaa ostoksille.
Ja vielä ehti nauttia jälkiruokaa ennen laivan saapumista Helsinkiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti