torstai 23. joulukuuta 2021

Joulukalenterin 23. luukku - Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukalenterin 23. luukku

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Promenadella on erilaisia joulukoristeita. Seuraavissa kuvissa pääset katsomaan miltä jouluinen kävelykatu on vuosien varrella näyttänyt.

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan

Joulukatu Helsingistä Tukholmaan jo vuodesta 1990.
 
Joulukalenterin 23. luukku

Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, kuinka pitkä on Silja Serenaden/Symphonyn Promenade? Kommentoi viimeistään 23.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla. 

keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Joulukalenterin 22. luukku - Salmiakkihylkeet

Joulukalenteri - Luukku 22

Salmiakit ovat yksi suosikkimakeisistani ja niistä suosikkejani ovat pantterit ja turkinpippurit.

Salmiakkihylkeet

 Salmiakkikaramelleja on helppo valmistaa kotonakin.

Salmiakkihylkeet

Kovia karamelleja voi valmistaa valmiisiin muotteihin tai muotoilemalla valmista massaa öljytyllä pellillä ja leikkaamalla massasta saksilla palasia. Minulta kun noita Silja Operalta saatuja jääpalamuotteja löytyy, niin sain käteväst tehtyä salmiakkihylkeitä.

Salmiakkihylkeet

Itse tehtyihin koviin karamelleihin tarvitset vain vettä, taloussokeria ja glukoosisiirappia. Voit maustaa ja värjätä karamellimassaa oman maun mukaan.

Salmiakkihylkeet

Salmiakkihylkeet

Sekoita sokeri, vesi ja glukoosisiirappi paksupohjaisessa kattilassa. 

Salmiakkihylkeet

Salmiakkihylkeet

Salmiakkihylkeet

Keitä keskikovalla lämmöllä kunnes seoksen lämpötila on 152 °C. Jos sinulta ei löydy lämpömittaria, valuta pari tippaa kiehuvaa seosta lasilliseen kylmää vettä. Jos seos jähmettyy heti ja murtuu taitettaessa, on seos valmis.

Salmiakkihylkeet

Salmiakkihylkeet

Ota kattila liedeltä, sekoita mausteet ja elintarvikeväri joukkoon. Älä keitä enää, vaan valuta seosta muotteihin.

Salmiakkihylkeet

Muotteja ei kannata täyttää ihan täyteen, sillä ohuempia karamelleja on mukavampi syödä.

Salmiakkihylkeet

Jos salmiakki ei ole sinun juttusi, niin kaupoista lötyy runsaasti erilaisia värjejä ja aromeja. 

Salmiakkihylkeet

Nämä siniset hylkeet ovat värjätty sinisellä elintarvikevärilla ja maustettu sitruuna-aromilla.

Salmiakkihylkeet

Salmiakkihylkeet

Karamellit kannattaa pyöritellä tomusokerissa tai lakritsijauheessa, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.

Salmiakkihylkeet

Itse tehdyt karamellit on kiva lahjaidea.

Joulukalenteri

Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, mikä on sinun mielestäsi paras myynnissä oleva salmiakki? Kommentoi viimeistään 22.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla. 




tiistai 21. joulukuuta 2021

Joulukalenterin 21. luukku - Minun valintani

Joulukalenteri - 21. luukku

Jouluun ja joulun perinteisiin kuuluu erilaisia mieltymyksiä ja tapoja. Tässä paljastan omat valintani jouluun liittyen,

Joulukalenteri

Tallinna vai Tukholma? 
Kyllä mielummin lähden Tukholman suuntaan joulun alla.

Joulukalenteri

Suklaakovehdit vai marmeladit?
Näistä valinta oli helppo, eli suklaa. Vaikka suklaakiintiö tuli aika hyvin Fazerilla työskennellessä täyteen, niin aina satunnaisesti ne kuitenkin edelleenkin maistuvat. Vaikka Pandan juhlapöydän konvehdit taitavat olla se suosituin joulukonvehti Suomessa, niin silti mielummin laitan pakettiin Fazerin suklaata tai makeisia. Salmiakki on kuitenkin oma ylivoimainen suosikki läpi vuoden.

Joulukalenteri

Piparkakku vai joulutorttu?
Näistä valitsen piparkakut. Piparkakutkin maistuvat paremmalta taikinana kuin paistettuna.

Joulukalenteri

Graavilohi vai lämminsavustettu lohi?
Graavikalat jää pääsääntöisesti minulta syömättä, mutta lämminsavustettu tai kylmäsavustettu lohi maistuvat kyllä.

Joulukalenteri

Porkkanalaatikko, lanttulaatikko vai imelletty perunalaatikko?
En mikään joululaatikoiden ystävä ole, joten imelletty perunalaatikko on ainoa näistä mitä suostun syömään.

Joulukalenteri

Jouluruokien valmistus vai syöminen?
Töiden merkeissä  on useampi joulupöytä tullut valmistettua asiakkaille. Aika usein myös useampi joulupöytä marras-joulukuussa, jolloin itse jouluruoka ei enää jouluaattona enää maistu. Joten mielummin valmistan jouluruokia kuin olisin niitä syömässä.

Joulukalenteri

Kinkku vai kalkkuna?
Kyllä se kinkku pitää joulupöydässä olla! Kinkku yhdessä perunalaatikon ja rosollin kanssa ovat ne pääasialliset jouluruoat mitä yleensä syön joulupöydästä, kun ne löytyvät lähes jokaisesta kattauksesta.

Joulukalenteri

Hyasintti, joulutähti vai amaryllis?
Näistä kolmesta se komein joulukukka on mielestäni amaryllis. 

Joulukalenteri

Aito joulukuusi vai muovikuusi?
Molempia on kotona ollut, mutta kyllä se aito kuusi on kivempi.

Joulukalenteri

Luminen vai lumeton joulu?
Mielummin edes vähän lunta maassa kuin ei ollenkaan.

Joulukalenteri

Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, kumpi on sinun suosikkisi Tallinna vai Tukholma? Kommentoi viimeistään 21.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla. 


maanantai 20. joulukuuta 2021

Joulukalenterin 20. luukku - Joulukoristeet soodataikinasta

Joulukalenterin 20. luukku

Moni varmaan muistaa lapsuudestaan taikataikinan?  Taikataikinasta sai kätevästi tehtyä itse kuusenkoristeita. Taikataikinan huono puoli on sen kellertävä väri, mutta tekemällä koristeet soodataikinasta saa niistä kauniin valkoisia. 

Soodataikina

Soodataikina on myös helppo valmistaa ja koristeet kestävät vuosia.

Soodataikina

Soodataikina valmistuu kolmesta aineesta ja halutessaan sekaan voi lisätä valmistusvaiheessa väriainetta tai eteeristä öljyä. Koristeet voi myös värjätä/maalata, kun ne ovat kuivuneet.

Soodataikina

Soodataikina

Mittaa maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. 

Soodataikina

Soodataikina

Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina muuttuu kiinteäksi. 

Soodataikina

Siirrä kiinteä taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla. 

Soodataikina

Taikina on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään.

Soodataikina

Soodataikina

Kauli soodataikina muovialustan tai liinan päällä noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Taikinasta saa koristeet kätevästi piparkakkumuoteilla.

Soodataikina

Muista tehdä reiät ripustuslenkeille.

Soodataikina

Koristeisiin saa tehtyä kuvioita painamalla kaulittua taikinaa esimerkiksi kuvioidun lautasen pohjalla tai pitsiliinalla painamalla. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteissa uunissa noin tunnin ajan. 

Soodataikina

Soodataikina

Soodataikina

Laita kuivuneisiin korsteisiin ripustuslenkit. Jos haluat koristeisiin väriä, niin voit maalata koristeet.

Joulukalenteri 2021

Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, milloin yleensä koristelet joulukuusen?  Kommentoi viimeistään 20.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla.