maanantai 21. marraskuuta 2016

Hotellimatkalla Tallinnassa 19.11.-20.11.2016

Olipa kerran pariskunta, jolla oli kaksi lasta. Lasten kanssa he tykkäsivät matkustaa paljon Tallinnaan ja Tukholmaan, mutta ruuhkavuosien keskellä kahdenkeskistä aikaa ei paljon ollut.


Onneksi ja pelastukseksi pienemmän lapsen kummitäti lupautui lastenhoitajaksi ja pariskunta pääsi varaamaan minloman Tallinnaan.


Kauan odotettu päivä saapui kuukausien odottelun jälkeen. Laivan köysien irrotessa ja keulan kääntyessä kohti Tallinnaa alkoi reilun vuorokauden irtiotto arjesta.


Mikä sen parempi paikka siihen olisi laivalla kuin Business Lounge, jonka tarjoiluista sai nauttia koko merimatkan ajan.

Loungen tarjoilupöydät olivat katettuna aamiasherkuilla ja virvokkeita sai hakea oman mielensä mukaan. Kauppaankaan ei olisi tarvinnut poistua, sillä loungesta löytyi oma pieni myyntihylly.


Pian horistontissa näkyi aurinkoinen Tallinna, tuo niin lähellä oleva etelän lomakohde. Maihinnousun alkamisesta laivan kovaääniset kuuluttivat useaan otteeseen ja he ymmärsivät että olisi aika poistua laivasta.


Tallinnassa he olivat varanneet hotellihuoneen sataman läheltä. Hotelli oli ylellinen intergalaktinen lomakeskus Tallink Spa & Conference Hotel.


Valitettavasti vastaanotto hotelliin saapuessa oli kaikkea muutakuin ylellinen, jonka vuoksi pariskunta päätti lähteä ostoksille toivoen, että myöhemmin vastaanotossa olisi mielyttävämpi asioida.


Taksilla he pääsivät nopeasti perille Sikupillin kauppakeskukseen. Sikupillissä kiertelyn jälkeen heidän matka jatkui kävellen kohti Ülemiste keskusta.


Ülemiste keskukseen saapuessa  he etsivät ensimmäiseksi ruokapaikan. Vaihtoehtoja oli monia ja he päätyivät nauttimaan Chi-ravintolaan aasialaisesta ruoasta.


Ruoka ravintolassa oli hyvää, mutta  palvelua heidän oli hieman vaikea saada henkilökunnan heikon kielitaidon vuoksi.


Vatsat täynnä he lähtivät tutkimaan suuren ostoskeskuksen tarjontaa ja siinä samalla tekivät paljon hyviä löytöjä.


Taksi toi heidät takaisin hotellille ja harmikseen he joutuivat pettymään hotellin vastaanoton palveluun tälläkin kertaa.


He eivät siitä sen enempää välittäneet vaan lähtivät etsimään huonettaan, mikä löytyikin helposti hotellin 4. kerroksesta. Huoneesta löytyi kaikki tarpeellinen minilomaa varten.


Hetken huilaamisen jälkeen he lähtivät rentoutumaan Aqua Spa -kylpyläosastolle. Siellä he nauttivat erilaisten saunojen lämmöistä sekä altaiden virkistävästä vedestä. Myös allasbaarin virvokkeet ja porealtaan lämpöiset poreet olivat heidän mieleen.


Mitään villiä yöelämää ei heillä ohjelmassa ollut, toiveena molemmilla oli saada nukkua yö rauhassa ja mielellään myös mahdollisimman pitkään.


Eiväthän he kovin myöhään osanneet nukkua, mutta onneksi aamiaista oli jo tarjolla. Hyvin nukutun yön jälkeen ruokakin maistui heille paremmin.


Aamiaisen jälkeen he pakkasivat matkatavaransa, luovuttivat huoneen ja poistuivat hotellista kohti Tallinnan keskustaa tekemään viime hetken ostoksia.


Pian saapuikin paluulaiva satamaan ja pariskunnan miniloma oli lähellä loppua.


Vielä kuitenkin he ehtivät nauttia Business Loungen antimista kahden tunnin ajan, ennen laivan saapumista Helsinkiin.


Kotiin pariskunta saapui hyvin levänneenä. Lastenhoitajakin oli selvinnyt urakastaan kiitettävästi ja ilman mitään ongelmia, joten pariskunnalla on vielä toivoa päästä toistekin ottamaan irtiotto arjesta.

2 kommenttia:

 1. Miksi lisätä juttuun kymmeniä kuvia kun ne on jostain ihmeen syystä pitänyt pilata täysin niin, ettei niillä ole minkäänlaista informatiivista arvoa? Koko blogin aiemmin niin mainio informatiivisuus on alkanut aika pahasti rapautua sen myötä, kun kirjoittaja on alkanut saada Tallink-Siljalta ilmaisia matkoja ja palveluita. Tämän blogin arvo on ollut puolueettomassa kirjoittamisessa, yhden laivayhtiön kritiikittömäksi mainoskanavaksi muuttuminen pilaa blogin idean. Enää näitä juttuja ei voi lukea varauksettomasti, vaan niihin täytyy suhtautua maksettuina mainoksina, ja se on iso sääli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi!

   Tallinna kohteena on varmaan monelle tuttu, minkä vuoksi kuvien osalta olen parissa postauksessa kokeillut erilaista tyyliä. Monesti päiväristeilymme ohjelma Tallinnassa menee samalla kaavalla, joten tuntuu itsestäni vähän hölmölle kirjoittaa samanlaista tekstiä useaan kertaan.

   http://valkeatlaivat.blogspot.fi/2016/10/tallinna-uusin-silmin-paivaristeily.html -tekstin saaman palautteen perusteella päätin kokeilla tähän postaukseen hieman erilaista tyyliä. Ajatuksena oli, että tämän blogipostauksen teksti ja kuvat muodostavat yhdessä tarinan, missä erillaisella tyylillä kirjoitettu teksti on pääasiassa, ei niinkään kuvat. Tämän vuoksi kuvat oli käsitelty muistuttamaan piirroskuvia, jotta ne tukisivat ideaa. Harmi että idea ei avautunut. Seuraavat tekstit tulevat olemaan perinteisellä tyylillä kirjoitettuja.

   Kesästä 2016 lähtien olen merkinnyt erikseen ensimmäiseen kuvaan "Tallink Silja hintalapulla" ne blogipostaukset, joissa on yhteistyötä Tallink Siljan kanssa tehty. Tekstistä myös ilmenee mitä yhteistyö on pitänyt sisällään. Tällä toimintatavalla olen halunnut tuoda avoimesti julki, jos matka tai siihen liittyvä palvelu on saatu esim. Tallink Siljalta. Esimerkkinä > http://valkeatlaivat.blogspot.fi/2016/07/visby-risteily-silja-europalla-37-572016.html

   Yhteistyötä Tallink Siljan kanssa olen tehnyt aikaisemminkin ja niitä postauksia en ole mitenkään erikseen merkinnyt, vaan sen on tullut postauksessa tavalla tai toisella esille. Yhteistyöni Tallink Siljan kanssa ei pelkästään liity blogiin, vaan on molemminpuolista, johtuen mm. laivojen ja yhtiön laajasta historian tuntemisesta. Yhteistyöni Silja Oy Ab:n kanssa on siis alkanut www.valkeatlaivat.net -sivujen kautta jo 2000-luvun alussa. Sivut ovat alusta lähtien olleet (ja ovat edelleenkin) yksityiset, eikä Silja Oy Ab:llä ja myöhemmin Tallink Silja Oy:llä ole mitään tekemistä sivujen sisällön kanssa.

   Ensimmäinen yhteistyössä Tallink Siljan kanssa tehty matka ja siitä kirjoiettu postaus on blogin perustamisen alkuvaiheilta > http://valkeatlaivat.blogspot.fi/2013/09/lauran-matkakuvia-tv-sarjan.html

   Mielipiteet teksteissä ovat aina olleet ja ovat jatkossakin omia ja riippumattomia siitä onko matka tehty yhteistyössä Tallink Siljan tai jonkun muun yrityksen kanssa.

   Poista