torstai 17. marraskuuta 2016

Silja Europaan tutustumassa Muugan satamassa 17.11.2016Sain Tallink Siljalta kutsun lähteä mukaan katsomaan miten Silja Europan remontti Muugassa edistyy ja eihän tuollaisesta kutsusta voinut kieltäytyä.


Matkalle lähdimme m/s Starin aamun ensimmäisellä vuorolla.


Matkalla mukana oli toimittajia sekä bloggareita ja matkustimme mukavasti Business Loungessa.


Matkan aikana saimme esittelyn Silja Europan tulevista uudistuksista. 16 miljoonaa on iso summa laivan remontoimiseen ja saimme infoa miten tuota rahaa käytetään. Hauska yksityiskohta oli myös, että kankaita hytteihin menee kilometreittäin.


Kuvassa Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd ja some-päällikkö Noora Verronen.


Sisustusarkkitehti Heikki Mattila Aprocos Ky:stä kertoi meille uudistusten taustoja.


Pääsimme katsomaan uudistuksia myös laivan piirrustuksista.

Piirustuksissa vihreällä näkyy nyt uudistettavat alueet ja sinisellä aikaisemmin uudistetut alueet.


Pian olimmekin jo Tallinnassa ja bussikuljetus kohti Muugan satamaa alkoi.


Muugassa olen aikemmin käynyt joskus viime vuosituhannen puolella mm. Finnjetillä.


Kierroksen alotimme kahvittelulla komentosillalla.

Komentosillalla.


Komentosillalla Marika Nöjdin ja Heikki Mattilan lisäksi uudistuksista kertoi linjajohtaja Marko Makke ja laivan kapteeni Aivar Moorus.Video Tallink Suomen Facebook-sivulta.

Silja Europan kartta.


Komentosillalta matka jatkui kohti kokousosastoa, joka myös saa pientä uudistusta mm. baari- ja infotiskit uudistetaan ja mattoja sekä kalusteita vaihdetaan.
Myös kaikki yleiset wc-tilat uudistetaan.

Kierros jatkui Hera Salongid -huoneiden ohi kohti saunaosastoa.
Saunaosasto saa hieman uutta ilmettä mm. altaat ja saunat kunnostetaan, pöydät hiotaan ja kalusteita uusitaan.


Kaikki hytit autokannen yläpuolelta uusitaan ja C-luokan hytit saavat uuden ilmeen tammikuussa ajon aikana. Havainnekuvassa yksi kuudesta sviitistä.


DeLuxe-luokan hytin havainnekuva. Hyttiin tulee lisävuodemahdollisuus lapselle.Vielä hytti oli keskeneräinen, mutta ensi viikolla alkaa hyttejä valmistumaan kuin liukuhihnalta.


A-luokan hytistä oli mallihytti valmiina, tosin sohva oli vielä vanhalla verhoilulla.

Suurin osa hyteistä oli vielä tässä vaiheessa, mutta näitäkin alkaa kohta valmistumaan reippaalla tahdilla.


Ja lopputulos tulee olemaan tätä luokkaa.


Kaikkien hyttien vessat kunnostetaan ja suurin osa niistä oli jo valmiina.Kaikki käytävämatot uusitaan ja ovet päällystetään uudelleen. Eri hyttikansilla tulee olemaan eriväriset matot ja ovet, helpottaa suunnistamista.


Myös hyttikäytävien seinät paneloidaan uudelleen.Video Tallink Suomen Facebook-sivulta.


Hissiaula kuvattuna 12. kannelta. Aulan mukailee Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Promenaden  keskivaiheilla olevaa valotaideteosta. Täällä se vaan jää kokonaan valkoiseksi. Spottivalot ovat korvattu ledeillä.
Hissejä ympäröivät seinät päällystetään uudelleen ja valaistusta parannetaan.


Myös laivan portaikossa olevat kuvat korvataan kaupunkimaisemilla.Video Tallink Suomen Facebook-sivulta.

Buffet Europa remontoidaan Grande Buffetiksi ja mahdollisimman paljon vanhoja elementtejä säästettiin. Lattia ei hiomista kestänyt, joten se jouduttiin uusimaan, mutta esim. kultaiset kupolit katoissa jäävät paikoilleen ja muutamat muut hyväksi havaitut sisustusratkaisut. Muuten tyyliltään ravintolasta tulee Silja Serenaden ja Silja Symphonyn buffetin kaltainen.


Ihan vielä täälläkään ei valmista ollut, mutta työt ovat edenneet aikataulun mukaan.


Tämä taideteos siirtyy Grill House -ravintolaan.


8. kannen Arcaden seinät ja kyltit uusitaan.


Myös lattia on hiottu ja käsitelty, myös lattiaan upotetut matot vaihdetaan.


Corner Barin tyyli mukailee Grill Housen siustusta. Myös täällä on jätetty kunnostettua vanhaa pintaa esille esimerkkinä voidaan mainita komea katto.

Vajaan kuukauden päästä voi nauttia virvokkeita olohuonemaisesti sisutetussa Corner Barissa.


Vanha Maxim remontoidaan Grill Houseksi. Myös täällä mm. vanha tyylikäs katto jätetään osaksi sisustusta, mutta muuten kalusteet vaihdetaan ja seiniä maalataan.


Havainnekuva Grill Housesta.Kabinettiin jää myös vanhat kattokruunut.


Joe´s Place Pub muuttuu Sea Pubiksi, sama konsepti on tulossa myös uudelle Megastarille.
Aika vaiheessa täällä vielä työt olivat, mutta uskon että lopputulos on hyvä.


Lottemaassa oli hyttien patjat varastoituna...


Samoin Teatteri Europassa. Teatteria ei nyt uusita, mutta viihdekäyttöön se on tulossa ja esiintyjiäkin on luvassa.


Laivan myymälät uudistettiin jo keväällä tehdyssä remontissa.


Ainoastaan Arcaden lattia on vaihdettu, kun vanha oli päässyt jo niin huonoon kuntoon. Maihinnousu Helsingissä tulee jatkossakin tapahtumaan 7. kannen kautta.


Tiedätkös, että tämä on vanhan McDonaldsin keittiö?Fast Lanen keittiötiloja.


Coffee & Co. on tuttu jo Silja Serenadelta ja Silja Europalle se tuo vanhan SeaSide Cafen tilaan mm. enemmän asiakaspaikkoja.Havainnekuvia Coffee & Co. -kahvilasta.Työt täälläkin on aikataulussa, vaikka ei kuvasta ihan heti uskoisi.Infon ilmettä uudistetaan myös...

Uuden ilmeen tulee saamaan myös infon aula. Aulaan tulee samoja kuvaelementtejä kuin portaikoihin. Ja vaikka havainnekuvassa ei aulan portaita näy ovat ne paikoillaan edelleen ja tulevat olemaan. Laivalle tehdään tekninen telakointi Naantalissa 1.12.-10.12.2016.
Näin oli kierros Silja Europalla ohi ja oli aika suunnata bussilla kohti satamaa. Kiitokset laivan kapteenille ja hotellipäällikölle sekä linjajohtajalle laivan esittelystä. Kiitokset myös Tallink Siljalle matkan järjestämisestä! Hei, hei Silja Europa nähdään joulukuussa.
Kotimatka sujui mukavasti Superstarin Business Loungessa.


Legendaarinen Europa palaa uudistuneena liikenteeseen 12.12. Haluamme tarjota sinulle laivafani mahdollisuuden lähteä tutustumaan uudistuksiin. Varaa alennuskoodilla TS69904 12.12. mennessä.


5 kommenttia:

 1. Kuvia katsellessa ei voi olla jännittämättä sitä, että ehtivätkö uudistukset valmistua ajallaan. Tuo että ovat aikataulussa on huojentava tieto.
  Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu blogi. Kiitos siitä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On ihan normaalia, että laivalla näyttää tuollaiselta tässä vaiheessa, nyt on pohjatyöt tehty ja valmista alkaa tulemaan pikkuhiljaa. Esim. kaikki lommot hyttien ovista ja seinistä on tasoitettu ennen uusien pintojen asentamista. Lopullinen sisutustyö valmistuu viimeisten päivien aikana, kun kaikkea ei voi eikä kannata heti remontin alkuvaiheessa asentaa. Hyttejä alkaa ensi viikolla valmistua 30-50 kappaleen päivävauhdilla.

   Poista
 2. Miksi tuossa 22h-mainoksessa Silja Europa ajaa Kustaanmiekan salmen peilikuvassa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainos on tullut valmiina Tallinkilta, joten kuvankäsittely en syytä tiedä. Voisin veikata että ovat kääntäneet laivan visuaalisista syistä.

   Poista
 3. Jännä kun näkee noita viking linen logoja esim näköalahisseillä ja tuossa keulassa mistä menevät autot sisään siis sen yläpuolella.

  VastaaPoista