tiistai 31. tammikuuta 2017

m/s Megastarin neitsytmatkat Tallinnasta ja Helsingistä 29.1.2017


Kauan odotettu m/s Megastarin neitsytmatkan päivä koitti vihdoin ja viimein ja suuntasimme koko perheen voimin autolla kohti Länsiterminaalia.


Meille oli varattuna liput aamun ensimmäiselle vuorolle Helsingistä Tallinnaan.


Yritin tehdä lähtöselvityksen automaatilla, mutta koska kahdeksasta matkalipusta tulostui vain yksi, jouduin menemään jatkamaan lippujen lähtöselvitystä tiskille.Terminaalissa oli vielä Superstarin opasteita jäljellä....


...mutta putkessa oli "tyylikkäästi" jokaiseen opasteeseen teipattu Superin päälle MEGA.
Matka Starilla sujui mukavasti Business Loungen antimien äärellä.


Nettikin toimi moitteettomasti koko matkan ajan.Välillä toisin piti poistua pikkumiehen kanssa leikkihuoneeseen...


...tutkimaan käytäville...


ja tietenkin ostoksille.


Pian oltiinkin jo perillä Tallinnassa ja oli aika poistua laivasta.Tallinnassa meillä oli aikaa käydä hieman ostoksilla.


Satamassa soittokunta soittamassa ja portilla jaettiin neitsytmatkan kunniaksi kuohuviinikuponkeja.Sujuvasti pääsimem siirtymään terminaalista laivaan. Sataman järjestelyiden keskeneräisyyden vuoksi laivaannousu tapahtui 7.kannen peräosan kautta, eikä 8. kannen keulasta kuten suunnittelijat olivat sen ajatelleet.


Tällä kertaa ei siis avautunut avara aula kahviloineen ja kauppoineen, vaan Traveller Superstoren ja autoparkin välinen ahdas aula, josta tosin pääsimme rattaiden kanssa nopeasti hissillä yhden kannen ylöspäin myymälään, jonka läpi suunnistimme kohti Business Loungea.Business Loungessa oli henkilökunta kaatamassa jo kuohuvaa laseihin ja pitihän sitä heti kilistellä laseja uuden laivan kunniaksi.

Business Lounge.


Loungen hintaan sisältyy ruoka- ja juomatarjoilu. Ja täytyy todeta, että hyvälle näytti ja maistui tarjolla olleet ruoat.

Ruokailun jälkeen olikin hyvä lähteä kiertelemään laivaa.Lobby Shopista löytyivät jo ensimmäiset ostokset.


Lisää ostettavaa löytyi Itämeren suurimmasta myymälästä.


Harmi vain kun Quick Shopping skannauslaitteet eivät olleet käytössä, olisi ollut kiva testata ensimmäistä kertaa.


Burger Kingin jonojen vuoksi mukaan sieltä lähti vain lapsille kruunut.


Business Loungessa onnistuu myös ostosten tekeminen.Tällä kertaa kassakoneen kanssa oli pieniä ongelmia, mutta sain ostokseni maksettua viereisen Comfort Loungen kassalle. Numeroitu Megastar viskipullo maksoi Business & Comfort Loungessa 69,90 euroa ja Traveller Superstoressa 79,90 euroa.

Laivan infosta kaikki halukkaat saivat neitsytmatkan leiman. Samalla selvisi, että ensimmäisellä matkalla oli ollut mukana 2263 matkustajaa.

Megastarin saapuessa Helsinkiin jäivät lapset ja vaimoni pois kyydistä ja suuntasivat kotia kohden.


Itse jäin vielä laivan kyytiin Tallink Siljan kutsuvieraaksi. Ennen Helsingistä kyytiin nousevia matkaseuralaisia oli aikaa käydä kuvaamassa muutamia paikkoja.Coffee & Co.
Fast Lane.


Winter Garden.


Autoja lastataan kyytiin.
Drivers Club.Meille kutsuvieraille oli varattu Comfort Lounge ja siellä tarjolla oli laivan shamppanjaa sekä pientä suolaista ja makeaa.

Alkuun kuulimme Megastarin pääsuunnittelija Samuli Hintikan ja sisustusarkkitehti Vertti Kiven ajatuksia laivasta.
Visit Tallinnan Mall Oja kertoi matkavinkkejä Tallinnaan.


Sea Pubin lavalle Miss Divet alias Marko Vainio toi kattauksen suomalaisia ja ulkomaalaisia tähtiartisteja.
Artistikattauksessa mukana oli myös laivan kummi.


Shown jälkeen kierroksemme laivalla jatkui...Pääsimme kurkistamaan miltä hytit näyttivät.Laivan saavuttua Tallinnaan pääsimme tapaamaan laivan kapteenia Vahur Sõstraa komentosillalle.Komentosilta.


Paluumatkalla Helsinkiin meillä oli vapaata aikaa tutustua laivaan. Ajattelimme pienellä ryhmällä ensimmäiseksi käydä syömässä ja toiveena oli päästä testaamaan a la carte -ravintolaa. Samalla tuli huomattua, että idea a la carten ja Buffetin yhdistämisestä samaan tilaan ei ollut kovin käytännöllinen. Ensin jonotimme buffetin tiskille, missä meidät ohjattiin a la Carte -ravintolan ovelle odottamaan hetkeksi. Aikamme odotettua meille kerrottiin, että a la Carte -ravintola on täynnä. Olismme halunneet siirtyä buffettiin ja meille kerrottiin että pitää siirtyä uudelleen jonottamaan jonon perälle. Jos samalla tiskillä olisi heti osattu sanoa molempien ravintoloiden varaustilanne olismme suoraan siirtyneet buffetin puolelle.


Koska jonottaminen uudelleen ei kiinnostanut päätimme mennä testaamaan Fast Lanea. Siellä homma ei toiminut yhtään paremmin. Grilliannoksen tilaaminen oli epäselvää ja lopuksi kun tilauksen sai jätettyä sai kokilta vastauksen, että odotusaika on kymmenen minuuttia. Mitään piipparia tai muuta vastaavaa ei tilauksesta saanut ja kun kassalta asiaa kysyin mitä teen maksanko nyt vai kun annos on valmis ja mistä tiedän milloin annokseni on valmis vastaus oli "ma en tietä". Päätimme poistua ravintolasta ja kokeilla uudestaan buffettia paremmalla onnella myöhemmin.
Sillä välin tuli piipahdettua katsomassa miltä autotallissa näytti ja Prisman parkkihallihan siitä mieleen tuli.Ostoksiakin tuli tehtyä.

Lopulta pääsimme Buffettiin ruokailemaan ja täytyy sanoa että jos pääsuunnittelija kertoi vieneensä buffetin uudelle tasolle, niin sitä se oli sisustuksellisesti. Mutta ravintolassa kuitenkin tärkeintä on palvelu ja ruoan laatu, joka ei tällä kertaa yltänyt samalla tasolle sisustuksen kanssa. Jos jokin ruokalaji loppui pöydästä, niin meidän aikana ei sitä täydenntty vaan tyhjä tarjoiluastia vaan vietiin pois. Itseäni häiritsi myös se ettei missän ollut esillä mitään ruokalistaa tai lappuja ruokien kohdalla mitä missäkin tarjolla oli, allergeenien merkkaamisesta puhumattakaan. Samana päivänä Business Loungessa listat olivat esillä ja tarjonta siellä oli kuitenkin osittain sama.Tuli myös huomattua, että täyteen varattu a la Carte -ravintola oli vain puolillaan asiakkaita, mutta se ettei sinne enempää mahtunut oli ilmeisesti henkilökunnan vajaamiehityksestä johtuvaa. Jos siis haluat a la Carte -ravintolaan ruokailemaan, muista tehdä pöytävaraus ennakkoon matkavarauksen yhteydessä.


Kokonaisuutena laivan palvelut toimivat hyvin neitsytmatkojen aikana. Palvelu laivalla oli ystävällistä ja ammattitaitoista ainakin Business ja Comfort Loungessa, infossa ja myymälöissä. Buffetin, a la Carten ja Fast Lanen kohdalla asiakaspalvelu olisi voinut olla sujuvampaa. Muita palveluita ei tullut matkan aikana testattaua. Toivottavasti nämä ruokaravintoloidenkin epäkohdat olivat vain ensimmäisten lähtöjen ongelmia.Kiitokset Tallink Siljalle kutsusta neitsytmatkalle ja hyvin hoidetuista järjestelyistä, huolenpidosta ja ohjelmasta matkana aikana!

2 kommenttia:

  1. Kyllä tästä voi tulla hyvä jos hiotaan turhia särmiä. Buffetin ruokalajien nimilaput, Business Loungen juomavalikoima, wifi joka olisi kytketty internetiin ja toimisi, niistä voisi aloittaa. Ja sitten tärkein viimeisenä: henkilökunta joka ei syyttäisi asiakasta kun antaa väärän tuotteen - ja joka tervehtisi ja hymyilisi. Itse asiassa palvelukokemus on lähes yksinomaan henkilökunnan käsissä. Maton värillä on vähemmän merkitystä, ja tässä keskitytään toistaiseksi enemmän näyttäviin kehyksiin kuin sisältöön.

    VastaaPoista
  2. Aivan samanlaista "palvelua" sain Fast Lanessa. Itse vaan odotin ja odotin pelkkää katsekontaktia. Tympäännyttyäni kysyin kuuluvalla äänellä, että saako täällä tilata? Saihan sitä, mutta näin jälkiviisaana olisi ollut parempi olla tilaamatta. Ranskalaiset oli kylmässä rasvassa paistettuja ja valmiin kaaoksen takia en sitten lähtenyt annostani palauttamaan.
    Se pieni hiominen varsinkin henkilökunnan osalta puuttuu ja toivon myös hymyn löytyvän tulevaisuudessa.
    Huomasitko, että pistorasioita oli todella paljon, paitsi pubissa?

    VastaaPoista