torstai 11. toukokuuta 2017

Silja Linen 60-vuotisjuhla näkyy ja maistuu laivoilla


Sain Tallink Siljalta kutsun maistelemaan Bon Vivantin uutta Menu Nordicia, tutustumaan Silja 60-juhlatuotteisiin ja samalla juhlistamaan ensi viikolla 60 vuotta täyttävää Silja Linea.Siljan laivojen Tavolata-ravintoloissa tarjoillaan vuoden loppuun asti Siljan keittiöpäälliköiden suunittelemaa Silja 60 -juhlamenua, jota pääsin maaliskuussa ennakkoon maistelemaan.

Laivan kapteeni Tobias Magnusson yhdessä Tallink Siljan viestintäasiantuntija Sari Sillmanin kanssa toivottivat meidät tervetulleeksi tilaisuuteen.
Alkuun katsoimme Silja Linen historiavideon "Yhteisiä hetkiä eilen ja tänään", jota tullaan esittämään juhlavuoden ajan  Siljan laivoilla. Tarkkasilmäiset saattavat minutkin videolta bongata.

Laivojen Bon Vivant -ravintoloissa päästään 17.5. alkaen nauttimaan viiden ruokalajin ”Menu Nordic by Tommy Myllymäki, Tribute to Silja 60” -juhlamenua.


Ruotsalainen keittiömestari Myllymäki inspiroituu yksinkertaisesta ja luonnollisesta ruoanlaitosta. Menu pohjautuu kauden parhaisiin ja tunnetuimpiin makuihin. Myllymäki sijoittui vuoden 2010 Bocuse d’Or -kilpailussa toiseksi ja vuonna 2012 hän voitti ruotsalaisen Kockarnas kamp -kilpailun. Hän on perustanut Tukholmaan monia ravintoloita ja lisäksi hän esiintyy säännöllisesti Ruotsin television ruokaohjelmissa.


Alkuruokana on paahdetuista vihanneksista valmistettu kylmä tomaattikeitto, mikä tarjoillaan fetajuuston ja basilikan kera.

Viini: Le Blanc de la Mariée, Domaine de la Garrelière, Loire, France, 10 cl.


Toisena ruokalajina tarjotaan vasikanliha tartaria kylmän rakuunakastikkeen, friteeratun perunan, herneiden ja retiisin kera. Kuvan annos on usean henkilön maisteluannos, eikä vastaa menun normaalia annoskokoa.

Viini: Rosé de Carsin Suomi-100, Château Carsin, Bordeaux, France, 10 cl.


Kolmanteen annokseen paistettua kuhaa, minkä lisukkeena on ruskistetulla voilla maustettua sabayonkastiketta, hapatettua kaalia ja inkiviääriä. Täytyy mainita, että kalan kypsyysaste oli erinomainen. Tämäkin annos on usean henkilön maisteluannos, eikä vastaa menun normaalia annoskokoa.

Viini: Etiquette Grise Suomi-100, Château Carsin, Bordeaux, France, 12 cl.


Neljännessä annoksessa on grillattua härän ulkofileepihviä, mikä tarjoillaan dinkelmannan, grillattujen ja friteerattujen sipulin, kauden sienien ja sitruunatimjamin kera. Myös tämä annos on usean henkilön maisteluannos, eikä vastaa menun normaalia annoskokoa.

Viini: Carsin Cuvée “en Magnum”, Bordeaux, France, 12 cl.


Jälkiruokana on raparperijäätä, kompottia ja mascarponejäätelöä, sitruunaverbenan ja kuivatun marengin kera. En yleensä ole jälkiruokaviinien ystävä, mutta tämän jälkiruoan kanssa tarjoiltu viini yllätti positiivisesti. Täytyy ehkä seuraaavalla risteilyllä käydä ostoksilla Bon Vivantin Wine Shopissa.

Viini: Bigarò, Elio Perrone, Piemonte, Italy, 8 cl.


Kaikki menun viinit ovat Vindirektin toimittamia ja ne tulevat pääosin Château Carsinin viinitilalta joka on suomalainen perhetila Ranskan Bordeaux’ssa. Vuonna 1990 alkanut toiminta käsittää nykyään reilut 20 hehtaaria ja vuosituotanto on noin 100 000 pulloa. Château Carsin on virallinen Suomi-100 yhteistyökumppani ja on tuottanut juhlavuoden kunniaksi loistavan viinisarjan. Château Carsin tuottaa niin punaviinejä, roséviinejä kuin kuivia ja makeita valkoviinejäkin.


Menu Nordic on tarjolla 17.5.-5.9.2017 ja viineineen se maksaa 118 euroa (Club One -kanta-asiakkaille 109 euroa).


Ruokailun lomassa meille esiteltiin muutamia Silja 60 -juhlatuotteita, joita on myynnissä ainoastaan Silja Linen laivojen myymälöissä.Marimekko on tehnyt Silja Linen laivoille juhlavuoden kunniaksi erikoisvärityksen Pikku Lokki ja Mini Unikko -kuoseille. Väritys sopii loistavasti merenkulkuun ja tuo esiin perinteistäkin merihenkisyyttä.


Tuotteita on esillä laivojen Commodore-hyteissä ja sviiteissä, ravintolassa ja kahvilassa. Näitä Pikku Lokki ja Mini Unikko -tuotteita on myynnissä vain Silja Linen laivoilla. Valikoimassa on mm. kangaskassi, kukkaro, tarjotin, muki, uunikinnas ja patalappu. Marimekon tuotteet tulevat myyntiin kesäkuun alussa.


Myymälöistä löytyy myös Silja Linen vanhojen laivojen kuvilla varustettu kassi ja samaa kuvaa on käytetty myös t-paitojen painatuksessa.


Iittalassa sijaitseva Kultasuklaa on valmistanut juhlavuoden kunniaksi kolmea erimakuista suklaapatukkaa ja pienen konvehtirasian.


Helsinki Distilling Company on valmistanut Siljalle normaalia vahvemman (57 %) navy strength ginin. Tämän lisäksi valikoimasta on Renaultin ja Larsenin konjakkia. Larsenin konjakkia on valmisettu ainoastaan 60 pulloa ja se on pakattu viikinkilaivan muotoiseen pulloon.


Espoolaisen Gagun 60-vuotisjuhlaleivosta on myynnissä laivojen kahviloissa.Kiitokset Tallink Siljalle mukavasta iltapäivästä Silja Symphonylla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti