tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulufiiliksellä Tukholman risteilyllä m/s Silja Serenadella 8.12.-10.12.2017

Lähdimme koko perhe risteilemään ja fiilistelemään tulevaa joulua Silja Serenadella. Edellisestä matkasta Silja Serenadella olikin jo kulunut joko tovi aikaa.Auto tuttuun parkkiin Ehrenströmintien varreen ja siitä kohti Olympiaterminaalia, jossa joulufiilikseen pääsi  jo terminaalin ulkopuolella. Liput sai nopeasti lähtöselvitettyä automaatista, minkä jälkeen siirryimme odottelemaan laivaannousun alkamista.


Promenadella oli myös jouluinen tunnelma.


Tälle matkalle meille oli varattuna Muumi-perhehytti.Muumi-perhehytti 11403.


Hytissä on Muumi-teippausten lisäksi myös Muumi-valaisin.


Jääkaapista puolestaan löyhtyy Muumi-juhlajuomaa lapsille muiden virvokkeiden kera ja aikuisille pari oluttölkkiä.Harri Hyljekin oli päässyt matkalla mukaan.


Korsteenin sisälle oli asennettu siniset valot.Ledeillä valaistu hylje loisti pimeässä komeasti.


Helsinki valoineen.


Kävimme nauttimassa joulupöydän antimia Grande Buffetin ensimmäisessä kattauksessa.


Aikamoinen hulabaloo oli taas tarjoilupöytien ympärillä, mutta onneksi meillä oli pöytä buffetin peräosassa, entisessä Seaportissa. Siellä olevista tarjoilupöydistä löytyi suurin osa ruuista mitä oli tarjolla muissakin pöydissä.
Ruokailun jälkeen Siljalandissa vierähti jokunen tovi.
Harri Hylje kävi Joulupukin kanssa vierailemassa Siljanlandissa.


Ennen Harri Hylkeen discon alkamista oli aikaa käydä tutustumassa laivan myymälöiden valikoimiin.


Silja Serenadella pääsee Harrin kanssa discoilemaan jo menomatkalla, kun Silja Symphonylla joutuu odottamaan Harrin discoa paluumatkaan asti. Silja Symphonylla puolestaan tanssitaan Muumin kanssa menomatkalla ja Silja Serenadella paluumatkalla. Meidän pikkumiehen aikatauluihin tuo paluumatkan disco on liian myöhään, kun väsymys alkaa painaa.


Yön aikana vaahtopäitä oli myös muuallakin kuin drinkissä. Aika hyvin laivaa keinutti ja aaltojen pauke keulaa vasten kuului hyvin hyttiin. Nukkumisesta ei ensin meinannut tulla mitään, mutta kyllä se uni sieltä pikkuhiljaa tuli.Aamulla herätys oli perinteisesti ajoissa ja ehdinkin pikkumiehen kanssa käydä tutkimassa laivaa ennen aamiaiselle menoa.Grande Buffetin peräosassa oli rauhallista nauttia aamiaispöytien antimista.
Aamiaisen jälkeen kello oli sen verran, että m/s Baltic Princess oli tulossa vastaan.


m/s Baltic Princess matkalla kohti Maarianhaminaa.


Tukholman lähestyessä oli aika lähteä hyttiä kohden ja valmistautumaan laivasta poistumiseen.

Joulun alla Tukholmassa on useita joulutoreja. Suuntasimme Tunnelbanalla Slussenille, mistä lähdimme kävelemään kohti vanhaakaupunkia ja Suurtorin joulumarkkinoita (Stortorgets julmarknad).Matkalla joulumarkkinoille löytyi paljon muutakin kuvattavaa.Vanhassakaupungissa itsessään tunnelma oli jouluinen, vaikka lunta ei maassa ollutkaan.

Tunnelmia joulumarkkinoilta.
Paljon erilaisia herkkuja oli myynnissä, kuten polkakarkkeja, paahdettuja manteleita......lämmintä glögiä Luciapullan kera.

Matka jatkui kuninkaanlinnan kautta Kungsträdgårdenille.

Kungsträdgårdenin joulutunnelmia.
NK:n jouluikkunoiden luona oli tungosta.


Sergelin torin hirvet.Hötorgetin oli vallanneet kukkakauppiaat.Eikä Tukholman reissua ilman ostoksia... Aikaisemmilla Ruotsin reissuilla Norrköpingissä tutuksi tullut vaateliike Lager 157 oli avannut liikkeen Tukholman keskustaan.


Shoppailun jälkeen olikin jo aika hypätä Ropstenille menevän tunnelbanan kyytiin


m/s Baltic Queen ja m/s Silja Serenade Värtanilla.


m/s Silja Serenade Värtanilla.Laivalle saapumisen jälkeen kävin hakemassa Coffee &Co. -kahvilasta pientä välipalaa hyttiin.


Ennen päivälliselle menoa ehdimme kierrellä laivalla.

Paluumatkalla nautiskelimme myös joulupöydän antimia Grande Buffetin ensimmäisessä kattauksessa.Ruokailun jälkeen olikin hyvää aikaa ostoksille.Vaikka laivalla tulee usein käytyä löytyy myymälöistä aina jotain ostettavaa...

...tietysti ostoksia tulee tehtyä harkiten ja vähemmän kerralla, kun tietää että seuraava matka on jo odottamassa.Ostoskierroksen jälkeen ilta jatkui Siljalandissa.Pääsimme myös pelaamaan bingoa ja oikeat numerotkin sattui osumaan kohdalle.Atlantiksessa tuli hetki istuttua ja siinä samalla tuli pari Silja 60 v-drinkkiä maisteltua. Kuvassa Silja Scandinavia ja vaahtopää.


Pian olikin jo aika käydä Pikku Myyn viereen nukkumaan.


Aamu Promenadella on hiljainen.Aamiaisella kävimme Grande Buffetissa.


Harmaja.Missä hylje?
Laivan lähestyessä Helsinkiä oli aika siirtyä hyttiin pakkaamaan loput tavarat. Hätäisimmät olivat jo Promenadella odottelemassa maihinnousun alkamista.


Vielä ennen kotiin lähtöä ehdimme kiittää Harri Hyljettä matkasta. Harri lupasi myös välittää kiitokset koko Silja Serenaden miehistölle mukavasta risteilystä - nähdään taas tammikuussa! Parasta risteilyllä on edelleenkin irtiotto arjesta!


Kuvia risteilyltämme löytyy myös Silja Line Suomi -tilitä Instagramissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti