sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Talvilomaristeilyllä m/s Silja Serenadella 16.2. - 18.2.2018


Talvilomaa lähdimme aloittelemaan risteilyn merkeissä m/s Silja Serenadella. Matkan olin varannut Club One -asiakkaiden joulutervehdyksellä jo marraskuussa.


Matkassa mukana oli myös naapurimme lapsineen. Autot jätimme taas vakiopaikalla Ehrenströmintien varteen.
Ajoitus osui taas kerran nappiin ja lähtöselvityksen jälkeen pääsimme parin minuutin odottelun  jälkeen siirtymään laivaan.


Kiinalainen uusi vuosi oli huomioitu laivan digitaalisella infotaululla.
Matkalla meillä oli Commodore-luokan hytti, 10. kannella.


Jääkaapista löytyi perinteiset virvokkeet ja Tukholmassa tuotiin virvokkeita lisää.


Kylppäristä löytyi uudet hienommat ja isommat pyyhkeet ja tietysti kylpytossut ja -takit sekä lajitelma hygieniatuotteita. Käyttöön oli otettu myös uudet hieman paremmat pussilakanat.Tilavassa hytissä lapset viihtyy ja aikuiset myös. Tästä lähti taas mukava irtiotto arjesta.Talvilomien aikaan lapsille oli järjestetty paljon ohjelmaa jo heti laivan lähdöstä alkaen.Atlantiksen keulabaarista sai juomat aikuisille ja lapsille.
Harri Hyljekin kävi tanssituttamassa lapsia laivan lähdön jälkeen.


Lapset olisivat viihtyneet lelukaupassa vaikka koko illan...

Mutta syömässäkin piti käydä


Pikkumies oli vaan eri mieltä syömisen suhteen.
Kaikesta huolimatta ruokailu onnistui. Vielä ei ole kuitenkaan aika sille, että kaikki lapset jaksaisivat istua koko ruokailun ajan paikoillaan. Mutta ehkä reilun vuoden päästä voidaan taas kokeilla ruokailua pidemmän kaavan mukaan.


Pienimmäisen käydessä nukkumaan me muut jäimme Promenadelle, osa suuntasi lelukauppaan ja me loput jäimme katsomaan ilma-akrobatiaesitystä.

Kovin monella laivalla Itämerellä ei tällainen esitys ole mahdollinen.


Vander's Space Wheel -ilma-akrobatiaesitys.Shown jälkeen päädyimmekin Promenaden peräosassa sijaitsevaan Old Port Pubiin.


Parin oluen jälkeen olikin vuoronvaihto ja lähdin hyttiin vahtimaan nukuvaa pikkumiestä, muiden jatkaessa illanviettoa.
Aamusauna saaristonäkymillä on vuosia kestänyt perinne, jota ei voi jättää väliin Commodoressa matkustaessa.


Ja lasten kanssa rennompi paikka nauttia aamiaista on Tavolàta.Ennen Tukholmaan saapumista ehti tehdä vielä hieman ostoksia....
...kierrellä laivaa, katsella hytin ikkunasta satamaan saapumista ja ottaa ihan vaan rennosti.


Tällä kertaa jäimme viettämään mukavan päivän laivalla.Pääsimme vierailulle konehuoneeseen. Vierailun teimme kahdessa erässä, koska pikkumies oli vielä vähän liian pieni vierailemaan konehuoneessa.


Me kiertelimme laivaa ensimmäisen konehuonekierroksen aikana ja paljon löytyi taas pikkumiehelle ihmeteltävää.

Koska itse olin muita useammin jo vieraillut konehuoneessa oma kierrokseni oli hieman lyhyempi ja lähinnä kiertelimme katselemassa mitä uutta konehuoneessa oli tehty.
Laivan verstas.


Silja Serenaden konehuone on todella siistissä kunnossa ja siellä vieraillessa huomaa kuinka hyvää huolta kohta 28 vuotiaasta laivasta on pidetty. Kiitokset taas konehuoneeseen vierailujen järjestymisestä!Satamassaoloaikana SiljaLandissa on mukavan rauhallista.


Tukholmassa tuntuu aina olevan parempi sää kuin Helsingissä.Välipalan jälkeen teki pienet päiväunet hyvää.


Päiväunien jälkeen maistui Commodore Loungen herkut.Paluumatka Helsinkii alkoi leppoisasti hytissä maisemia katsellen.Iltaan mahtui myös shoppailua laivan myymälöissä.


Pikkumiestä kiinnosti kovasti Atlantiksessa olevat pelit.Edellisestä illasta oppineena kävimme ruokailemassa kahdessa erässä Fast Lane-ravintolassa.


Aamulla hertys ei onneksi kovin aikaisin ollut ja aamiaiselle pääsyäkään ei tarvinnut odotella kovin kauan.


Myös paluumatkalla valitsimme Tavolàtan erikoisaamiaisen Bon Vivantin Commodore-aamiaisen sijaan.Hylje bongattu.
Autoleikit sujuivat hytin ikkunalaudalla.Jäinen Suomenlahti on viime vuosina ollut harvinaisempi näky. Pitihän sitä käydä ihmettelemässä aasialaisten turistien kera ja muutama kuvakin ottaa.


Välillä vaan piti käydä lämmittelemässä hissiaulassa.
Harmaja.


Tavarat kasassa ja taas yksi mukava risteily oli loppumaisillaan.
Kiitokset taas Silja Serenaden miehistölle mukavasta matkasta. Erityiskiitokset konehuoneeseen tutustumiskierroksien järjestämisestä, lelukauppaan lapsen kadonneen kännykän löytämisestä ja tietysti Commodre-emännille aina niin sujuvasta palvelusta, nähdään taas!

2 kommenttia:

 1. Millaisia taikatemppuja/lahjomisia tarvitsee konehuoneen kierroksen eteen tehdä? Rahtipuolella olen konehuoneisiin päässyt kattavasti tutustumaan mutta matkustaja aluksista ainut on toistaiseksi ollut silja festival ja tekniikka nikkarina en pistäisi pahakseni tuollaiselle tutustumiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierailuja ei yleisesti laivoilla konehuoneeseen järjestetä ja jos järjestetään niin ymmärtääkseni lähinnä alan opiskelijoille ja nekin sovitaan hyvissä ajoin ennen matkaa.

   Vierailun esim. konehuoneeseen tai komentosillalle saa järjestettyä, kunhan ensin tuntee laivalta henkilöt, joilta mahdollisuutta voi suoraan kysyä & sopia.

   Poista