sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Synttäriristeily Silja Serenaden sviitissä 21.12. - 23.12.2018Viimeksi kun pyöreitä vuosia tuli täyteen 2008 olin juhlistamassa niitä Silja Serenaden sviitissä. Silloin reissua haittasi edellisenä päivänä alkanut influenssa ja tauti verotti risteilyfiilistä.


Reissun jälkeen päätin, että kun seuraavat tasakymmenet täyttyvät kokeillaan synttäreiden juhlimista paremmalla tuurilla. Katselin jo alkuvuodesta 2018 matkoja Silja Serenaden sviitiin ja kun hieman vetkuttelin varauksen kanssa, meni synttäreiden lähellä oleva lähtöpäivä sivu suun. Onneksi kuitenkin parin viikon sisällä löytyi sviitti vapaana ja laitoin sen varaukseen helmikuun lopulla. Reissussa meitä oli normaalia isompi porukka ja Tukholmasta lähtiessä seurueseemme liittyi vielä pari lisää.


Silja Serenadella on ainoastaan yksi Executive Suite, mikä tekee sen varaamisesta haasteellista. Jos sviitin jollekin tietylle päivälle haluaa on varauksen suhteen oltava hyvissä ajoin liikkeellä.


Sviitissä on tilaa hulppeat 75 neliötä. Hytin hintaan sisältyy mm.  Commodore Loungen palvelut, Bon Vivantin erikoisaamiainen tai hyttiin tilattava suppeampi mannermainen aamiainen ja ilmainen sisäänpääsy Sunflower Oasis -saunaosastolle. Executive Suitessa matkustavilla on myös mahdollisuus nousta laivaan Helsingissä jo klo 15.00 alkaen.Erillisessä olohuoneessa on sohva (josta saa lisävuoteen lapselle), ruokapöytä 6 hengelle, televisio, äänentoistojärjestelmä sekä blue-ray-soitin. (Kuvat vuodelta 2013)


Baaritiskin takaa löytyy jääkaappi virvokkeineen ja espressokeitin. (Kuva vuodelta 2013)


Jääkaapissa on virvokkeita tuplamäärä Commodore-hytteihin verrattuna. Tukholmassa virvokkeita täydennetään jääkaappiin.Lisäksi hytin hintaan kuuluu pullo laivan samppanjaa ja hedelmiä.


Hytissä on kaksi vessaa, joista toinen on heti hytin sisäänkäynnin vieressä. (Kuva vuodelta 2013)


Erillisessä makuuhuoneessa on parisänky, televisio ja säilytyskaapit, josta löytyy reilusti pyyhkeitä, kylpytakkeja ja kylpytossuja sekä housuprässi, silitysrauta ja -lauta.Makuuhuoneen vieressä on pukeutumishuone, mistä löytyy hytin toinen vessa. Pukuhuoneen sohvasta saa tarvittaessa myös levitettyä lisävuoteen lapselle. (Kuvat vuodelta 2013)
  
Sviitin kylpyhuoneessa on oma sauna, poreallas ja erillinen suihku.


Vaikka sviitissä sai ajan kulumaan hyvin tuli sitä laivan menoakin käytyä katsomassa. 

Siljalandissa oli rauhallista ja siellä menikin jokunen tovi.

 

Promenadella kävimme katsomassa Chandelier-numeron, jossa taiteltiin kattokruunuissa livelaulun säestyksellä.


Harri Hylkeen Tonttudiscossa riitti vipinää, minkä jälkeen pikkumiehen oli aika käydä nukkumaan.


Isommat lapset viihtyivät Starlight Casinon moottoripyörien parissa.


Yhdet drinkit Starlightissa ennen vuoronvaihtoa.


Pikkumiehen nukkuessa sain nauttia saunan löylyistä ja porealtaan poreista pitkän kaavan mukaan, muiden katsoessa illan showta, minkä olin jo nähnyt aikaisemmin Silja Serenaden uudistusten esittelytilaisuudessa.


Seuraavana aamiainen tuli hyttiin, kun olimme muistaneet sen ajoissa edellisenä iltana Commodore Loungesta tilata.


Tällä kertaa emme lähteneet käymään Tukholmassa, vaan vietimme leppoisan päivän laivalla saunoen ja poreissa rentoutuen.Baltic Queen saapumassa Tukholmaan.Saunavuoroa odotellessa me pojat vietimme aikaa Siljalandissa.


Baltic Queen Tukholmassa.Silja Serenadella ei perinteisiä jouluvaloja oltu tänäkään vuonna viritelty.Laivan lähtiessä Tukholmasta suuntasimme koko porukalla Grill House -ravintolaan päivälliselle.


 Lapset tilasivat listalta pihviä ja hampurilaisia.


Aikuiset taas puolestaan tilasivat kaikki pippuripihvit. Hyvää oli tälläkin kertaa ja palvelu pelasi oikein hyvin erikoistoiveista huolimatta.


Jälkkäriksi oli sviittiin varattu matkaseuralaisille laivan samppanjaa ja suklaakakkua.


Myöhemmin illasta meillä oli taas sama jako vahtivuoron kanssa, vaimoni laittoi pikkumiehen nukkumaan ja kun pikkumies nukkui oli vuoronvaihto. Minä siirryin nauttimaan jälleen kerran saunan löylyistä ja porealtaan poreista,  muiden nauttiessa Starlightin show-esityksestä.


Aamulla tuli kerrankin nukuttua pitkään ja Tavolatassa nautitun aamiaisen jälkeen oli aika suunnata hyttiin laittamaan matkatavarat kasaan.

Tämä risteily sujui huomattavasti mukavammin kuin kymmenen vuotta aikaisemmin vastaavassa hytissä. Saa nähdä vieläkö seuraavia tasakymmeniä on mahdollista Silja Serenaden sviitissä viettää?

Mutta onko sviitti hintansa arvoinen? Onhan sillä hytillä hintaa ja samalla hinnalla kuulemma pääsisi viikoksi eteläänkin. Mutta kun matkassa on isompi porukka ja joku syy juhlalle - on sviitti hyvä valinta, saman asian olisi ajanut myös joku kolmesta Junior Suitesta, mutta päädyin kuitenkin harkinnan jälkeen varaamaan tuon Executive Suiten. Matkan hinnasta kertyi 34 200 Club One -pistettä ja samalla tuli hankittua Gold-taso myös seuraavalle seurantajaksolle.
Kiitokset Silja Serenaden miehistölle mukavasta merimatkasta, nähdään taas ensi vuonna!

5 kommenttia:

 1. Et syönyt erikoisaamiaista Bon Vivantissa, tiedätkö miten siellä muuttui remontin jälkeen aamiainen? Tarjoillaanko kaikki jo pöytiin? Onko mitään noutopöydässä?
  Kuvia en ole nähnyt missään, et olis noutopöytää....
  Mekin on valittu jo pitkään aina Tavolatan erikoisaamisinen, se vain on niin paljon rennonpi ja parempi....👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käyty Bon Vivantissa aamiaisella, kun lasten kanssa on mukavampi käydä Tavolatassa. BV:ssä tarjoillaan edelleen leikkelelautaset pöytiin ja lämpöiset annokset myös. Symphonyn telakoinnin jälkeen olisi tarkoitus palata vanhaan systeemiin, missä kylmät leikkeleet ja kalat on noutopöydässä ja lämmmin annos tarjoillaan pöytään ja kahvit ja teet tietysti myös.

   Poista
 2. Olen kanssa miettinyt että miksi Serenadeen eivät laita noita perinteisiä jouluvaloja kun ne olisi niin kauniit, mutta onneksi vielä Symphonyssä ne on.

  VastaaPoista
 3. Niin.. pääsee etelään bla bla.. olen kuullut samaaa. Mutta kun halusin/haluan exec. Suiteen. Ja aina ollut sen arvoista. Tällä hetkellä junior suite 9196:ssa istuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja todellisuudessa kun varaa etelänloman kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle on hinta helposti nelinkertainen tuohon hintaan verrattuna. Onneksi sitä saa itse valita mihin rahansa laittaa :) Mukavaa matkan jatkoa & uutta vuotta!

   Poista