torstai 4. huhtikuuta 2019

Rakastu Italiaan Siljalla 1.4. - 31.5.2019

Sain Silja Linelta kutsun pressi/bloggaajatilaisuuteen tutustumaan kevään Italia-teeman ruokatarjontaan.


Silja Resort loves Italy -teemaa vietetään Silja Serenadella ja Silja Symphonylla 1.4. - 31.5.2019. Italia näkyy, maistuu ja kuuluu myös Helsinki - Tallinna -reitillä liikennöivällä Europalla.Silja Symphonyn ja Silja Serenaden keittiötiimien kanssa yhteistyötä oli tekemässä Italialaista ruokaa rakastava toimittaja ja tv-juontaja Ella Kanninen.
Ensimmäiseksi pääsimme maistelemaan antipastoja, jotka Ella Kanninen on yhdessä Silja Serenaden keittiötiimin kanssa suunnitellut.


Antipastojen joukosta löytyy mm. latva-artisokkaa, Buffalo-mozzarellaa ja aurinkokuivattua tomaattia (alarivissä vasemmalla) ja kikhernemuhennosta ja crostini kananmaksapateella (alarivissä keskellä).


Nonna Teresan marinoidut silakat ovat marinoitu Ellan anopin reseptin mukaan valmistetulla raikkaalla sitruunamarinadilla.


Italialainen munakas eli Frittatina.


Kolme erilaista pecorino-juuston palaa tarjotaan sipulimarmeladin ja paprika-chilimarmeladin kera.
Antipasto-menusta voi lukea Ellan mielenkiintoiset tarinat kustakin annoksesta. Oikein maistuvia antipastoja italialaisten viinien kanssa nautittavaksi.


Silja Resort love Italy ei ole pelkästään hyvää ruokaa, sillä myös viihdetarjonnassa on Italia mukana. Voit tutustua etukäteen Silja Serenaden ja Silja Symphonyn risteilyohjelmiin.Silja Symphonyn promenadella ja ravintoloissa matkustajia viihdyttää italialainen lauluryhmä Trio Coma ja Silja Serenadella Trio Mama.Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Starlight yökerhossa nähdään Italian vibes show. Menomatkalla Helsingistä Tukholmaan From Italy with Love -pääesityksessä luodaan romanttinen rakkaustarina, nykypäivän Romeon & Julian malliin. Kahden italialaisen laulajan sekä tanssijoiden avulla käydään mm. Venetsialaisissa karnevaaleissa sekä italialaisissa häissä. Tukholmasta Helsinkiin esitettävässä Cinema Paradisio -pääshowssa sukelletaan elokuvamaailmaan, jossa italialaiset macho-miehet sekä kauniit diiva-naiset pyörivät gangsterimaailmassa.Laivan myymlöistä löytyy myös italialaisia merkkituotteita.


Ensimmäinen Tavolàta -ravintola Itämerellä avattiin Silja Serenadella helmikuussa 2014. Nyt Tavolàta löytyy kaikilta Silja Linen laivoilta ja Tallinkin Europalta.


Silja Symphonyn keittiötiimin suunnittelemassa ravintola Tavolàtan uudistuneessa menussa on aitoja italialaisia makuja pohjoismaisella vivahteella. Keittiömestari Katja Eriksson ja Ella Kanninen kertoivat meille menun annoksista.Tavolàtan uudelta listalta Ella Kanninen valitsi omat suosikkinsa, jotka kuvastavat hänen Italiaansa. Lisäksi Ella on suosikkimenussaan kertonut omia tarinoitaan valitsemistaan ruuista, mikä ainakin omasta mielestäni oli mukava lisä ruokalistaa lukiessa.


Keittiömestarin iso antipastilajitelman sisältö saattaa vaihdella, mutta erilaisia leikkeleitä löytyy oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.


Meillä tarjolla oli myös tomaatti-mozzarellasalaattia, joiden tomaatit olivat erityisen maukkaita ja värejä oli keltaisesta tumman punaiseen.


Minttu oli erinomainen kaveri paahdetulle kesäkurpitsalle. Kanntattaa testata minttua myös paahdetun munakoison kanssa.


Marinoidut katkaravut olivat oikein maistuvia.


Ja kaikkea piti ehdottomasti maistaa, erinomaisesti valittu lajitelma.

Villisian lihasta valmistetut lihapullat ja pasta oli oiva makupari. Villisikapyörykkä oli sopivasti maustettua, positiivinen yllätys - itse en varmaan listalta olisi ensimmäiseksi tätä annosta matkalla valinnut.


Paistettu meriahven tuodaan pöytään kokonaisena, näin kalassa säilyy maku ja mehevyys paremmin kuin fileessä. Ja yllättävän helposti kalan sai lautaselle nostettua ilman isompia ruotoja. Minulle, joka olen henkisesti oliiveille allerginen, maistui oikein hyvin kalan kanssa tarjottu oliivigremolata. Ulkonäöstä huolimatta kannattaa testata meriahventa, jos Tavolátassa risteilyn aikana on ruokailemassa.Ja jälkkärinä tiramisua, mikä Tavolàtassa on ollut erinomaista aina vuodesta 2014 lähtien.


Silja Resort loves Italy -teemasta voit lukea lisää Silja Linen nettisivuilta.Kiitokset Silja Linelle mukavasta lounaasta laivalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti