maanantai 29. maaliskuuta 2021

Karanteenivapaalla ostosristeilyllä 27.3.2021

Ennen mahdollisten liikkumisrajoitusten alkamista oli käytävä ostoksilla karanteenivapaalla ostosristeilyllä Megastarilla. 

Ostoksilla kävin kaverin kanssa, joka saapui laivaan autolähtöselvityksen kautta ja minä terminaalin kautta.




Hiljaista ja väljää oli sisällä terminaalissa ja lähtöselvityksen automaatilla sai tehdä ihan kaikessa rauhassa. Turvavälit oli helpompi pitää kuin lähikaupassa työpäivän jälkeen.




Myös terminaalin yläkerrassa oli väljää, äkkiä laskettuna isossa hallissa oli noin kolmekymmentä matkalle lähtijää.





Laivaannousu sujui myös sujuvasti, ilman tungosta ja ruuhkaa.


Laivalla kasvomaskin käyttö on pakollista.  Kasvomaskin saa poistaa ainoastaan ruokailun ja juomisen ajaksi, sekä niissä tiloissa, joissa ei ole muita matkustajia. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää matkustajan omassa hytissä. Alle 12-vuotiaiden lapsien ei myöskään tarvitse käyttää kasvomaskia, eikä henkilöiden, jotka eivät terveydellisistä syistä tai muusta erityistarpeesta johtuen voi käyttää maskia.



Turvavälejä matkustajiin ja henkilökuntaan on myös pyrittävä pitämään ja näillä matkustajamäärillä se ei ole mikään ongelma.





Keula kohti Tallinnaa. Tämän vuoden puolella en vielä Tallinnaan suuntautuvalla risteilyllä ollut käynytkään. 




Palveluita laivalla oli supistettu ja ravintoloista kiinni olivat Burger King ja The Chef’s Kitchen.


Aulan Lobby Shop oli myös suljettuna. 


Muuten laivan palvelut toimivat normaalisti.








Myös kaupassa oli väljää ja ostokset sai tehtyä turvallisesti turvavälit huomioiden. Mukavampaa, väljempää ja turvallisempaa täällä oli ostoksia tehdä kuin Prismassa tai Citymarketissa.




Ostoksetkin sai autotallissa olevaan autoon kätevästi. Autotallissa oli autoja puolet siitä mitä sinne mahtuisi.





Käsidesiä oli saatavilla useista eri paikoista, kasvomaskin käytöstä ja turvaväleistä muistuteltiin opasteilla ja kuulutuksilla.



Paljassaaressa liikenteen käynnistymistä odottivat Romatika, Isabelle ja Victoria I.



Tallinnan satamassa parempia aikoja odottelivat Silja Europa ja Baltic Queen.





Paluumatka Helsinkiin alkoi lounaalla Fast Lanessa. Nyt muutaman matkan tämän vuoden puolella tehneenä, sitä kaipaisi jo kunnon ruokaa laivalla. Kun ainoat vaihtoehdot ruokailulle ovat Buffet tai Fast Lane, ei laivalle viitsi pelkästään ruoan vuoksi lähteä. Mielummin sitä maksaisi ruoastakin hieman enemmän, jos laadukkaammat annokset saisi pöytiin tarjoiltuna ravintolassa. 





Paluumatka Helsinkiin sujui leppoisasti. Kuulutuksilla muistuteltiin Tallinnasta laivaan nousseita negatiivisesta koronatestituloksesta ja terveystietolomakkeen täytöstä. Risteilymatkustajia tämä ei koskenut, koska matkalla ei laivalta poistuttu maihin.





Ulosajo laivasta sujui nopeasti ja sujuvasti, mutta siihen se sujuvuus sitten päättyi. Ensimmäisessä teltassa Tullin henkilökunta tarkisti passit ja kyseli mistä tultiin, jonka jälkeen jonotettiin toiseen telttaan.



Toisessa teltassa kyseltiin jälleen millaisella matkalla olimme ja laivalippuja näyttämällä ei tarvinnut terveystietolomakkeita täytellä eikä koronatestiin mennä. Tämän jälkeen Rajavartiolaitos tarkisti vielä passit ja teltasta pääsi ajamaan pihalle. Laivalta ja satama-alueelta ulosajo kesti noin 40 minuuttia.


Moni voi olla sitä mieltä tällä hetkellä, että nyt ei ole oikea aika matkustaa. Omien kokemusten mukaan laivat kulkevat Turusta Ahvenmaalle ja Tukholmaan sekä Helsingistä Tallinnaan todella vähäisillä makustajamäärillä. Väkeä ja ruuhkaa on vähemmän kuin isossa ruokakaupassa ja turvavälit on huomattavasti helpompi pitää. Laivalla on myös käytettävä maskia, mikä ruokakaupoissa ja ostoskeskuksissa on vain "vahva suositus". Turvavälit, kasvomaski, käsienpesu ja käsidesi ovat osa vastuullista matkustamista ja tietenkin myös se että matkustetaan vain terveenä! #matkustavastuullisesti



1 kommentti:

  1. Hyviä pointteja sulla ruokailusta ja siitä onko oikea aika matkustaa. Sanoisin että oman järjen käyttö on sallittua koronan keskelläkin ja kun pitää turvavälit ja pitää maskia niin kaikki menee hyvin. BP:lläkin oli viikonloppuna vaan fastlane ja buffa auki. Toki kaipaisi itsekin jo sitä laadukkaampaa ja hintavampaa syömistä. Merimatkat kerran kuussa näin korona aikana on pitänyt minut järjissäni joten laivalle vaan laivaharrastajat ja kun pidetään ne välimatkat muihin ja pidetään maskia niin kaikki menee hyvin.

    VastaaPoista