maanantai 20. maaliskuuta 2017

Päivä Tukholmassa risteilyllä m/s Silja Serenadella 17.3. - 19.3.2017Lähdimme koko perhe rentoutumaan ja risteilemään Silja Serenadella Commodore-luokassa.Tällä kertaa jätimme auton parkkiin Ehrenströmintien varteen, missä pysäköinnille tuli hintaa 4,50 euroa.


Lähtöselvityksen jälkeen ehdimme odotella vain muutaman minuutin ennen kuin pääsimme siirtymään laivaan.
Ilman mitään erityistoiveita hytin suhteen, osui meille tällä kertaa toinen, se parempi, keulassa sijaitsevista Commodore-hyteistä.
Tässä hytissä on muutaman kerran tullut aiemminkin matkustettua.Hyttiin asettautumisen jälkeen lähdimme loungeen varaamaan saunan illaksi, tekemään pöytävarausta seuraavalle päivälle ja haukkaamaan hieman välipalaa ja virvokkeita.


Ennen laivan lähtöä kävin Onnin kanssa hieman tutkimassa mitä kaikke kivaa laivalta löytyy. Moonlight Promenadella on pienen pojan hyvä juoksennella kaikessa rauhassa.

Myös Atlantiksessa kävimme piipahtamassa.
Laivan lähtöä satamasta oli mukava seurata oman hytin ikkunasyvennyksestä.


Kustaanmiekan salmessa.Merellä aurinko paistoi komeasti.
Koska viimeisimmästä matkasta ei kovin montaa viikkoa ollut kulunut, meni myymälöissä kierteleminen lähinnä katselemisen puolelle ostamisen sijasta.Nälkähän sitä tuli kauppoja kierrellessä ja ruokaa löytyi nopeasti Fast Lanesta.


Lapsille hodarit ranskalaisten kera.Ja meille aikuisille grillattua kanaa ja härkäwokkia. Hyvää ruokaa nopeasti ja vielä ystävällisen palvelun kera.Syönnin jälkeen oli aikaa katsella promenaden lavalla alkanutta esitystä.Pian olikin jo Harri Hylkeen discon vuoro Atlantiksessa. Mukava kun Harri ja Muumi ovat vaihtaneet discovuorojaan ja Harrin kanssa pääsee tanssimaan jo menomatkalla.Discon jälkeen saunaan ja siitä sitten hyttiin jatkamaan rentoa illanviettoa.Aikaisin aamulla Onni oli sitä mieltä että nukkumiset on nukuttu. Hetken sai katsella ikkunasyvennyksesä merimaisemia ennen aamiaisen alkamista.Aamiaiselle suuntasimme Tavolàtaan. Tavolátan aamiainen ei petä koskaan, noutopöydät täynnä herkkuja moneen makuun ja kahvit ja teet tarjoillaan pöytään.Merimaisemia piti päästä katselemaan aamiaisen jälkeen.

Aamulla kun aikaisin herää niin ehtii vielä myymälöissä rauhassa kierrellä.
Aamu saaristossa oli aurinkoinen ja fiiliksetsen myötä jo keväässä.


Tukholma lähenee.


Baltic Queen saapumassa Tukholmaan.


Tällä kertaa emme Tukholman keskustaan lähteneet, vaan päätimme viettää rennon laivapäivän.
Päivä sujui mukavasti hytissä rentoutuen...
Siljalandissakin oli mukavan rauhallista koko aamupäivän.
Ihan koko päivää emme laivalla viettäneet, vaan lähdimme käymään pienellä kävelyllä Värtanin Icassa.

Kävelylenkillä tuli otettua muutama kuva Silja Serenadesta ja Baltic Queenista.Laivalle saavuttuamme olikin jo loungessa tarjoilu alkanut ja kyllähän sitä jo välipala maistui.


Harri Hylje!
Ruokailemassa kävimme Grande Buffetin ensimmäisessä kattauksessa. Oli taas päässyt unohtumaan millainen hulabaloo buffetissa on.Ruokailun jälkeen ilta meni leppoisasti kaupoissa kierrellen...


...ja loungessa iltapalaa nauttien. Kovin pitkään emme taaskaan valvoneet, kun aamulla oli odotettavissa aikainen herätys.


Aamulla promenadella oli vielä hiljaista.
Aamiaisella kävimme Bon Vivantissa.
Vaikka aikaisemmilla risteilyillä en ole Bon Vivantin nykyisestä aamiaisen tarjoilutavasta tykännyt, muutti tämä kerta mielipiteeni. Aamiaislautaselta löytyi kaikkea tarvittavaa, lisää sai tilattua ja erikoistoiveet otettiin huomioon. Palvelu oli sujuvaa ja annoksia tuli pöytään sopivaan tahtiin.


Sain edellisenä iltana kutsun konehuonevierailulle. Tuulia kiinnosti kovasti lähteä mukaan, joten aamiaisen jälkeen suuntasimme konehuoneen ovelle, missä meidät otettiin vastaan.


Hieman jännittynyt ilme, kun koneet takana kovaäänisesti kävivät.Edellisen telakoinnin aikana rakennettiin konehuoneeseen biojätteen keräystankki.

Konehuoneessa on käynnissä maalaustyöt. Osa tiloista oli jo ehditty maalata ja kun vertaa vanhoihin konehuoneessa otettuihin kuviin on muutos huomattava.
Silja Serenadella on otettu jo vuosia säännöllisesti näytteitä Itämerestä Suomen ympäristökeskuselle. Lähiaikoina näytteidenottoa laajennettaan ja sitä varten asennetaan uusia laitteita.Nyt ei enää niin paljon jännitä, kun on saanut paljon uutta tietoa "laivan sydämmen" toiminnasta.


Yksi pääkoneista on saamassa suuremman huollon ja uudet osat olivat jo odottamassa asennusta.


Lopuksi kävimme vielä tutustumassa yhteen laivan paloasemista.


Ennen Kustaanmiekkaan saapumista olimme jo takaisin hytissä.


Onnin kanssa kävin vielä pikaisesti Tax Freessä ennen satamaan saapumista.


Pian olikin jo kylki kiinni laiturissa ja taas yksi mukava risteily Silja Serenadella takana päin. Kiitokset Silja Serenaden mukavalle miehistölle hyvin sujuneesta matkasta ja erityiskiitokset Commodore Loungen emännille ja Jarille konehuoneeseen


p.s. Oletko joskus tuskaillut terminaalin liukuportaissa tai hissijonossa? Tiesitkö, että myös 5. kannen perästä pääsee ulos? Tätä reittiä käyttämällä pääsee suoraan terminaalin johtavaan putkeen, ilman liukuportaisiin tai hissiin jonottamista - kätevä oikoreitti ainakin lastenrattaiden tai suurten matkatavaroiden kanssa matkustaville.


4 kommenttia:

 1. Miksi tuo pysäköinti on noin halpaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kadunvarressa pysäköinti on maksullista arkisin klo 9 - 17 hintaan 2 euroa / tunti. Viereisellä pysäköintialueella pysäköinti on maksullista arkisin klo 9 - 21 hintaan 2 euroa tunti.

   Poista
 2. Moi,mitä eroa on noilla keula commodoreilla serenadella? Onko molemmissa kuitenkin väliverho siinä olkkarin ja makkarin välissä? Entä onnistuuko helposti vaihto Bon vivantin aamiaisen vaihto erikoisaamiaiseen? Kahden lapsen kanssa ollaan menossa eka kertaa commodoreen, joten hieman mietityttää toi Bon vivantin aamupala.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, keulahytit on muuten samanlaiset paitsi 11324 hytissä on kylpyamme ja 11322 hytissä ei ole. Verho löytyy myös. Aamiaispaikan voi itse valita, ei ole pakko mennä Bon Vivantiin. Jos lapset on pieniä, eivätkä esim. malta istua aamiaisella, niin suosittelen Tavolàtan erikoisaamiaista. Mainitsevat Tavolàtan ovella että aamiainen on Bon Vivantissa ja kysyvät vielä haluaako varmasti käyttää kupongin Tavolàtassa. Siihen kun vastaa että kyllä, niin mitään ongelmaa ei ole :) Jos lapset taas ovat isompia ja jaksavat istua ja odottaa annoksiaan, niin kannattaa käydä Bon Vivantin aamiainen testaamassa ainakin toiseen suuntaan.

   Poista