keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Baltic Sea Tour 2018 - osa 1 (Silja Europalla Tallinnaan ja bussilla Riikaan)Lähdin tyttäreni kanssa kiertämään Tallinkin kaikki matkustajaliikenteen reitit (pl. Silja Line). Ja kun vuosi sitten testasimme Riika - Tukholma -reitillä Isabellen ja Tukholma - Tallinna -reitillä Victoria I:n oli nyt aika testata Romantika ja Baltic Queen. Hauska yhteensattuma oli että jokainen laiva millä matkustimme liikennöi tai on liikennöinyt Helsinki - Tallinna -reitillä. Matka toteutettiin yhteystyössä Tallinkin kanssa.
Tänäkin vuonna ensimäisen etapin Helsingistä Tallinnaan matkustimme Silja Europan kyydissä. Silja Europalle myydään pääasiassa 22 tunnin huviristeilyjä, mutta voi laivalla matkustaa molempiin suuntiin reittimatkoilla. Reittimatkaan Helsingistä voi yhdistää yöpymisen laivalla, mikä on hyvä vaihtoehto kun täytyy jatkaa matkaa Tallinnasta aamulla.


Europa, Tallink Europa, Silja Europa... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kun tarkasti katsoo, niin laivan keulasta voi lukea laivan alkuperäisen nimen. Laivan sisältä löytyy vielä opasteista (lähinnä "no smoking" -kyltit") Silja Linen vanha hylje-logo ja kaupoissa on myynnissä Tallinkin logotuotteiden ohella myös Silja Linen logotuotteita.


Muumin virallisena laivayhtiönä on Silja Europalla on ainoana Tallinkin laivana Muumi-logo maalattuna ja sekin on peräisin Silja Linen ajoilta. Muilla Tallinkin laivoilla lapsia viihdyttää Keksijäkylän Lotte ja Tallinkin laivojen leikkihuoneet ovat nimetty Loten mukaan Lottemaaksi, myös Silja Europalla.

Meille oli varattuna A-luokan hytti, mikä sijaitsi 9. kannella. Viimeisimmässä telakoinnissa Silja Europan kaikki hytit saivat uuden ilmeen.
Aurinkoinen sää Helsingissä antoi hyvän startin matkalla ja aurinkoa riitti koko reissun ajan.


Auringosta emme kannella kauan ehtineet nauttia, sillä oli illallinen oli alkamassa Grill House ravintolassa.Alkuruoaksi valitsin mieleisiä herkkuja alkuruokapöydästä.


Tuuli tilasi lasten listalta Pikku Myyn vihannekset, joihon kuului vihanneksia, nachot ja dippikastike.


Pääruoaksi tilasin porsaan lehtipihviä, bearnaisekastikkeen, ranskalaisten ja ratatouillen kera.


Tuuli puolestaan tilasi Muumipeikon grillipihvin.Jälkiruoaksi molemmat valitsimme jäätelöä ja mansikoita, joista ylemmässä kuvasssa on annos lasten listalta.

Ruoka oli erinomaista ja palvelu myös, vaikka ravintola oli melkein täynnä.


Ruokailun jälkeen piti hetken huilata hytissä.


Laivan myymälöissä tuli kierreltyä ja hieman ostoksia tehtyä. Paljon ei viitsinyt ostaa, kun kaikki ostokset piti kantaa koko reissun ajan mukana laivalta toiselle.


Muissa ravintoloissa oli jo sen verran kova meno, että katsoimme parhaaksi nousta hissillä ylös kokousosastolle. Mahaankin oli tullut jo sen verran tilaa, että jäätelö ja virvokkeet maistuivat kokousosaston rauhallisessa baarissa.
Auringonlasku merellä on vaan aina niin kaunista katseltavaa.

Tallinna näkyi jo horistontissa.

Tuulin mielestä Tallinkin/Silja Linen laivojen parhain saunaosasto on Silja Europalla. Ja siellähän me kävimme ennen nukkumaan menoa rentoutumassa.Aamulla ensimmäisenä kävin aurinkokannella kuvaamassa Megastarin lähdön Tallinnasta.Megastar.


Kävimme Grill Housessa nauttimassa runsaan erikoisaamiaisen.


Silja Europan aulassa oli esillä kuvat jokaisesta satamasta missä laivaan reissun aikana nousemme.

Pikkuhiljaa oli aika poistua laivasta ja koska meillä aikaa oli niin päätimme kävellä linja-autoasemalle. Kiitokset Silja Europan miehistölle tästä etapista!
Tallinnan linja-autoasemalta matkamme jatkui Lux Expressin kyydissä kohti Riikaa.

Neljä ja puolituntia kestävä bussimatka sujui mukavasti Buspad-näyttöjen avulla. Netti toimi koko matkan ajan ja eväät maistui musiikkia kuunnellessa. Lux Expressillä on useita pävittäisiä Tallinnan ja Riian välillä ja hinnatkaan eivät päätä huimaa.
Perillä Riiassa oli lähemmäksi 30 astetta lämmintä ja ennen terminaalille kävelyä kävimme pikaisesti pyörähtämässä muutamassa kaupassa ja lopuksi vielä jätskiostoksilla.Kesällä Riika on oikein mukava kaupunki. Tällä kertaa vaan aikautaulu oli tiukka ja kaupunkiaika jäi vähäiseksi. No kesäkuussa lähdetään Silja Europalla Helsingistä Riikaan, niin on kauemmin aikaa olla kaupungilla. Tallinkilla on myös hotelli Riiassa, jota pitää joku kerta testata.

MSC Ochestra oli samaan aikaan satamassa Romantikan kanssa ja kokoero oli huomattava.
Lähtöselvityksen jälkeen pääsimme siirtymään suoraan laivaan. Toisen laivamatkan teimme siis Romantikalla Riiasta Tukholmaan ja siitä voit lukea sitten seuraavasta postauksesta.
- Baltic Sea Tour 2018 - osa 2 (Romantikalla Tukholmaan)
- Baltic Sea Tour 2018 - osa 3 (Baltic Queenilla Tallinnaan ja Megastarilla Helsinkiin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti