keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Lasten Festarit m/s Baltic Princessillä 20.5. - 21.5.2018

Saimme kutsun Silja Linelta lähteä risteilemään muutaman muun lapsiperhebloggaajan kanssa uudistetulle m/s Baltic Princessille. Laivan uudistuksia olinkin jo käynyt katsomassa aiemmin ja vaimoni kanssa olemme testanneet ilman lapsia, joten tällä kertaa matkaan lähdettiin koko perhe.


Yleensä lähdemme risteilylle Helsingistä ja Turusta olemme lähinnä tehneet reittimatkat auton kanssa Ruotsiin, joten Siljan Turun laivat ovat myös lapsillemme tuttuja.


Aikataulullisista syistä emme osallistuneet Silja Linen järjestämään bussikuljetukseen Helsingistä, vaan tulimme omia aikoja omalla autolla, mille löytyi näppärästi pysäköintipaikka aivan terminaalin vierestä. Turun satamassa risteilypysäköinti maksaa 12 euroa.Muita bloggaajia ja Silja Linen edustajia odotellessa oli hyvää aikaa piirrellä liitutauluun mm. autoja.Väenpaljoudesta huolimatta laivaannousu sujui sujuvasti.
Hyttikin oli sopivasti 5. kannella, aivan sisäänkäynnin vieressä.


Telakoinnin aikana hytissä oli uusittu tekstiilejä ja löytyipä vessasta hieno suihkuverhokin.Illallisella kävimme uudistetussa Grande Buffet -ravintolassa.


Baltic Princessillä oli otettu jo kesäbuffet-valikoima käyttöön, ensimmäisenä Tallink Siljan laivoista. Ja täytyy sanoa, että hyviä ruokia listalta löytyi.Oletusarvona oli, että ruokailuhetki on nopeasti ohi. Lapset kuitenkin yllättivät ja viihtyivät ravintolassa yllättävän kauan.


Ruokailun jälkeen kävimme vielä Siljalandissa, missä menoa tuntui riittävän.
Onnin käydessä nukkumaan, valvoin vielä Tuulin kanssa jonkun tovin.Aamulla heräiltiin samoihin aikoihin, kun laiva saapui Tukholmaan.Illalla kaupasta ostetut ja televisiossa näkyvät Muumit viihyttivät Onnia sillä välin kun me muut heräilimme ja valmistauduimme aamiaiselle.Ennen aamiaista kävimme kuitenkin kannella haukkaamassa raitista ilmaa...
...ja samalla katselimme lähtöä Tukholmasta.


Aamiaista meille oli tarjolla Grill House -ravintolassa. Runsaan aamiaisen jälkeen sitä jaksoi koko aamupäivän.Aamiaisen jälkeen muu perhe suuntasi Siljalandiin ja minä kannelle kuvaamaan vastaantulevia laivoja.Sääkin on oli suotuisa valokuvaamiselle.


Ensimmäisenä vastaan tuli m/s Silja Symphony.


Silja Linen Helsingin linjan laiva ja m/s Baltic Princess kohtaavat n. klo 8.00 - 8.10 Ruotsin aikaa. Tukholmasta päin tultaessa ennen Oxdjupetia.Matkaseuralaisia.Oxjupet ja Rindön saari.

Tallinkin m/s Victoria I tuli vastaan  n. klo 8.30 Ruotsin aikaa.


Ja heti perään Sandhamnin väylältä kuvattavaksi saapui m/s Isabelle.m/s Isabelle kohdattiin n. klo 8.35 Ruotsin aikaa.
Laivakuvaamisen jälkeen kävimme kokousosastolla kuuntelemassa mitä kaikkea ohjelmaa kesällä lapsiperheille m/s Baltic Princessillä on. Summer Centerit avautuvat 10.6.2018, sitä ennen on Lomatube -risteily (5.6.2018). Lasten Festareita vietetään kesällä tiistaisin. Lisäksi ohjelmissa/kilpailuissa on otettu huomioon eri ikäiset lapset. Ja tietenkin laivalla on mukana myös Muumi ja Pikku Myy sekä Harri Hylje.


Tästä matkasta muistoksi lapset saivat nallet.


Hieman shoppailua Gifts & Toys -myymälässä, ennen Onnin päiväunia.


Sillä välin kun Onni nukkui päiväunia, lähdin Tuulin kanssa käymään uimassa ja saunomassa.

Allasosastolla saimme aluksi olla aivan kahdestaan, mutta pian väkeä tuli enemmän


Päiväunien jälkeen oli aika lähteä lounaalle.


Lounaalla kävimme Grill House -ravintolassa.


Grill Housen alkuruokapöydän tarjontaa.
Jälkiruokapöydän antimia.
Lapsille oli katettuna oma noutopöytä.

Ruokailua enemmän Onnia kiinnosti leikit uudella autolla, paitsi kun kyse oli jälkiruoasta.


Koska aamiainen oli niin täyttävä, jätimme alkuruokapöydän väliin ja tilasimme pihvit listalta.Jälkiruoalle kuitenkin oli tilaa.

Lounaan jälkeen kokkailut jatkuivat Siljalandissa...ja muut leikit myös.


Aurinkokannellakin piti piipahtaa ennen risteilyn kohokohtaa, eli Hevisauruksen ensiintymistä.


Lasten drinkkilista Starlight Palacessa.Hevisauruksen keikkaa varten piti mennä jo hyvissä ajoin varaaman paikat. Ja hyvät paikat saimmekin yläkerran lasikaiteen vierestä.Onni fanitti kovasti Hevisaurusta.
Parasta kuitenkin oli, kun lavalle saapui Harri Hylje.Harri Hylje & Hevisaurus.

Hevisauruksen keikka kesti tunnin verran ja reippaasti jaksoi Onni koko keikan ajan seurata. Myöhemmin vielä käytiin moikkaamassa fanitapaamisessa ja hakemassa nimmarit.Keikan jälkeen pelikoneet vetivät puoleensa.Viime hetken ostokset laivan myymälöistä.

Omaan tahtiin sai vielä käydä testaamassa Fast Lanen tarjontaa.


Loppumatka menikin mukavasti aurinkokannella.

Tämän reissun jälkeen kymmenenvuotiaalla Tuulilla on takana yhteensä 118 laivamatkaa, joista on 71 on reittimatkoja ja 47 risteilyjä. Vajaa kolmevuotias (2v ja 8 kk) Onni on puolestaan tehnyt 37 laivamatkaa, joista 19 on reittimatkoja ja 18 risteilyjä.
Pian olimmekin jo perillä ja oli aika poistua laivasta ja lähteä kotia kohden.


Kiitokset Tallink Silja Oy:lle matkajärjestelyistä ja Baltic Princessin miehistölle mukavasta matkasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti