torstai 16. toukokuuta 2019

Tallink 30 -menua testaamassa Megastarilla 14.5.2019Tallinkin perustamisesta tuli 12.5.2019 kuluneeksi 30 vuotta. Synttäreitä juhlistetaan kaikilla Tallinkin laivoilla.


Lähdimme pienellä porukalla tiistaina 14.5.2019 m/s Megastarin ostosristeilylle testaamaan Tallink 30 -menua. Matkalla mukana oli Valkeat Laivat ja Tallinna Tutuksi -sivujen ylläpitäjät ja Facebookissa järjestetyn Tallink 30 -kilpailun voittaja Anders ja hänen vaimonsa. Lisäksi matkassa mukana oli Kships -blogin Kalle, BerryCruisen Marja sekä tietysti Tallink Siljalta Marika.

Menun maistelu oli varattu paluumatkalle, joten menomatkalla oli hyvää aikaa tutustua Business Loungen tarjontaan ja käydä ostoksilla laivan myymälässä.


Laivan saavuttua Tallinnaan pääsimme tapaamaan kapteenia komentosillalle.

Komentosillalla vallitsee aina niin rauhallinen tunnelma ja näköalat ovat komeat.Komentosiltavierailun jälkeen olikin aika siirtyä pari kantta alemmaksi Chef`s Kitchen -ravintolaan testaamaan miltä Tallink 30 -menu maistuu.

Kolmen ruokalajin Tallink 30 -menu on tarjolla m/s Megastarin The Chef´s Kitchen -ravintolassa 11.9.2019 saakka.


Tallink 30 -menun on suunnitellut Anti Lepik tiimeineen. Kolmen ruokalajin menu on tarjolla vain m/s Megastarilla. Menu maksaa 53 euroa ja kaikki annokset ovat ostettavissa myös yksittäin.


Mikä sen parempi aloittaa juhlamenu kuin lasillisella laivan shampanjaa.


Alkuruokana oli kylmäsavustettua ankanrintaa, joka tarjoiltiin valkoisen parsan, keltuaisconfitin, kirjolohen mädin sekä yrttien kera. Ankka maistui oikein hyvälle roséviinin kera.


Pääruokana oli voissa paistettua kuhaa herakastikkeen, tilliöljyn, perunanmoussen ja pikkelöidyn fenkolin kera. Maukas annos, erityisesti fenkoli antoi kivan lisän annokseen.


Jälkiruokana jäätelöä raparperin ja hasselpähkinän kera. Erinomaisia makuyhdistelmiä kaikissa menun ruokalajeissa. Kannattaa käydä testaamassa jos m/s Megastarin kyydillä Tallinnaan tai Helsinkiin on matkalla.


Jos puolestaan olet matkalla Tallinnasta Tukholmaan tai Tukholmasta Tallinnaan m/s Victoria I:llä tai m/s Baltic Queenilla on molempien laivojen Gourmet -ravintoloissa tarjolla 11.9.2019 asti viiden ruokalajin Tallink 30 -menu. Menu on muuten sama kuin m/s Megastarilla tarjolla oleva, mutta lisänä pääsee maistelemaan haudutettuja ostereita ja yrteillä maustettua naudan poskea. Viiden ruokalajin menu viineineen maksaa 118 euroa ja Club One -kortilla sen saa 109 eurolla.Tallinkin synttäreiden kunniaksi laivan myymälöistä löytyi jo valikoima Tallink 30 -juhlatuotteita. Virolaisen Purste-pienpanimon oluita löytyy kolme erilaista. Läänemere rapsoodia (NEIPA, 4,7 %), Laine Murdja (Pale ale, 5,5 %) sekä Metsik Meri (Mandarin amber lager, 6,5 %). m/s Megastarin Traveller Superstoressa pullo olutta maksoi 3,50 euroa.Uudet laivan shamppanjat ja viinit ovat saaneet myös Tallink 30 -logot juhlavuoden kunniaksi.


Erikoiserä Larsenin konjakkia oli myös pullotettu samantyyppiseen pulloon kuin Silja Linen täyttäessä 60-vuotta. Pullot ovat numeroituja ja niitä on valmisettu rajoitettu erä. Pullolla oli hintaa 350 euroa. Näiden lisäksi myynnissä oli myös mm. pelikortteja, suklaata, magneetteja, giniä, Vana Tallinn -likööriä Tallink 30-logolla.


Nopeasti meni viisi tuntia mukavassa seurassa. Kiitokset kaikille matkassa mukana olleille ja tietysti Tallink Siljalle matkan ja ohjeman järjestämisestä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti