torstai 2. joulukuuta 2021

Joulukalenterin 2. luukku - Lego-laiva

Joulukalenterin 2. luukku

Legot ovat suosittuja vuodesta toiseen ja tänäkin jouluna niitä löytyy useammasta joulupaketista.

Lego-laiva

1970-luvulla ilmestyi Silja Linen laivoista ensimmäiset Lego-mallit. Nuo ensimmäiset mallit onnistuu rakentamaan vielä tänäkin päivänä, kun käy katsomassa mitä palikoita laivaan tarvitsee, lataa ohjeet, tekee tilauksen palikoista Legon nettisivuilla ja lopuksi tilaa tarrat laivoihin.

Finnjet Lego

Myös Finnjetin mallin onnistuu rakentamaan samalla tavalla. Laivassa käytetyiden palikoiden listaus lötyy täältä, ohjeet täältä ja tilauksen voi tehdä Legon sivuilta ja lopuksi vielä tarrat.

Lego Serenade

Lego-laivat, missä on käytetty paloja, mihin ikkunat on painettu ovat haastavampia rakennettavia, jos ei ikkunapalikoita löydy. Ohjeet ja tarrat löytyy jokaiseen malliin ja ikkunapaloja voi löytyää suomalaisen PiiPoon nettikaupasta.

Cobi Silja

Puolalaisen Cobin valmistamaa mallia Silja Serenadesta on myynnissä Tallink Siljan laivoilla ja Tallink verkkokaupassa. Cobin palikat ovat yhteensopivia Lego-palikoiden kanssa ja mallista saakin tehtyä Silja Symphonyn vaihtamalla aurinkokannen vihreät palat sinisiksi.

Lego Silja Serenade

Legoissa on myös se hyvä puoli, että jos on tarpeeksi luovuutta ja innostusta voi niistä rakentaa ihan mitä vaan. Itse aloitin pari vuotta sitten kokeilemaan onnistuisko niistä rakentaa hieman isompi Silja Serenade.

Lego Silja Serenade

Lego Silja Serenade

Reilu vuosi siinä kaiken muun ohella meni ja laiva tuli valmiiksi.

Lego Silja Serenade

Lego Silja Serenade

Lego Silja Serenade

Lego Silja Serenade

Aikaisemmasta blogipostauksesta löytyy lisää kuvia ja kokemuksia laivan rakentamisesta.

Joulukalenterin arvonta

Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, onko sinulla joskus ollut joku laivalla myytävä legolaiva? Kommentoi viimeistään 2.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla. 

2 kommenttia: