lauantai 11. joulukuuta 2021

Joulukalenterin 11. luukku - Ideasta nettisivuiksi

Joulukalenterin 11. luukku

Kuten jo eilisessä postauksessa kerroin miten kiinnostukseni Siljan laivoihin alkoi, niin tänään kerron enemmän miten tästä kaikesta sai alkunsa Valkeat Laivat -nettisivut.

Valkeat Laivat

Keräilin vuosien varrella kaikkea Silja Lineen liittyvää, kuten vanhoja aikatauluja, esitteitä, laivoihin liittyvää kirjallisuutta, vuosikertomuksia, kaikki ilmestyneet Merellä –lehdet, esitteitä, postikortteja, ruokalistoja, risteilyohjelmia, pinssejä, kyniä, tarroja, legolaivoja yms.  

Silja Linen Arkisto

Koska Siljan laivoista ei valmista laivalistaa löytynyt, aloitin kasaamaan sellaista itse. Laivaluettelon kasaamiseen sain apua Silja Oy Ab:ltä. Sieltä sain myös "luvan" perustaa nettisivut liittyen yhtiön laivoihin ja historiaan. Luvan kysyin, koska halusin käyttää sivuillani yhtiön vanhoja kuvia ja myös näiden käyttöön lupa myönnettiin. 

Valkeat Laivat

Alkuvuodesta 2003 avautui monivuotisen työn tulos: www.valkeatlaivat.cjb.net. kaikille laivoista kiinnostuneille. Ilmaiset kotisivu-palvelimet tekivät kotisivujen luomisesta helppoa, ainakin aluksi.  

Valkeat Laivat

Sivut laajenivat nopeasti yli käytössä olevan levytilan ja samoihin aikoihin käyttämäni kotisivutila tuli maksulliseksi. Oli mietittävä mitä sivujen kanssa tekisi. Sivut siirtyivät toiselle ilmaiselle palvelimelle, mutta jatkuvien ongelmien vuoksi oli haettava uusia ratkaisuja. Joulukuussa 2004 sivut muuttivat uudelle palvelimelle, osoitteeseen www.valkeatlaivat.net. 

Valkeat Laivat

Erinäisten syiden vuoksi sivut ovat olleet pari kertaa suljettuna, mutta monien päätösten jälkeen sivut päätyivät takaisin nettiin kaikkien saataville, sivujen päivitystahti vain harveni.

Valkeat Laivat

Sivuston ilme vuonna 2008.

Valkeat Laivat

Facebookin myötä alkoi sosiaalinen media olla kiinnostavampaa kuin perinteiset kotisivut ja bloggaaminen oli kovassa nosteessa. Nettisivujen ollessa tauolla otin askeleen kohti sosiaalista mediaa ja  avasin marraskuussa 2010 Facebookissa Valkeat Laivat -sivun.

Valkeat Laivat

Perinteiset sivut palasivat nettiin toukokuussa 2012.

Merellä @ Valkeat Laivat

Kesällä 2013 aloitin matkakertomusten julkaisemisen blogissa. Instagramissa sivut ovat olleet vuodsta 2014 lähtien.

Valkeat Laivat

Valkeat Laivat sivujen ilme vuonna 2016.

Koko Kesä Siljalla

Sosiaalinen media on mahdollistanut erilaiset yhteistyöprojektit Tallink Siljan kanssa ja olenkin päässyt testaamaan kaupallisessa yhteistyössä mitä ihmeellisiempia reittiyhdistelmiä, testaamaan eri konsepteja, ravintoloita sekä palveluita ja päivittänyt matkakuulumisia Silja Linen ja Tallinkin instagram-tilillä.

Valkeat Laivat

Usean vuoden ajan sivut elivät enemmän sosiaalisen median puolella, sen käytön helppouden vuoksi. Pitkäaikaisena haaveena oli saada pääsivu päivitettyä ajan tasalle ja tämän projektin sain syksyllä 2020 vihdoin ja viimein siihen vaiheeseen, että sivujen päivittämien on helppoa. Lisäksi uudet sivut ovat mobiilikäyttöön soveltuvat.

Valkeat Laivat

Samaan aikaan kun uudet sivut lanseerattiin vaihdettiin koko sivuston nimeksi #VALKEATLAIVAT, mikä pitää sisällänsä perinteiset, mutta uudistetut kotisivut, Facebook- ja Instagram -tilit, Merellä-blogin, YouTube-kanavan sekä verkkokaupan. 

Meritalo Turku

Yhteistyö Tallink Silja Oy:n kanssa on ollut monimuotoista ja pitkäjänteistä aina sisällöntuottamisesta kaupalliseen yhteistyöhön. Yhteistyö alkoi jo Silja Oy Ab:n aikaan ja ilman Espoon sekä Turun konttorin apua, ei sivuista olisi koskaan tullut mitään. Joten kiitokset kuuluu kaikille entisille ja nykyisille yhteyshenkilöille Silja Oy Ab:n / Tallink Silja Oy:n konttoreilla.

Silja Line

Harrastuksen/nettisivujen kautta olen saanut tutustua ja tehdä yhteistyötä myös laivoilla ja terminaalissa työskentelevien/työskennelleiden siljalaisten kanssa ja heistä jokainen ansaitsee myös kiitokset.  

Silja Linen Arkisto

Tallink Silja Oy:n mahdollistamat vierailut Silja Linen arkistossa ovat myös tuoneet sivuille lisää sisältöä ja samalla olen saannut hienoa arkistomateriaalia muutettua digitaaliseen muotoon.

Valkeat Laivat

Vielä näin kolmenkymmenenkin vuoden jälkeen Silja Linen laivat ovat minulle ne millä haluan matkustaa kerta toisensa jälkeen ja lähteä ottamaan irtioton arjesta.

Valkeat Laivat Joulukalenteri

Tiesitkö muuten, että Valkeiden laivojen joulukalenteri on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 2004 lähtien? Ensimmäiset vuodet kalenteri ilmestyi nettisivujen puolella, mistä se siirtyi Facebookiin ja nyt tänä vuonna tänne blogin puolelle. Valkeat Laivat magneettikalentereja on arvottu vuodesta 2019 lähtien. 

Magneettikalenteri Valkeat Laivat

Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, miten tai milloin löysit Valkeat Laivat -sivuston? Kommentoi viimeistään 11.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti