maanantai 13. joulukuuta 2021

Joulukalenterin 13. luukku - Luciapullat

Joulukalenterin 13. luukku

Tänään vietetään Lucian päivää pyhän Lucian muistoksi. Mikä sen parempi herkku kahvin tai glögin kanssa olisi kuin Lucia-pullat eli lussekatter. 

LUCIA-PULLA ELI LUSSEKATTER

Lucia-pullat saavat keltaisen värin sahramista, joka symboloi Lucian tuomaa valoa. 

LUCIA-PULLA ELI LUSSEKATTER

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon munat ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeä pullataikina ja anna sen kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

LUCIA-PULLA ELI LUSSEKATTER

Jaa pullataikina kahtia ja vaivaa paloista ilmakuplat. Leikkaa taikina pieniksi paloiksi, noin 25 kpl. Leivo palat säikeiksi ja muovaa niistä perinteisiä, kierteisiä lucia-pullia. 

LUCIA-PULLA ELI LUSSEKATTER

Perinteisesti pullat kierretään s-kirjaimen muotoon, mutta myös muita malleja pullalle löytyy, kuten pukin pää ja tienvarsilta tuttu Hannun vaakuna.

LUCIA-PULLA ELI LUSSEKATTER

Taikinasta voi muotoilla vaikka hylkeitä. Nämä hylkeet on saatu kaulitusta taikinasta piparkakkumuotin avulla. Kohota lucia-pulla pellillä. Voitele kohonneet pullat munalla ja painele koristeeksi rusinoita.

LUCIA-PULLA ELI LUSSEKATTER

Paista pullat uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

LUCIA-PULLA ELI LUSSEKATTER

Hyvää Lucian päivää kaikille!

Joulukalenteri

Osallistu #valkeatlaivat magneettikalenterin arvontaan Valkeat Laivat Facebook-sivulla kommentoimalla tämän päivän joulukalenteri julkaisuun, milloin olet viimeksi syönyt tai leiponut lucia-pullia? Kommentoi viimeistään 13.12.2021 klo 23.59 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti