tiistai 9. kesäkuuta 2020

Päiväristeily Tallinnaan Victorialla 8.6.2020Tallinkin Tallinna - Tukholma -reitillä normaalisti liikennöivä Victoria I aloitti 11 tunnin päiväristeilyt Helsingin ja Tallinan välillä 8.6.2020.
Nyt kun töiden puolesta on vain aikaa, niin lähdin tyttäreni kanssa testaamaan tämän uuden risteilyvaihtoehdon heti ensimmäisellä lähdöllä.


Victoria liikennöi Silja Europan kanssa Länsiterminaali 1:stä ja terminaalissa olikin vastassa käsidesiautomaattit ja turvavälieistä muistuttavia tarroja.


Ihan kokonaan koronakoomasta terminaalissa ei oltu herätty, sillä mikään infotaulu ei ollut käytössä ja näin sai arvuutella mistä portista laivaan pääsisi ja mihin aikaan.


Matkalippujen tarkastuskin hoidettiin perinteisesti liput katsomalla.

Victorialle mennään samasta portista kuin Tallink Shuttle -laivoille, ennen Länsiterminaali 2:n valmistumista.


Laituripaikkakin oli sama kuin Starilla ja Superstarilla aikoinaan. Samalta laituripaikalta lähtee myös Silja Europa nykyään.Laivalla ensimmäisenä vastassa oli käsidesiautomaatit, joiden käytöstä muistutettiin ensimmäisenä. Näin korona-aikana on vaikka millaisia annostelijoita testattu ja nämä kyseiset automaatit osoittautuivat kaikista parhaiksi. Yleensä kuin automaatti tai pumppupullo annostelee käsidesin keskelle kämmentä, suihkautti tämä automaatti aineen koko kämmenelle ja se oli helppo levittää molempiin käsiin.Turvaväleistä muistuteltiin täälläkin screeneillä...
...tarroilla...


sekä kuulutuksin.


Suurin osa opasteista oli viroksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Päiväristeilylle oli mahdollista varata myös hytti koko matkan ajaksi. Koska hytti toimi lähinnä matkatavaroiden säilytyspaikkana E-luokan hytti riitti hyvin täyttämään tarpeet.


Ilman hyttiä matkustaville matkatavarasäilytytys oli järjestetty kokousosastolle.
Merimatka kohti Tallinnaa alkoi aikataulun mukaisesti.


Megastar Helsingissä.
Auloissa oli samanlaiset kokolattiamatot kuin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla.
Aloittelimme matkan mukavasti aamiaisella Fast Food 25h -ravintolassa.
Ravintolan valikoimiin kuuluu juomat, salaatit, leivät ja wrapit. Myös lämmintä aamiaista olisi ollutt tarjolla. Ravintola oli avoinna koko matkan ajan.
Omasta mielestäni Victorian myymälöiden ja info-aulan remontti on toteutettu tyylikkäästi.

Perfume & Fashion -myymälässä oli  paljon tuotteita alennuksessa.Samoin Tax Freen puolella. Nimestään huolimatta tuotteet eivät verovapaita olleet, vaan ne myytiin Viron verollisilla hinnoilla.

Molemmat myymälät olivat auki koko menomatkan ja paluumatkan.6.kannen perässä sijaisteva kaksi kerroksinen Starlight oli avoinna merimatkojen ajan.
Myös täällä turvavälit ja käsidesit oli esillä.

Mitään ohjelmaa ei ensimmäisellä matkalla ollut, mutta nettisivujen mukaan 11.6. lähtien Starlightissa matkustajia viihdyttää suomalaista ja kansainvälistä musiikkia soittava housebändi.


Starlightista löytyi myös pelikoneita.


Leikkihuone ja saunaosasto ovat toistaiseksi suljettuina.Tiestitkö että lasten leikkihuoneen seinät on maalannut aluksen kummi Ilon Wikland.


Sea Pub palveli koko päivän ajan.


Trubaduurikin esiintyi pubissa.Disco Aluminium oli periaattessa suljettuna matkan ajan, mutta ovet oli auki ja siellä oli mahdollisuus pelata lautapelejä.

Piano Bar oli avoinna sekä meno- että paluumatkalla, mutta sen vieressä sijaitseva Gourmet Victoria on suljettuna.


Grill House oli avoinna vasta paluumatkan aikana.


Coffee & Co sekä Grande Buffet olivat avoinna. Menomatkalla buffetissa oli tarjolla meriaamiainen ja paluumatkalla illallinen. Buffet-tarjoilu oli totetettu yksittäispakatuilla tuotteilla ja pääruoan sai annosteltuna.


Kansibaari oli avoinna laivan lähtiessä Helsingistä, mutta kelin muuttuessa sataiseksi se suljettiin.Tallinnassa Baltic Queen ja Silja Europa odottelivat liikenteeseen paluuta. Silja Europa palaa Helsinki - Tallinn -reitille 12.6. ja Baltic Queen tekee pari risteilyä Tallinnasta Maarianhaminaan kesäkuun lopulla.


Victoria peruutteli satamassa kaikista kauimpana terminaalista olevalle satamapaikalle.


Terminaalissa katsottiin kaikkien maahan saapuvien passit ja matka jatkui ilman mitään kyselyitä.
Sää Tallinnassa oli pilvinen, mutta hiostavavan lämmin. Suuntasimme terminaalilta kävellen kohti rautatieasemaa.Kylläpä oli mukavaa kävellä pitkän tauon jälkeen Tallinnassa.
Tallink solmi franchise-sopimuksen syyskuussa 2019 Burger King -ravintolaketjun kanssa Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Ensimmäiset kolme ravintolaa avattiin toukokuussa 2020 Tallinnassa ja yksi niistä sijaitsee Tallinna rautatieasemalla (Balti Jaam)Samaan aikaan Burger Kingin kanssa Balti Jaam -aseman historiallisessa odotushallissa avautui täysin uudenlainen Tallink Ekspress -myymälä, josta työmatkalaiset ja junamatkailijat voivat ostaa nopeasti matkaan monenlaisia päivittäistavara tuotteita. Tallink Ekspress toimii myös päivittäistavaroiden verkkokauppana, josta voi tilata tuotteet kotiinkuljetuksella Tallinnaan ja sen lähiympäristöön tai käydä noutamassa tilauksen D-terminaalin läheisyydestä sijaisevasta noutopisteestä.
Burger Kingissä tilauksen pystyi tekemään automaateilla tai kassalla. Molemmissa kannattaa vilautta Club One -korttia ja hinnasta tippuu samalla pois viisi prosenttia.Tallinkin laivojen Burger Kingeissä ei Club One -kortti käy, mutta maissa sitä kannattaa käyttää.
Tilatut tuotteet valmistui nopeasti ja maistuivat siltä miltä pitikin.Tallink Ekspress -myymälän puolelle Club One -kortti kävi myös ja ostokset näkyvät pistetilotteella "Hotel purchases" -merkinnällä.
Matka kohti vanhaakaupunkia jatkui ensin kiipeämällä Patkulin portaita Toompean mäelle.
Ylhäältä oli komeat näköalat Tallinnaan Patkulin ja Kohtuotsan näköalatasanteilta.
Matka jatkui Aleksanteri Nevskin katedraalin kautta Tanskan kuninkaan puutarhaan.


Sieltä sitten pujottelimme katuja alas Raatihuoneentorille.


Raatihuoneentorilla oli hiljaista. Ennen Tallinnan suosituimmat (ja kalleimmat) terassit olivat nyt tyhjillään ja vähäisiä asiakkaita yritettiin houkutella erilaisilla alennuksilla ruokailemaan tai oluelle.
Ehkäpä matkailu vilkastuu, kunhan Suomessa saadaan rajoituksia purettua.
Ennen laivalle menoa piipahdimme vielä tekemässä tuliaisostokset Nauticassa.
D-terminaalin laajennuskin valmistuu kovaa vauhtia.
Turvavälejä ja käsihygieniaa noudattaen takaisin laivalle.


Päiväristeilijät voivat vapaasti palata laivaan päivän aikana. Reittimatkustajat pääsevät laivaan vasta klo 16.15 alkaen.Nyt kun Baltic Queen ei ole liikenteessä, olisi Victoria 1 voinut hyvin käyttää lähempänä olevaa laituripaikkaa, Baltic Queenin huilatessa jossain muualla.
Star saapumassa Tallinnaan.


Vihdoinkin perillä.


Ruuhkaa Tallinnassa.Paluumatka alkoi viimeisiä tuliaisostoksia tehden.
Ja jatkui illallisella Grill Housessa.Menunkin olisi voinut lukea kontaktittomasti kännykällä QR-koodin avulla. Tiedä sitten kumpi on hygienisempi painettu menu vai kännykkä.
Kylläpä maistui hyvälle ja oli mukava syödä laivalla pitkästä aikaa ilman kiirettä.
Loppumatka menikin mukavasti Coffee & Co. -kahvilassa maisemia katsellessa.
Satamaan saapumista seurasimme kannella.


Lokitkin pitivät huolen turvaväleistä.


Ja niin olimme takaisin Helsingissä. 11 tunnin päiväristeily Tallinnan on mukava ja toimiva konsepti, suosittelen testaamaan. Matkustaminen on niin erilaista kuitenkin normaalilla laivalla verrattuna pikalaivaan, eikä matka-aikakaan ole paljon pidempi. Kiitokset Victorian miehistölle mukavasta merimatkasta!


Terminaalissa tarkastettiin kaikkien saapuvien matkustajien passit. Rajavartijat eivät pahemmin mitään kyselleet, eivätkä myöskään mainineet mitään omaehtoisesta karanteenista tai mistään muustakaan.


Victorian päiväristeilylle on mahdollista lähteä elokuun loppuun saakka ja liput saa varattua Tallink Siljan nettisivuilta.

1 kommentti:

  1. Tämä oli erittäin kattava matkakuvaus ja nosti monia mielenkiintoisia ajankohtaisia asioita esille.
    Petri S.

    VastaaPoista