perjantai 5. kesäkuuta 2020

Megastarin ostosristeilyllä 4.6.2020
Varmuusvarastot pääsivät koronakevään aikana hupenemaan ja nyt kun tuli Tallinkilta hyvä tarjous Megastarin ostosristeilylle, niin olihan se lähdettävä hankkimaan varastoihin täytettä.


Megastarin viiden tunnin ostosristeilyjä voi tehdä Helsingistä 10.30 tai 16.30 lähdöillä.

Ostosristeilylle voi lähteä auton kanssa tai ilman autoa. Autolla matkaan lähtiessä auto ajetaan 7. kannella sijaitsevan autotalliin, mihin pääsee matkan aikana viemään Traveller Superstoresta ostamiaan tuliaisia.

Isoimman hyödyn saa tilaamaalla tuotteet laivan Pre-Order-pisteestä. Tallink Siljan nettisivuilta
löytyy tilauslomake, minkä voi tulostaa ja täyttää jo etukäteen ja käydä sitten laivalla maksamassa. Yli 400 euron tilauksesta saa autopaikan normaalihinnan (30 €) hyvitystä. Sama lomake jaetaan myös autolähtöselvityksessä. Lomakkeen käytön huono puoli on jonottaminen Pre-Order -pisteelle.Tuotteet voi tilata helpommin ja vaivattomammin Tallink Pre-Order -sivun kautta. Ohjeet tilaamiseen löytyy aikaisemmasta postauksesta, kun kävin tätä palvelua jo joulukuussa testaamassa ja hyväksi havaitsemassa. Saman 30 euron alennuksen yli 400 euron ostoksista saa myös tätä kautta ja Club One -pisteitä ropisee pistetilille enemmän kuin laivalta tuotteet tilatessa.

Tallink Pre-Orderin nettisivuilla valikoima on tilauslomaketta laajempi, lisäksi säästyi jonottamisen ilo laivalla. Jos olet ostosristeilylle lähdössä, niin suosittelen testaamaan tilausta netin kautta.


Moni muukin oli bongannut edullisen ostosristeilyn, sillä klo 16.30 oli autokannen osalta loppuunmyyty. Autokantta täyttivät osaltaan Tallinnaan palaavat työmatkalaiset, sillä paluumatkalla laivalla oli huomattavasti väljempää kuin menomatkalla.Lappu taustapeiliin ja jonoon odottamaan lastausta.
Jokusen tovin kesti laivan lastin purkaminen, mutta aikataulun mukaisesti päästiin kuitenkin lähtemään kohti Tallinnaa.


Autotallissa oli autoja sen verran ettei pysäköintiäkään ihan ruutuihin ohjattu.
Suuntasimme ensin ruokailemaan Fast Lanen puolelle, missä oli tehty erikoisjärjestelyitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Käytössä oli vain yksi sisäänkäynti, josta ei sisälle päässyt ennen käsien desifiointia.


Tämän jälkeen henkilökunnan edustaja ojenti tarjottimen ja piti huolen turvaväleistä asiakkaita sisään päästäessä.Ruoka-annos tilattiin normaalisti tiskiltä ja maksettiin kassalle.Istumapaikkoja oli vähennetty, jotta matkustajat pystyisivät nauttimaan merimatkasta turvallisesti.Ruokapaikoista avoinna olisi ollut myös pop-up Kitchen Bar, mikä oli Delight Buffetin tiloissa.
Alkupalat oli pakattu valmiiksi annosrasioihin ja pääruoka annosteltiin lautaselle. Juomat tarjoilitiin pöytään. Hintaa pop-up Kitchen Barilla ennakkoon ostettuna on 26 euroa / aikuinen.Ruokailun jälkeen oli hyvää aikaa käydä tutustumassa Traveller Superstoren valikoimiin.Myymälän puolella turvaväleistä muistuttavia teippauksia oli säännöllisesti ja kassoille oli asennettu suojapleksit.
Turvaväleistä ja koronaviruksen leviämisen estämisestä kuulutettiin säännöllisin väliajoin koko laivamatkan ajan. Pahoiteltiin myös mahdollisesta normaalia hitaammasta palvelusta.

Tarjouksia oli monista tuoteryhmistä.
7. kannella  käytössä oli vain pre-orderin kassa ja muuten kassat palvelivat ainoastaan 8. kannella.Ohjeistukset olivat tiukemmat kuin Suomen ja Ruotsin välillä seilaavilla Siljan laivoilla.Turvavälistä muistuttavia opasteita ei voinut olla huomaamatta.


Käsihygienian tärkeyttäkin muistuteltiin monessa paikassa.Leikkihuone ja videopelihuone olivat suljettuna.Pafin pelikoneet olivat avoinna turvavälein.Myös osa istumasalongin paikoista oli poissa käytöstä.Sää Tallinnassa oli yhtä harmaa ja sateinen kuin Helsingissäkin.

Sea Wind liikennöi Muugan sijasta Tallinaan. Baltic Queen pääsee liikenteeseen kesäkuun loppupuolelle Tallinnan ja Maarianhaminan välille.


Silja Europa aloittaa liikennöinnin omalla aikataulullaan 12.6. alkaen.


Tallinna - Tukholma linjalta tuttu Victoria I tekee kesällä 11 tunnin päiväristeilyjä Helsingistä Tallinnaan 8.6. alkaen.


Kohta taas risteillään! Koronakevään ja alkukesän paras uutinen kuitenkin oli Silja Serenaden siirtyminen Helsinki - Riika -reitille kesän ajaksi.


Ennakkoontilatut ostokset ovat yleensö noudettavissa puoli tuntia Tallinnasta lähdön jälkeen.


Tällä kertaa tilauksia oli niin reilusti, että tilauksia aloitettiin jakamaan vasta klo 20.30 alkaen.
Tilauksen saamista odotellessa oli hyvää aikaa käydä vielä kaupoissa pyörähtämässä ja istuskella ihan kaikessa rauhassa.Tilauksen tarkastamisen ja pienen odottelun jälkeen lava tuotiin auton viereen ja ostokset sai kätevästi pakattua autoon.

Hyvin ehti vielä pientä iltapalaa haukata Burger Kingin puolella ennen Helsinkiin saapumista.
Sataman näkyessä oli aika siirtyä autokannelle odottelemaan.


Laivasta pääsi nopeasti ulos, mutta kun rajavartiolaitos tarkisti kaikilta saapuvilta matkustajilta passit, joutui jokusen tovin jonottelemaan. Passin tarkistuksen lisäki tiedustelivat kävimmekö Tallinnassa maissa.


Megastarin ostoristeilyn pääset varaamaan Tallink Siljan nettisivuilta ja jos matkaan lähteminen arvelluttaa, niin myös lukaista Tallink Siljan toimenpiteistä laivoilla ja lähteä luottavaisin mielin laivalle.

2 kommenttia:

 1. Kiva, että taas saa raportteja laivamatkoista :) Onko näillä viimeisimmillä reissuilla näkynyt kasvosuojia missä määrin? Itse en ole normiarjessa kasvomaskeja käyttänyt, mutta kieltämättä on tullut mieleen, että pitäisikö edes esim. terminaalin mahdollisessa tungoksessa olla jotain... Tuntuu vaan jotenkin niin hankalalta, enkä taida olla yksin (täällä Suomessa) tämän asian kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnan laivalla miehistöllä oli enemmän maskeja käytössä. Matkustajilla ei niinkään, ehkä saman verran kuin ruokakaupassa käydessä on havaittavissa.

   Terminaalissa ja laivoilla viime matkoilla ei kovin tungosta ole ollut, turvaväleistä muistutellaan jo terminaalissa.

   Poista