keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Tallink Siljan risteilykesä 2020

Tallink Siljan risteilykesä 2020

Tallink Silja tarjoaa tänä kesänä runsaasti erilaisia vaihtoehtoja laivamatkoille. Ruotsin jäädessä ulos matkustuskuplasta Tallink Silja on reitittänyt laivoja uudelleen ja Suomesta risteillään turvallisesti Maarianhaminaan ja Baltian maihin.

Silja Serenadella Riikaan

Omasta mielestäni kesän kiinnostavin reitti on Silja Serenadella liikennöitävä Helsinki -Riika. Lähdöt Helsingistä on joka toinen päivä 26.6.–15.8. sekä maanantai- keskiviikko- ja perjantai-lähdöillä 17.8.–28.8.2020.

Silja Serenadella Riikaan

Helsinki - Riika -reitillä voi tehdä myös reittimatkoja molempiin suuntiin. Risteilylle ja reittimatkalle voi ottaa mukaan myös auton.

Hotellimatkat Riikaan Tallink Hotel Riga

Myös hotellimatkat ovat mahdollisia ja niitä varten Tallinkilla on aivan keskustassa oma hotelli.

Silja Symphony Stockholm - Visby

Tukholmaan ei tänä vuonna Helsingistä risteillä, mutta ei Silja Symphonykaan työttömäksi jäänyt, sillä alus aloittaa ruotsalaisille suunnatut risteilyt Tukholmasta Maarianhaminan kautta Visbyhyn.

Silja Symphony Stockholm - Visby

Silja Symphony lähtöpäivät Tukholmasta on 10.7., 12.7., 15.7., 17.7., 19.7. 24.7, 26.7., 29.7., 31.7., 2.8., 5.8. ja 7.8.2020. 12.7., 19.7., 26.7. ja 2.8.2020 lähdöillä Tukhomasta laiva viettää yön Visbyssä.

Tukholmaan laivalla kesällä 2020

Silja Linen Turku - Tukholma -reitillä liikennöivällä Galaxylla on lähteä aamulla Turusta 23 tunnin miniristeilylle, ilman maihinnousua Tukholmassa.

Ahvenanmaalle laivalla kesällä 2020

Jos Tukholmaan asti ei halua risteillä, voi Galaxylla tehdä reittimatkan Maarianhaminaan ja jäädä Ahvenanmaalle pidemmäksi aikaa. Myös reittimatkat Tukholmaan ja Tukholmasta ovat mahdollisia.

Ruotsista Suomeen saapuvan henkilön on syytä 14 vrk ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia. Omaehtoisessa karanteenissa liikkuminen rajoittuu vain työpaikan ja asuinpaikan välille sekä muuhun välttämättömään liikkumiseen.

Ahvenanmaalle laivalla kesällä 2020

Yksi kiva vaihtoehto on myös 11 tunnin saaristoristeilyn, missä laivaa vaihdetaan Maarianhaminassa. Menomatka tehdään Galaxylla ja paluumatka Baltic Princessillä.

Ruotsiin laivalla kesällä 2020

Myös Silja Linen Turku - Tukholma -reitillä liikennöivällä Baltic Princessillä voi lähteä joka ilta 23 tunnin miniristeilylle, ilman maihinnousua Tukholmassa. Baltic Princess liikennöi iltalähtöjä Turusta.

Ruotsiin laivalla kesällä 2020

Iltavuoro Turusta poikkeaa Ahvenanmaalla Långäsissa, joten Ahvenanmaalle voi saapua myös yöllä. Myös reittimatkat Tukholmaan ja Tukholmasta ovat mahdollisia.

Ruotsista Suomeen saapuvan henkilön on syytä 14 vrk ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia. Omaehtoisessa karanteenissa liikkuminen rajoittuu vain työpaikan ja asuinpaikan välille sekä muuhun välttämättömään liikkumiseen.

Tallinnaan matkustaminen

Tallinnaan pääsee Tallinkilla useammin kuin viime kesänä.

Tallinnaan matkustaminen

Tallink Shuttle -alukset Star ja Megastar liikennöivät normaalin aikataulun mukaan ja lähtöjä Helsingistä on päivittäin on kuusi, samoin Tallinnasta.

Hotellimatka Tallinnaan

Laivoilla tekee kätevästi reittimatkat, päiväristeilyt ja hotellimatkat.

Hotellimatka Tallinnaan Tallink Spa & Conference

Tallinnassa on mahdollista yöpyä Tallink Spa & Conference Hotellissa ja nauttia samalla kylpylän palveluista.

Hotellimatka Tallinnaan Tallink Express Hotel

Tallink Express Hotelli on kiva vaihtoehto, jos ilman kylpylää pärjää.

Missä syödä Tallinnassa Ristorante Flavore

Tallink Express -hotellin vieressä on viime kesänä avattu italialainen Ristorante Flavore.

Missä syödä Tallinnassa NokNok Thai

Thaimaalaisen ruoan ystävien kannattaa suunnata Tallinkin Nok Nok-ravintolaan.

Missä syödä Tallinnassa Burger King Eesti

Burger Kingissä käydessä kannattaa ennen maksamista vilauttaa Club One -korttia, niin saa ostoksista 5 % alennuksen.

Ostokset Tallink

Ja jos matkan varrella osuu Tallink Ekspress -myymälä (Balti Jaam), saa sieltä ostoksista Club One -pisteitä.

Ostosristeily Tallink Pre-Order

Jos et kuitenkaan maissa Tallinnassa halua käydä, onnistuu Megastarilla viiden tunnin ostosristeily 10.30 tai 16.30 lähdöllä ja matkaan voi lähteä auton kanssa tai ilman. Auton kanssa matkaan lähtiessä kannattaa hyödyntää ennakkotilausmahdollisuus Tallink Pre-Order -palvelun kautta.

Ostosristeily Tallink Pre-Order

Nyt myös Starilla on mahdollisuus lähteä viiden tunnin ostosristeilylle Helsingistä 7.30 tai 13.30 lähdöillä auton kanssa tai ilman. Auton kanssa matkaan lähtiessä kannattaa hyödyntää ennakkotilausmahdollisuus Tallink Pre-Order -palvelun kautta.

Silja Europa ostokset

Silja Europa risteilee normaalin aikataulunsa mukaisia 22 tunnin risteilyitä Helsingin ja Tallinnan välillä. Lähtö Helsingistä on illalla ja Tallinnassa on aikaa seuraavana aamuna nelisen tuntia.

Silja Europa Tallinna

Silja Europalla voi tehdä myös reittimatkan ja yhdistää siihen yöpymisen laivalla. Näin voi matkaa jatkaa aamulla kahdeksan aikaa vaikkapa Riikaan ja palata sieltä Silja Serenadella Helsinkiin.

Päiväristeily Tallink

Tallinna - Tukholma -reitillä normaalisti liikennöivä Victoria tekee elokuun loppuun asti 11 tunnin päiväristeilyjä Helsingistä Tallinnaan. Lähtö Helsingistä on klo 9.30 ja takaisin Helsingissä ollaan klo 20.00. Tallinnassa on aikaa nelisen tuntia. Myös reittimatkat Victorialla on mahdollisia.

Risteily Saarenmaa Tallink

Yksi mielenkiintoinen uutuus on myös Victorian erikoisristeily Helsingistä Saarenmaalle 27.7.2020 Lähtö Helsingistä on klo 15.30 ja Saarenmaalla ollaan seuraavana päivänä klo 9.00 - 18.00. Paluu Helsinkiin on keskiviikkona klo 13.15.

Tallink Ostosristeily Ennakkotilaus

Tallinkin ostosristeilyt auton kanssa onnistuvat Starin ja Megastarin lisäksi myös Silja Europalla ja Victorialla. Uutuutena voi tuotteet tilata ennakkoon Tallink Pre-Order -palvelun kautta, jolloin laivalla jää aikaa muuhunkin kuin tilauslomakkeen täyttämiseen ja kassalle jonottamiseen.

Nyt Helsingistä Ahvenanmalle - Päivä Maarianhaminassa‎

Normaalisti Tallinna - Tukholma -reitillä liikennöivä Baltic Queen tekee kaksi risteilyä suoraan  Tallinnasta Maarianhaminaan (19.6. ja 26.6.).

Nyt Helsingistä Ahvenanmalle - Päivä Maarianhaminassa‎

Heinäkuussa Helsingistä voi lähteä päivä Maarianhaminassa-risteilylle Baltic Queenilla perjantaisin (3.7., 10.7., 17.7., 24.7.2020) ja elokuussa keskiviikkona 19.8. ja  perjantaina 24.8.2020.

Turusta Tallinnaan laivalla

Eikä turkulaisiakaan ole unohdettu, sillä Baltic Queenilla pääsee Turusta Tallinnaan heinä- ja elokuussa tiistaisin ja torstaisin ja Tallinnasta Turkuun maanantaisin ja keskiviikkoisin (6.7. - 12.8.).
Elokuun  lisälähdöillä Turusta Tallinnan pääsee lauantaisin 1.8., 8.8. ja 15.8.2020 ja Tallinnasta Turkuun 31.7., 7.8. ja 14.8.2020

Sea Wind kokemuksia

Vuosaari - Tallinna -reitillä liikennöivän Sea Windin kyytiin otetaan tänä kesänä ainoastaan rahtia.

Paldiski - Kapellkär

Rahtia kuljetetaan Paldiski - Kapellskär -reitillä Regal Starin kyydissä.

Paldiski - Kapellkär

Normaalisti Riika - Tukholma -reitillä liikennöivä Isabelle on siirretty Paldiski - Kapellskär -reitille. Isabellelle on mahdollista ostaa reittimatkoja, mutta kyytiin pääse vain autolla.

Riga - Stockolm

Riika - Tukholma -reitin Romantika tekee muutamia reittimatkoja Riian ja Tukholman välillä.

Riga - Stockolm


Kesäkuussa lähtöpäivät Riiasta on 17.6 ja 27.6. ja heinäkuussa 8.7., 14.7., 22.7. ja 28.7.2020. Paluulähtö Tukholmasta on seuraavana päivänä.

Riga - Alandu Riga- Sarema

Romantikalla pääsee 18.7. ja 10.8. Riiasta Ahvenanmaalle. 26.7. suunniteltu risteily Saarenmaalle  peruttiin vähäisen kysynnän vuoksi. Lisäksi Romantika tekee kaksi päivä Helsingissä -risteilyä Riiasta 24.7. ja 7.8.2020.

laivamatkustus korona

Matkaa varatessa kannattaa huomioida, että laivalla voi olla supistetut palvelut ja rajattu asiakasmäärä. Lisäksi viihdeohjelma poikkeaa toistaiseksi normaalista tarjonnasta.

Harri Hylje

Siljan laivoilla on ainakin Harri Hylje on viihdyttämässä.

Muumi laivalla

Muumin puolestaan voi bongata Silja Europalla ja Baltic Queenilla.

korona buffet pöytä

Buffet-ruokailut toteutettiin aluksi uudella tavalla, mutta nyt on palattu jo takaisin normaaliin tarjoilutapaan. Ravintoloissa asiakaspaikkoja on vähennetty.

korona laivamatkustus

Matkaan voi lähteä luottavaisin mielin, sillä laivoilla on tehty paljon järjestelyitä turvallisen matkustamisen takaamiseksi.

Risteilykesä 2020

Tälläista risteilykesää tuskin seuraavina vuosina on luvassa, joten suosittelen tutkailemaan omaa kalenteria ja varaamaan jonkun kivoista uutuskohteista - tai miksi et kokeilisi useampaa?

kesää kohti - nauti kesästä
Valkeat Laivat toivottaa mukavaa ja turvallista risteilykesää kaikille! Muistetaan laivalla, että myös omalla käyttäytymisellä on tärkeä osa viruksen leviämisen estämisellä - Tallink Silja on tehynt jo oman osansa, joten tehdään mekin oma osamme!

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia vaihtoehtoja risteilyille täytyy sanoa. Itelläni on Riian risteily Serenadelle varattuna ja laivaharrastaja kaveri koittaa houkutella mua mukaan BQ.n Turku-Tallinna risteilylle. On muuten kivaa taas risteillä eikös olekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin mielenkiintoinen risteilykesä, että kalenteri täyttyy kovasti :D

   Poista
 2. Varattuna on sekä Riian että Maarianhaminan risteily. Tuo Saarenmaa on ehdottomasti kiinnostava, mutta itselläni on jo muuta samalle ajankohdalle. Muuten olisin lähtenyt sinnekin! :D Niin paljon kuin tykkäänkin ihan "perus" Tukholman risteilyistä, niin toivoisin kyllä, että myös tulevina kesinä tämän tyyppisiä vaihtoehtoja olisi olemassa edes jossakin määrin (ja kohtuuhinnalla kuten nyt on ollut). Todennäköisesti se houkuttelisi myös sellaisia ihmisiä laivoille, jotka eivät siellä normaalisti "ramppaa" :)

  VastaaPoista
 3. Tukholma on kohteena mukava, mutta nämä uutuuskohteet tarjoavat kivaa vaihtelua. Lisäksi kun ne risteillään muilla laivoilla kuin yleensä erikoisristeilyjä tekevällä Europalla, ovat ne entistä mielenkiintoisempia.

  VastaaPoista