sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Elämysteatteria Europalla 1.11. - 2.11.2018


Torstaina 1.11. aloitimme pidennetyn viikonlopun Silja Europan risteilyn merkeissä. Risteilemässä olimme lasten kanssa ja matkassa mukana oli myös äitini. Matkan aikana oli tarkoitus tutustua uusittuun Teatteri Europaan. Teatterissa esiintyi paluumatkalla Jarkko Tamminen.Hieman kalliimpaa on pysäköinti Länsisatamassa kuin Olympiaterminaalin läheisyydessä.


Laivaannousu Tallinnan (tai Turun) laivalle on aina jotenkin ahdistavampaa kuin Helsinki - Tukholma -reitin laivalle, kaikilla on kova kiire päästä laivaan. Tällä kertaa onneksi hissejä ei tarvinnut kauan odotella ja pääsimme nopeasti rattaiden ja matkatavaroiden kanssa 11. kannelle.


Majoittauduimme vierekkäisissä DeLuxe-hyteissä.


Tykkään paljon uusituista DeLuxe-hyteistä ja ne ovat mielestäni Tallink Siljan laivojen parhaimmat tässä hyttiluokassa.


Jääkaapin virvokkeet kuuluvat hytin hintaan.


Kauan emme hytissä ehtineet olla, sillä meille oli varattuna illallinen Grande Buffetin ensimmäisestä kattauksesta, joka alkoi 17.30.Olen työni puolesta vältellyt buffet-ruokailuja aina kun voin, mutta harvemmin risteilyllä käyvän äitini toiveesta, päädyimme buffetin noutopöytien äärelle.Ruoan osalta maku ja laatu oli parantunut huomattavasti siitä, kun viimeksi Europalla buffetissa olin ruokaillut. Useiden vuosien kokemusten mukaan juurikin Helsinki - Tallinna -linjalla buffetin ruoan taso on ollut heikoimmasta päästä Tallink Siljalla.Vaikka ruoka oli maistuvaa, niin ei buffet minua puolelleni tälläkään matkalla saanut. Huonoina puolina jonotus ja kova hälinä. Olisiko Europallakin toiminut samanlaiset tarjoilupöydät kuin Silja Serenaden Grande Buffetissa? Kun pitkässä linjastossa on paljon tuotteita, on myös jonot pidemmät.
Ruokailun jälkeen kävimme pyörähtämässä laivan myymälöissä.Lottemaassa piti myös käydä.Lasten toiveesta kävimme myös saunaosastolla.Molemmat lapset ovat sitä mieltä, että Europan saunaosasto on paras mitä näiltä vesiltä löytyy.
On lapsille oma allas liukumäkineen, porealtaita löytyy useampi sekä isompi syvä allas, jossa on mukava polskia. Lisäksi saunat ja pukuhuoneet ovat tilavia.
Ocean Clubissa kävimme pikaisesti piipahtamassa ennen nukkumaan menoa.Aamu lähti mukavasti käyntiin Grill Housen erikoisaamiaisella.

Sateesta huolimatta lähdimme käymään maissa.


D-terminaalissa on käynnissä laajennustyöt.
Uusitun terminaalin pitäisi olla valmis kesällä 2020.Tällä kertaa emme Nauticaa pidemmälle viitsineet lähteä.
Sieltä löytyi kaikki tarvittava ostettava ja ensimmäisen kerran tuli vierailtua 2.kerroksessa sijaitsevassa Pepcossa, josta lastenvaatteita ja kodintavaroita sai edulliseen hintaan.


Sadama Marketin Outletissa tulee käytyä myös joka kerta, kun Tallinnassa käydään. Välillä sieltä tekee hyviä löytöjä, välillä taas ei löydy mitään ostettavaa. Outletissa myydään Tallinkin ja Silja Linen laivojen myymälöissä olleita tuotteita alennettuun hintaan.Takaisin laivaan pääsi samasta paikasta kuin Tukholman laivaankin.


D-terminaali laivan kannelta kuvattuna.


m/s Victoria I.


Lounaalla kävimme Tavolàtassa, missä oli mukavan rauhallista buffettiin verrattuna.


Listalta valikoitui kanaa, lohta, härkää ja lasten hampurilainen. Ruoka maistui ja palvelu pelasi. Täydellä vatsalla oli hyvä mennä katsomaan Teatteri Europaan Jarkko Tammisen showta.Silja Europan Teatteri Europa tunnettiin pitkään nimellä Moulin Rouge. Moulin Rouge -nimen teatterille oli valinnut Viking Linen osakasvarustamo Reder AB Slite, joka laivaa teatterilaivana markkinoi.

Laivan puhelinkioskit sijaitsivat Moulin Rougen sisäänkäynnin luona.


Teatterin punaisine penkkeineen vuonna 1993 ja suunnilleen samanlaisena teatteri säilyi aina tänä syksynä tehtyyn remonttiin asti.
Silja Europan aloittaessa liikennöimisen maaliskuussa 1993 teatterissa esitettiin Oklahoma-musikaalia, joka oli jo Rederi AB Sliten toimesta laivalle varattu esiintymään.Turun linjalla teatteri ei kovin kovassa käytössä ollut.


Moulin Rouge -nimi sai väistyä syksyllä 2011, kun Teatteri Europa -nimi otettiin käyttöön. Samalla torstaisin teatterissa esiintyi Stand-up koomikoita Ilari Johannsonin johdolla Silja Comedy Club -lähdöillä.


Teatteri Europa on uudistettu kokonaan kesällä 2018.1990-luvun tyyli on saanut väistyä kokonaan ja teatteri on päivitetty tälle vuosituhannelle.

Uudistumisen myötä tila on saanut sisustuksen lisäksi uudet tuolit, baarin sekä korkeatasoisen tekniikan.Paikkoja teatterissa on yli 500 ja jokaisessa tuolissa on myös oma usb-latauspistokkeensa.

Elämysteatteria Europalla pääsee syksyllä katsomaan valituilla torstai-lähdöillä Teatteri Europan lavalla. Tällä matkalla lavalle nousi Jarkko Tamminen. (Seuraavat esiintyjät: 22.11. Ville Nieminen ja 6.12. Jaakko Saariluoma). Esitys on Tallinnasta lähdettäessä päivällä ja sen kesto n. 45–60 minuuttia. Esitys kuuluu matkan hintaan, joten et tarvitse erillistä sisäänpääsylippua. Paikalle kannattaa saapua ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.


Jarkko Tamminen toi lavalle mm. presidenttejä, poliitikkoja sekä urheilulegendoja.


Lavalle pääsivät myös tutut artistit.Aivan huikean shown Jarkko veti, nauraa sai koko esityksen ajan. Vaatii aikamoista taitoa osata imitoida tuollainen määrä eri hahmoja!Vielä viime hetken ostokset laivan myymälöistä ennen Helsinkiin saapumista.Pian jo Silja Europa Länsiterminaalin laituriin peruutteli ja oli aika lähteä laittamaan matkatavarat ja tuliaisostokset kasaan.

Kiitokset Silja Europan miehistölle mukavasta risteilystä!Matkaamme pystyi seuraamaan myös Tallinkin Instagram-tilin kautta. Jos sinulla et vielä seuraa Tallink Suomi tai Valkeat Laivat -tilejä, kannattaa ne nyt ottaa seurantaan.


Ja nyt jos koskaan kannattaa lähteä jouluostoksille Tallinkin ja Silja Linen laivoille perjantaina 23.11.2018 (Black Friday), sillä laivojen myymälöissä on melkein* kaikki tuotteet -20 % (*ei tupakkatuotteet).


Tarjous koskee myös alennus/kampanjatuotteita, jolloin ne voi ostaa vieläkin edullisemmin! Black Friday -ostoksille matkan pääsee varaaman tästä. Itse olen ainakin tuolloin edullisia ostoksia tekemässä, arvaatko millä laivalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti